Friday, 10 April 2020

Michelin: Strijd tegen de COVID-19-pandemie

Strijd tegen de COVID-19-pandemie

Michelin mobiliseert zich op alle fronten voor de productie van mondmaskers en gelaatsschermen:
10 fabrieken in Europa beginnen vanaf april 2020 met produceren

Sinds het begin van de gezondheidscrisis is wereldwijd een race tegen de klok gaande om het aantal beschikbare mondmaskers in Frankrijk en wereldwijd te vergroten. Om in te spelen op deze noodsituatie heeft de Michelin Groep de enorme innovatiecapaciteit van haar teams en expertise op het gebied van onderzoek, materialen, manufacturing, wetenschappelijke observatie enz. gemobiliseerd voor de ontwikkeling, productie en levering van verschillende soorten mondmaskers, binnen zeer korte termijn en in grote hoeveelheden. Met dit initiatief wil Michelin actief bijdragen aan de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie, zowel door grotere hoeveelheden mondmaskers te doneren aan gezondheidsmedewerkers in de landen waar Michelin gevestigd is als door mondkapjes te verstrekken aan haar eigen werknemers om hun gezondheid en veiligheid te beschermen.
Michelin start met de productie van chirurgische mondmaskers* in tien van haar Europese fabrieken

Na de opstartfase zal Michelin op termijn wekelijks bijna 400.000 chirurgische mondmaskers van klasse 1 produceren, in de eigen werkplaatsen of in samenwerking met partners of toeleveranciers. In Europa zijn reeds tien locaties** geselecteerd, waaronder La Combaude in Clermont-Ferrand (Frankrijk), Olsztyn (Polen) en Zalău (Roemenië). De Europese capaciteit zal de komende weken worden uitgebreid dankzij de implementatie van vergelijkbare initiatieven in Noord-Amerika.

Bovendien werkt Michelin samen met andere bedrijven om op grote schaal een herbruikbaar masker te ontwikkelen en te implementeren, op initiatief en onder leiding van het collectief VOC-COV in Grenoble
Dit FMP1- of FMP2-masker met de naam OCOV®, in recordtijd ontwikkeld en geproduceerd in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, is voordelig, duurzaam en kan in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Het kan tot 100 keer worden gebruikt dankzij vijf wasbare en verwisselbare filters.

Op dit moment wordt een eerste serie van 5.000 stuks van het prototype geproduceerd. Het is de bedoeling dat in de loop van mei een productiecapaciteit van een miljoen maskers wordt bereikt en eind juni een capaciteit van meer dan vijf miljoen maskers, het equivalent van 500 miljoen wegwerpmaskers.

Steriliseerbare polycarbonaat gelaatsschermen voor gebruik in ziekenhuizen
Op verzoek van verscheidene Franse ziekenhuizen is Michelin ook begonnen met de productie van steriliseerbare polycarbonaat gelaatsschermen voor gebruik door medisch personeel. Vanaf volgende week coördineert de Groep de uitbestede productie van 10.000 gelaatsschermen.
Tenslotte is Michelin betrokken bij tal van andere projecten voor de levering van beademingstoestellen, onderdelen voor medische apparatuur, kussens voor patiëntpositionering en hydroalcoholische gel. 


Over Michelin:
Michelin, leider binnen de bandensector, heeft de ambitie om de mobiliteit van klanten op duurzame wijze te verbeteren. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden die zijn afgestemd op hun behoeften en gebruikswijzen, alsmede diensten en oplossingen om mobiliteit nog efficiënter te maken. Michelin heeft ook een aanbod waarmee klanten tijdens hun reizen unieke momenten kunnen beleven. Verder ontwikkelt Michelin hightech materialen voor allerlei industrieën. De Groep, waarvan het hoofdkantoor zich in Clermont-Ferrand (Frankrijk) bevindt, is aanwezig in 170 landen, biedt werk aan 127.000 mensen en beschikt over 69 bandenfabrieken die in 2019 samen circa 200 miljoen banden produceerden (www.michelin.com).

* Gebruikte benamingen: chirurgische mondmaskers in Europa 
en face masks in de Verenigde Staten

** Lijst van de locaties in Europa:
Duitsland
Bamberg
Frankrijk
Bourgers
La Combaude (Clermont-Ferrand)
Golbey
Joué-lès-Tours
Ladoux (Clermont-Ferrand)
Italië
Alessandria
Cuneo
Polen
Olsztyn
Roemenië
ZalăuNo comments:

Post a Comment