Saturday, 29 August 2020

De ideale tweetaktbenzine voor uw Brommer: ECOMAXX CLASSIC BIKE FUEL-2


ECOMAXX CLASSIC BIKE FUEL-2

De ideale tweetaktbenzine voor uw Brommer.


Classic Bike Fuel-2 is een kant en klare 2takt benzine, waaraan 1,75% mengolie is toegevoegd. De mengverhouding is dus 1:55. Hiermee kunnen probleemloos alle brommers, scooters en andere 2takt motoren gesmeerd worden die 1:50 mengvoorschrift hebben. Door de aanhoudende druk op het schoner rijden van brommers, en het verbod in sommige milieuzoneringen, heeft Ecomaxx een nieuwe passende benzine ontwikkeld. Door het lagere oliegehalte en de extreem schone benzine zullen rook en geur vrijwel geheel verdwenen zijn. Classic Bike Fuel 2 bevat geen schadelijke stoffen zoals Benzeen en Tolueen. Daarom zijn de uitlaatgassen veel schoner dan met gewone benzine, en is deze brandstof uitermate geschikt voor het gebruik in de milieuzoneringen.

 


2 Jaar praktijk testen

Na 2 jaar ervaring met het testen van de Classic Bike Fuel 2 brandstof  met 1:55 (1,75%) mengolie kunnen we deze voor een grote doelgroep  aanbieden. Extreem weinig rook, vrijwel geen geur en toch een 100% “ouderwetse” bescherming voor je motor. Zuiger, pistonpen, drijfstanglager en je krukaslager blijven goed gesmeerd, ook bij oldtimers.

Race Tweetakt Olie

De race-kwaliteit 2takt olie die Ecomaxx ook in de al bekende Classic Bike Fuel-2 gebruikt is meer dan 800 uur getest in de motorcross. Door deze hoge kwaliteit is 1,75% in plaats van de voorgeschreven 2,0 % (1:50) bij de meeste brommers dan ook geen enkel probleem. De synthetische ester-olie smeert uitmuntend en zorgt voor een mooie inwendige beschermlaag. Daardoor kan er geen koolaanslag vast hechten op de zuiger, die schoner blijft. En dat is beter voor de motor op de lange termijn.

Direct inzetbaar zonder aanpassingen en lang houdbaar

Classic Bike Fuel-2 kan direct gebruikt worden, zonder dat je motor schoongemaakt moet worden. De benzine is meer dan 3 jaar houdbaar, en houdt de carburateur en tank schoon. Hij is uitwisselbaar met gewone EURO 95 (E5 of E10) benzine. De motor zal langzaamaan schoner worden van binnen, omdat oude onverbrande olie en benzine delen langzaam schoonbranden. Dit reinigt de motor. De motor loopt daardoor vaak mooier en trekt beter onderin. De topsnelheid kan na een aantal tankjes ook hoger liggen. Classic Bike Fuel-2 is geschikt voor alle brommers en scooters. Ook zware brommers zoals Kreidler en Zündapp kunnen er perfect op lopen. De Zündapp die 75 km/h loopt ook! De brommer rookt niet meer en de verbranding is schoon.

Zwaar opgevoerde brommers en scooters

Heb je een brommer of scooter die zwaar opgevoerd is (75-110 km/h) dan is het verstandiger de Ecomaxx Bike Fuel-2 te gebruiken. Deze bevat 2,5% olie. (1:40). Door de tuning kunnen lagers en zuiger zwaarder belast worden. Wat meer olie is dan veiliger. Ook voor 2takt motorfietsen  en oude grotere 2takt motoren van voor 1970 raden we dat aan. Vaak zijn deze motoren niet gereviseerd en hebben meer speling op het lagerwerk. Meer olie is dan net wat beter, zodat de levensduur van de motor gegarandeerd blijft. Dan is de  Ecomaxx Bike Fuel 2 met 1:40 mengsmering beter.

www.ecomaxx.nl
No comments:

Post a Comment