Thursday, 20 May 2021

Dr. Jekill & Mr. Hyde // BMW R18

Dr. Jekill & Mr. Hyde voor BMW R18


Dr. Jekill & Mr. Hyde is een merknaam die de meesten vooral zullen associëren met Harley-Davidson en Indian, kortom chopper-cruiser motoren. De fabrikant van elektronisch regelbare uitlaatsystemen brengt echter al enige jaren uitlaten op de markt voor een select aantal BMW modellen zoals de GS en de R nineT. Met het uitkomen van de BMW R18 was het dan ook geen verrassing dat Dr. Jekill & Mr. Hyde een uitlaat voor deze unieke motorfiets ontwikkeld heeft. Het bedrijf besloot echter niet één, maar direct twee uitlaten voor de R18 ontwikkelen; The Beat, zoals de elektronisch regelbare uitlaat heet, is namelijk verkrijgbaar in een korte en in een lange versie.


// MAKE EVERY BEAT COUNT 
Dr. Jekill & Mr. Hyde heeft een elektronisch regelbare uitlaat ontwikkeld waarmee je de iconische punch van de 1800cc boxermotor van de R18 kunt horen én voelen. Dr. Jekill & Mr. Hyde geeft de rijder de mogelijkheid om zijn geluid aan het moment aan te passen en voor elke situatie een geluidskarakter te kiezen. De geluidstechnici van het bedrijf hebben het karakter van de boxermotor als leidraad gebruikt voor alle soundmodi. Hierdoor blijft het geluid dicht bij de klassieke en algemeen bekende punch van de boxermotor, maar krijgt dit geluid een heel nieuwe dimensie dankzij de Dr. Jekill & Mr. Hyde uitlaat


Met een simpele druk op de knop sluit of opent de klep in de uitlaatdemper, waardoor het geluidsniveau en het karakter tijdens het rijden aan het moment kunnen worden aangepast. Deze klep bevindt zich in het midden van de uitlaat; de optimale positie voor sound, performance en emissie en niet zichtbaar van buitenaf en daarmee passend bij het strakke design.


 // DRIE SOUND MODI 
Met een Dr. Jekill & Mr. Hyde uitlaat kan de rijder kiezen tussen 3 verschillende soundmodi. Dit betekent dat de rijder de rit kan genieten met zijn favoriete soundtrack uit zijn uitlaat, maar ook stil en rustig kan rijden wanneer dit gepast is. Men kan kiezen tussen een stille, zachte toon, een dynamische middentoon of kiezen voor een diep basgeluid zonder hoge of middentonen.

 // LEGALE, SOCIALE SOUND 
The Beat is volledig legaal. Het uitlaatsysteem heeft een Europese typegoedkeuring en voldoet daarmee aan alle Europese wet- en regelgeving. Dit geldt voor alle drie de soundmodi; de rijder hoeft zich in geen enkele situatie zorgen te maken dat de wet wordt overtreden. Door het systeem te committeren aan de parameters die zijn vastgelegd door de EU-wetgeving, zal de uitlaat naadloos en subtiel ingrijpen als dat nodig is. Rijders hoeven zich in geen enkele situatie zorgen te maken over het overtreden van de wet; het systeem is altijd legaal, ongeacht welke modus is geselecteerd.


 // HET DESIGN 
Een van de belangrijkste speerpunten van Dr. Jekill & Mr. Hyde is de keuzemogelijkheid van de rijder. Niet alleen in de gewenste geluidsmodus, maar ook in de keuze van het uiterlijk en ontwerp van de uitlaat. Qua maat kan de rijder kiezen tussen een lange en een korteversie, beide verkrijgbaar in zwart en chroom. Dr. Jekill & Mr. Hyde biedt hiernaast end caps aan in verschillende variaties. Rijders kunnen zelf hun systeem samenstellen in de online configurator.


 // MEER INFORMATIE 
Voor meer informatie kunt u terecht op de digitale introductiepagina van Dr. Jekill & Mr. Hyde en in online configurator waar men The Beat voor BMW R18 kan ontwerpen en pre-orderen. // OVER THE JEKILL AND HYDE COMPANY 
The Jekill and Hyde Company is de toonaangevende fabrikant / leverancier van elektronisch regelbare uitlaatsystemen. The Jekill and Hyde Company streeft naar onophoudelijke productverbetering en -ontwikkeling door middel van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, waardoor een groter productassortiment ontstaat. The Jekill and Hyde Company geeft motorrijders de ultieme rijervaring met The Exhaust: een elektronisch regelbaar uitlaatsysteem dat het mogelijk maakt om on-the-fly te kiezen tussen drie verschillende sound modes en het geluid aan het moment aan te passen. Een uitlaat die ongeëvenaard is qua geluid, design en performance.

 // DE VOORDELEN VAN DR. JEKILL & MR. HYDE  

  • Street Legal
  • 3 Sound modes
  • Excellente performance
  • Premium Kwaliteit
  • 4 Jaar Garantie


No comments:

Post a Comment