Wednesday, 23 October 2019

Europese heffingen - winst daalt bij H-D

Harley-Davidson heeft last van Europese heffingen - winst daalt
Harley-Davidson is een van de bedrijven die worden geraakt door het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. Mede door de invoertarieven die de EU heeft ingesteld op Amerikaanse motoren heeft het bedrijf de winst in het afgelopen kwartaal met 24 procent zien dalen.


De omzet uit motors en gerelateerde producten daalde in het derde kwartaal met 4,9 procent tot 1,07 miljard dollar (ruim 960 miljoen euro). De netto-opbrengst daalde tot 86,7 miljoen dollar.
De winstdaling is echter minder erg dan analisten vooraf hadden gedacht. Op de beurs reageren handelaren dan ook positief. Voorbeurs staat het aandeel Harley-Davidson op een plus van bijna 6 procent.


Als iconisch Amerikaans merk is Harley-Davidson de afgelopen twee jaar meermaals het doelwit geweest van invoertarieven van onder meer de EU en China, als represailles voor de invoertarieven die de Amerikanen hebben ingevoerd op Chinese en Europese producten.
De motorfabrikant heeft ook last van de Amerikaanse invoertarieven op buitenlandse producten, omdat de onderdelen die het importeert daardoor duurder zijn. Eerder dit jaar zei Harley-Davidson al te verwachten dat de handelsconflicten het bedrijf zo'n 100 tot 120 miljoen dollar gaan kosten in 2019.

No comments:

Post a Comment