Friday, 28 February 2020

Triumph new Rocket 3: The Ultimate Muscle Roadster Sets a New Record

NIEUWE RECORD TRIUMPH ROCKET 3
De Ultimate Muscle Roadster zet een waanzinnige tijd van 0 – 100 km/h 

Om te genieten van de ongelooflijke versnelling van de nieuwe Rocket 3 R, check deze video:


De geheel nieuwe Triumph Rocket 3, met 's werelds grootste productiemotorblok van 2.500 cc en het hoogste koppel (211 Nm bij 4.000 tpm) van alle beschikbare productiemotoren, heeft een nieuw snelheidrecord neergezet van 0-100 km in 2,73 seconden.

Paul Stroud, Chief Commercial Officer van Triumph Motorcycles, zei: "Triumph heeft opnieuw aangetoond waar het toe in staat is. Met de bevestiging van het nieuwe Triumph-acceleratierecord met de Rocket 3 R, betreden we opnieuw onbekend terrein, want nog nooit eerder heeft een Triumph zo'n ongelooflijke acceleratie bereikt. Ons doel was om de uitzonderlijke prestaties van de unieke, geheel nieuwe, 2.500 cc-driecilinder Rocket te laten zien. We hebben dit nu bereikt, wat het hele team ongelooflijk trots maakt. Met de Rocket 3 line-up hebben we consequent laten zien dat we productiemotoren kunnen bouwen met de grootste cilinderinhoud, die in staat zijn om ongelooflijke prestaties en mogelijkheden te bieden".


Het recordbrekende moment
De acceleratie van 0-100 km/u werd op zondag 6 oktober 2019 op het circuit van Cartagena in Spanje bereikt binnen een tijd van 2,73 seconden. De rijder van de recordbrekende Rocket 3 zei: "Het was geweldig om deze werkelijk ongelooflijke acceleratie te ervaren. Het is moeilijk te beschrijven waartoe deze motorfiets in staat is. De Rocket 3 R was zeer goed geprepareerd en ik had er het volste vertrouwen in - zelfs in de set-up van dit circuit. Al bij de eerste poging die we deden, had ik het gevoel dat de acceleratie zo krachtig  was en dat we het zouden halen. De Rocket 3 R liep perfect en de baan en de weersomstandigheden waren ideaal. Het hele team heeft fantastisch werk geleverd”.
Na het 0-100-record kon het team de Rocket ook met veel plezier op de baan nog verder tot het uiterste brengen en hem zelfs op snelheid in de bochten laten glijden om te laten zien hoe wendbaar en dynamisch het rijgedrag is. De rijder merkte verder op: "Het is opmerkelijk hoe gemakkelijk de nieuwe Rocket door de bochten gaat. Deze motor rijdt meer als een Speed Triple dan als een muscle roadster”.


De speciale recordbrekende Triumph Rocket 3 R
Ter voorbereiding op de recordpoging heeft een team van ingenieurs uit verschillende disciplines een pre-productieversie van de geheel nieuwe Rocket 3 voorbereid onder leiding van Triumph’s hoofdingenieur Stuart Wood. Naast het bereiken van optimale grip, hechtte het team veel waarde aan het besparen van gewicht op de hele motor, waarbij de Rocket 3 R bijna in productie-opstelling werd gereden. Alleen de spiegels en de nummerplaathouder werden verwijderd zoals vereist voor de racetrack-omgeving.


Het Triumph-team en de Britse bandenfabrikant Avon.
Stuart Wood merkte op: "Hun expertise werd direct in het project ingebracht. Het record zou niet mogelijk zijn geweest zonder onze partners, Avon is onze bandenpartner voor het Rocket 3-project geweest en zij hebben gezorgd voor de nodige grip en stabiliteit. De Avon Cobra Chrome banden die op de Rocket 3 worden gebruikt, werden speciaal voor dit model ontwikkeld en bieden uitzonderlijke grip en ongelooflijke duurzaamheid". 


No comments:

Post a Comment