Friday, 30 April 2021

MICHELIN Scorcher Adventure, een band op maat voor de Harley-Davidson Pan America™ 1250

MICHELIN Scorcher Adventure, een band op maat voor de Harley-Davidson Pan America™ 1250


Een historische samenwerking, gebaseerd op gemeenschappelijke waarden: prestatie, kwaliteit en innovatie.

MICHELIN Scorcher Adventure, een band op maat die is ontwikkeld voor 80 % weggebruik en 20 % trailgebruik.

MICHELIN Anakee Wild, een high-performance band voor trailgebruik.

Met Harley-Davidson onderhoudt Michelin al 13 jaar een nauwe relatie die is gebaseerd op prestatie, kwaliteit en innovatie. Meer dan 40 % van alle motoren die dit Amerikaanse merk produceert, wordt geleverd op banden van de Franse producent. Bij de voortzetting van hun samenwerking, voegden Harley Davidson en Michelin opnieuw hun expertise samen voor een ambitieus project ter ontwikkeling van een trail motor: de la Pan America™ 1250. Dit model wordt enkel op Michelin banden geleverd.
MICHELIN Scorcher Adventure, een op maat gemaakte band die hoofdzakelijk is bestemd voor weggebruik

Vanaf het begin van dit ambitieuze project, gebruikten de ingenieurs van Michelin en Harley-Davidson gesofisticeerde simulatietools om een band te ontwikkelen die perfect is afgestemd op de kenmerken van de nieuwe motorfiets: de MICHELIN Scorcher Adventure. Het resultaat van deze zoektocht naar excellentie - waarbij technische vooruitstrevendheid werd gekoppeld aan innovatie, prestatie en een onderscheidend ontwerp - is een premium motorband die perfect past bij deze bijzondere trail motor.

Na een eerste fase met virtuele ontwerpen, waren er drie ontwikkelslagen en een groot aantal testen nodig om te komen tot de uiteindelijke versie die zowel op droge als natte ondergrond, kilometer na kilometer, blijft presteren.

Deze band, die aan uitzonderlijk hoge eisen voldoet, biedt de mogelijkheid om de maximale capaciteiten van de motor te benutten. Daarbij is uitgegaan van 80 % weggebruik en 20 % trailgebruik. Bij de ontwikkeling van de band, die zowel op verharde als onverharde wegen goed

moet zijn, heeft Michelin vele innovaties toegepast. De 2CT+ technologie*, waarbij de nieuwste rubber compounds worden ingezet, biedt de stabiliteit die een achterband nodig heeft. Voor de voorband is een speciaal profiel ontworpen. Dit profiel, samen met de stijfheid die wordt verschaft door de rubber compounds, biedt de mogelijkheid tot een uitstekend stuurgevoel. De motor kan dus, ondanks zijn gewicht en vermogen (waardoor hij tot de zwaarste binnen zijn categorie behoort), heel makkelijk overhellen in bochten.

Ondertussen zorgt de stijve rubbersamenstelling van de voorband voor een uitstekend stuurgevoel en vergemakkelijkt het overhellen in bochten, ondanks het vermogen van de Pan America 1250 - een van de hoogste in zijn categorie - en zijn gewicht.

De relatie tussen beide partners berust onder andere op co-branding. De MICHELIN Scorcher Adventure is in dit opzicht geen uitzondering. Beide merken en hun logo’s staan op de zijwanden van deze op maat gemaakte band.

MICHELIN Anakee Wild voor hoge prestaties bij trailgebruik

Voor motoren die vaker over onverharde wegen rijden, bieden Michelin en Harley-Davidson een alternatief aan: de MICHELIN Anakee Wild. Deze band maakt een meer gemengd gebruik mogelijk: 50 % road en 50 % off-road. De innovatieve opbouw van het loopvlak zorgt op onverharde ondergrond voor een betere tractie, wendbaarheid en stuurprecisie. Ook deze band is te koop via de Harley-Davidson dealers.

*MICHELIN 2CT+: een harde rubber compound, onder de zachte rubber compound op de schouders, zorgt voor meer stijfheid en stabiliteit bij het overhellen in bochten, speciaal bij sterk accelereren. 

No comments:

Post a Comment