Wednesday, 4 March 2020

H-D MOTOR SALOON STRIJDT MEE IN ULTIEME KING OF KINGS COMPETITIE

H-D MOTOR SALOON STRIJDT MEE 
IN ULTIEME KING OF KINGS COMPETITIE

Al ruim 115 jaar zet Harley-Davidson wereldwijd de toon in customizing. En met de King of Kings 2020 competitie komt die hegemonie nu tot een knallende climax. Na een serie jaarlijkse wereldwijde Battle of the Kings custom competities wordt dit jaar de ultieme King of Kings gekroond. In deze allerlaatste editie van de Battle of the Kings strijden uitsluitend voormalige winnaars tegen elkaar: 14 H-D-dealers die behoren tot de allerbeste custombouwers ter wereld. Namens de Benelux gaat H-D Motor Saloon uit Amersfoort deze epische strijd aan. Met hun 'Forty-Eight Sport Rod' verwachten zij hoge ogen te gooien.


Sportster als basis
Om de 60ste verjaardag van de Sportster te vieren, staat die iconische modellenlijn centraal in ‘s werelds grootste custom competitie. De regels zijn simpel: de basis moet een model zijn uit de Sportster lijn, het budget is onbeperkt, het frame mag niet gewijzigd worden en het eindresultaat moet straat-legaal zijn. Bij H-D Motor Saloon kozen ze voor een Sportster Forty-Eight als startpunt. Ze legden zichzelf echter nog een beperking op. Dealer principal Marco van Velzen vertelt: "Wij hebben onszelf de opdracht gegeven met minimale middelen het maximale te bereiken. Die eis vereiste een andere manier van werken. Werken met een beperkt budget vraagt om creatieve oplossingen."


Zowel catalogus als custom
Het team van Motor Saloon maakte van de standaard Forty-Eight® een indrukwekkende, donkere en strak afgewerkte hot rod. De machine werd verlaagd en de standaard banden werden vervangen door lagere Avon banden. De spatborden werd verbreed en verlaagd. Er kwam een tank op van een Sportster Custom, een koplampvizier, een chin-spoiler en een zelf gemaakt zadel. Een Heavy Breather luchtfilter zorgt voor een grotere luchtstroom naar de motor terwijl de rechte pijpen die lucht er weer makkelijker uit blazen. 


Mini LED richtingaanwijzers, verschillende items uit de Diamond collectie en zelf ontworpen spuitwerk in Vivid Black en Silver Denim maakten de creatie af. Van Velzen vertelt: "Dit was echt een teamprestatie en wij zijn heel trots op het resultaat. We zien uit naar de stemrondes in maart. We hebben er alle vertrouwen in dat onze Sport Rod hoge ogen gaat gooien!"


Over King of Kings
In tegenstelling tot eerdere edities wordt de King of Kings op de meest directe manier beslist: Harley-rijders en –fans uit de hele wereld bepalen met hun stem wie er wint. Eerlijker wordt het niet: de meeste stemmen gelden. Vanaf 4 maart kan er gestemd worden op www.h-d.com/customkings. De ultieme winnaar wordt begin april gekroond. Deze H-D-dealer mag zich voor altijd King of Kings noemen.Over Harley-Davidson Motor Company
Sinds 1903 maakt Harley-Davidson dromen over persoonlijke vrijheid waar door voorop te gaan in de innovatie van mobiliteit op twee wielen. De onderneming biedt een zich continu uitbreidende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen en brengt het merk tot leven via Harley-Davidson rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Ontdek meer over hoe Harley-Davidson bouwt aan de volgende generatie rijders, op www.harley-davidson.com. No comments:

Post a Comment