Thursday, 20 August 2020

HARLEY-DAVIDSON TROTSE HOOFDSPONSOR VAN ROTTERDAM DIRTRIDE 2020

 HARLEY-DAVIDSON TROTSE HOOFDSPONSOR VAN ROTTERDAM DIRTRIDE 2020

 RIJSWIJK (20 augustus 2020) – LOVE, BOLD & FUN. Dat is wat Rotterdam Dirtride bezoekers en deelnemers belooft. En dat is precies de reden dat Harley-Davidson zich als hoofdsponsor aan dit bijzondere evenement verbonden heeft. Rotterdam Dirtride is een tweedaags motorfeest op 12 en 13 september, waarin laagdrempelig motorplezier voor het hele gezin centraal staat. En waarin iedereen mee moet kunnen doen. Of, zoals mede-bedenker en organisator Gideon Schipaanboord het uitlegt: “Het is lekker door de blubber crossen, maar zonder dat het racen wordt. Een beetje zoals vroeger, met je vriendjes op je crossfiets door het weiland en dan eindigen in de sloot. Dat, maar dan voor grote jongens (m/v).”

Fun factor

Rotterdam Dirtride is drie jaar geleden voor het eerst georganiseerd door initiatiefnemers Gideon Schipaanboord en Joey Delwell. En dit jaar draait het meer dan ooit om plezier. Centraal staat een blubberige en bochtige racebaan waarin rijders het een-tegen-een tegen elkaar opnemen. Echter: niet de snelste tijd is bepalend, maar belangrijkere zaken zoals wie de bijzonderste outfit draagt, wie de mooiste crash maakt of wie het langst doet over het parcours. Naast de ‘races’ zijn er fun-games als motopolo, een evenwichtsbalk en een ‘slowest ride race’.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Dutch Flattrack. Naast het dirtride parcours wordt er dan ook een echte flattrack gebouwd waarop deelnemers hun eerste stappen in het flattracken kunnen zetten. De Nederlandse flattrack kampioen Maikel Dijkstra is er het hele weekend bij om rijders de fijne kneepjes bij te brengen. Natuurlijk zal Dijkstra ook zijn kunsten tonen op de baan. Om de bezoekers en deelnemers uit heel Europa te huisvesten is er op loopafstand van het terrein een camping, waar op zaterdagavond het feest tot in de kleine uurtjes door gaat.

Ruim een eeuw racehistorie

Dit jaar is Harley-Davidson de trotse hoofdsponsor van de Rotterdam Dirtride. Het familiekarakter en de gedeelde liefde voor motoren passen immers goed bij het merk. Bovendien heeft Harley-Davidson een rijke, ruim 100-jarige geschiedenis op dirttracks in de VS. Met de legendarische XR750 op basis van een Sportster®-motor behaalde het merk tussen 1972 en 2008 maar liefst 28 AMA Grand National kampioenschappen binnen, meer dan welk ander merk dan ook. De XG750R waarmee H-D op dit moment strijdt om het Amerikaanse kampioenschap, is gebaseerd op de Revolution X™ V-Twin van de Harley-Davidson Street 750. Als ode aan die zegerijke geschiedenis zullen tijdens Rotterdam Dirtride enkele custom XG750’s meerijden. Daarnaast heeft Harley-Davidson tijdens het evenement verschillende demo-modellen klaar staan voor rijders die de kicks van een Harley weleens zelf willen ervaren.

Fun & veilig

De organisatie van Rotterdam Dirtride heeft er alles aan gedaan om het evenement Corona-proof te maken. Het evenement vindt in de buitenlucht plaats en biedt plaats aan een gelimiteerd aantal bezoekers. Rond de eet- en drinkstands en de merchandise kramen geldt een vaste looproute in één richting. Vanwege deze maatregelen is het noodzakelijk om vooraf een kaartje te kopen. Bezoekers betalen €10, voor deelnemers zijn er verschillende pakketten beschikbaar (met of zonder camping), vanaf €79. Kaarten zijn te koop op www.rotterdamdirtride.com. Wees er snel bij, want op is dus echt op!


Over Harley-Davidson Motor Company

Sinds 1903 maakt Harley-Davidson dromen over persoonlijke vrijheid waar door voorop te gaan in de innovatie van mobiliteit op twee wielen. De onderneming biedt een zich continu uitbreidende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen en brengt het merk tot leven via Harley-Davidson rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Ontdek meer over hoe Harley-Davidson bouwt aan de volgende generatie rijders, op www.harley-davidson.com.

No comments:

Post a Comment