Thursday, 19 March 2020

BREAKING NEWS: Harley Investor Unrest wordt openbaar; Productie opgeschort

Harley Investor Unrest wordt openbaar;
Productie opgeschort

18 maart - Harley heeft een formulier DFAN14A ingediend bij de SEC - een formulier dat wordt gebruikt om te adviseren over "niet-beheer proxyverzoeken die niet worden ondersteund door de registrant", met betrekking tot "Aanvullende definitieve proxy-wervingsmaterialen ingediend door niet-management." In wezen melding van een motie waarvoor een aandeelhoudersstemming vereist is die niet door de onderneming zelf is ingediend - in dit geval een motie die is voorgesteld door een van de investeerders van Harley.


hdlogo

De betrokken investeerder is Impala Asset Management, een miljardenbeheerbedrijf dat in 2004 is opgericht door de bekende ervaren investeerder Bob Bishop, een 'activistische investeerder'. Impala zegt zelf dat het "belegt in wereldwijde cyclische aandelen" en dat "ons beleggingsproces diepgaand, bottom-up onderzoek combineert met uitgebreide sectorkennis aangevuld met een macroperspectief. We beheren een redelijk geconcentreerde portefeuille die tracht te profiteren van de natuurlijke volatiliteit in bedrijven binnen basisindustrieën zoals auto's, kapitaalgoederen, basismaterialen en energie. "
Impala benoemt in feite voormalig autoracer, Tele-Communications, Inc. en AT & T Broadband President en CEO Leo Hindery, Jr. en voormalig NASCAR Chief Operating Officer en GM-topman Brent Dewar om te worden benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Harley-Davidson. "de nodige nieuwe perspectieven bieden voor [de] strategische richting van het bedrijf en kritische input over [het] aannemen van een nieuwe CEO."

zeitz

Waarnemend CEO / president Jochen Zeitz is aangesteld met een loonpakket dat voor een korte opdracht tot $ 8,5 miljoen aan salaris, bonussen en beperkte eenheden kan opleveren.
Robert Bishop, oprichter en Chief Investment Officer van Impala, legde de volgende verklaring af: "Impala gelooft dat Harley-Davidson met het juiste leiderschap kan terugkeren naar zijn voormalige sterke positie. Daarom hebben we Leo Hindery, Jr. en Brent Dewar genomineerd. aan de Raad - beide zijn uitzonderlijke leiders die waardevolle perspectieven kunnen bieden op Harley's strategische richting, evenals kritische input over het aannemen van een nieuwe CEO.
"We hebben al geruime tijd grote zorgen over de strategische richting en de acties die de Raad onder leiding van voormalig voorzitter Michael Cave heeft ondernomen - en we hebben deze bezorgdheid persoonlijk aan Harley geuit.
"Het was met name onze aandrang om de Raad ervan te overtuigen de vorige CEO, Matthew Levatich, te beëindigen ondanks jaren van slechte prestaties. In 2019 is de door Levatich gerapporteerde vergoeding verhoogd tot een nieuw jaarrecord van meer dan $ 11 miljoen, zelfs als aangepaste motorfiets het bedrijfsresultaat daalde met meer dan 20% en de aandelen deden het slechter dan de concurrenten van Harley.
"De Raad heeft nog steeds niet aangetoond dat hij gericht is op positieve verandering. Integendeel, een van de eerste beslissingen die de zittende bestuurders namen nadat ze de heer Levatich hadden ontslagen, was het belonen van hun al lang bestaande collega, Jochen Zeitz, de nieuwe waarnemend president en CEO, met een loonpakket dat tot $ 8,5 miljoen aan salaris, bonussen en beperkte eenheden voor een korte opdracht zou kunnen opleveren. Dit is weer een voorbeeld van deze raad die doof is voor de benarde situatie van aandeelhouders en die de behoefte aan nieuwe perspectieven voor de raad verder aantoont. .
"Op het juiste moment zullen we bij Impala onze gedetailleerde casus volledig aan investeerders presenteren. Gezien de aanhoudende nationale noodsituatie die COVID-19 met zich meebrengt, en uit respect voor alle belanghebbenden van Harley in deze tijd van dwang, geloven we dat nu niet het geschikte moment om deze discussie te voeren. We zullen te zijner tijd contact opnemen met onze mede-aandeelhouders, zoals vereist door de tijdlijn van de jaarlijkse vergadering van de onderneming. "
hdpremises

In niet-gerelateerd nieuws ...
18 maart - Harley-Davidson, Inc. kondigt een tijdelijke opschorting aan van "het grootste deel van de productie in de Amerikaanse productiefaciliteiten" tot en met 29 maart om "de gezondheid van werknemers te ondersteunen en de inspanningen voor coronavirusbeheersing verder te versterken".

Faciliteiten die de productie tijdelijk onderbreken, zijn York Vehicle Operations in Pennsylvania en Wisconsin, Tomahawk Operations en Pilgrim Road Powertrain Operations.
"We erkennen het ongekende karakter van deze wereldwijde crisis. Om onze werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen en om de sociale afstandsrichtlijnen van de volksgezondheidsautoriteiten op te volgen, staken we tijdelijk het grootste deel van de productie in onze Amerikaanse productiefaciliteiten op", aldus Jochen Zeitz, CEO en president, Harley-Davidson. "We zullen de situatie blijven volgen en de nodige stappen ondernemen om prioriteit te geven aan de gezondheid en veiligheid van werknemers."
Harley-Davidson zegt dat het "de situatie nauwlettend zal blijven volgen en indien nodig aanvullende aanpassingen zal aanbrengen in overeenstemming met de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC)". Het merendeel van de Amerikaanse productiemedewerkers zal tijdelijk worden ontslagen met medische voordelen. Het bedrijf zal deze tijd gebruiken om "door te gaan met het diep reinigen en desinfecteren van de productieruimtes en gemeenschappelijke ruimtes om de werknemers bij hun terugkeer verder te beschermen".No comments:

Post a Comment