Sunday, 10 March 2019

HARLEY-DAVIDSON KOOPT STACYC, INC.

HARLEY-DAVIDSON KOOPT STACYC, INC., MAKER VAN
ELEKTRISCHE TWEEWIELERS VOOR KINDEREN 

Acquisitie verbreedt H-D’s elektrische tweewieler portfolio 
Harley-Davidson maakte deze week bekend dat het StaCyc, Inc. overgenomen heeft. StaCyc produceert de 12 en 16 EDRIVE, elektrische tweewielers voor kinderen.

StaCyc, dat in 2016 op de markt kwam, ontwerpt en verkoopt momenteel hun EDRIVE modellen voor kinderen, met een adviesprijs van $649 tot $699. StaCyc EDRIVES worden in de VS verkocht via powersports zaken, waaronder 29 Harley-Davidson® dealers, en online en in gespecialiseerde fietswinkels.


“We zijn blij dat StaCyc onderdeel wordt van de Harley-Davidson familie,” vertelt Harley-Davidson Senior Vice President of Marketing and Brand Heather Malenshek. “Het StaCyc team heeft dezelfde visie als wij over hoe we samen wereldwijd de volgende generatie motorrijders kunnen aantrekken. Wij geloven dat we samen een flinke impact kunnen maken door het plezier en de kick van rijden overal ter wereld op kinderen over te brengen.”


De acquisitie van StaCyc verbreedt Harley-Davidsons elektrische portfolio en bevestigt het leiderschap in het elektrificeren van motorrijden. Harley-Davidson presenteerde onlangs de productieversie van LiveWire™, een premium, high-performance elektrische motorfiets die dit najaar uitkomt, en toekomstige lichte en middelzware elektrische motorfietsen met verschillende prijsstellingen, vanaf 2021. De StaCyc elektrische tweewielers bieden de jongste rijders de mogelijkheid de kick van rijden te ervaren. 

Bij geselecteerde Harley-Davidson dealers zullen Harley-Davidson-branded versies van StaCyc’s 12-inch en 16-inch modellen te koop zijn. Deze komen beschikbaar in de VS in het derde kwartaal van 2019. StaCyc EDRIVES blijven te koop via StaCyc’s bestaande distributienetwerk.

Sinds de oprichting heeft het speelse merk StaCyc al ruim 6.000 nieuwe rijders geïnspireerd om te gaan rijden. Het merk focust zich met haar elektrische tweewielers op kinderen en probeert hen de liefde voor rijden bij te brengen. Het bedrijf trekt daarmee jonge rijders aan: het was het eerste bedrijf op de markt met een volledig nieuwe categorie in zowel de motorfiets- als de fietsmarkt.

“Na een paar gesprekken met Harley-Davidson beseften we ons al dat de drive achter onze beide merken en onze ambitie om meer mensen aan het rijden te krijgen, op een lijn lagen,” vertelt Ryan Ragland, oprichter van StaCyc. “De kans om samen te werken met het team van Harley-Davidson en de steun te krijgen om onze missie voort te zetten is fantastisch. Samen werken we aan een plan om onze inspanningen te versnellen en zoveel mogelijk nieuwe rijders aan te trekken.”


De acquisitie van StaCyc is weer een voorbeeld van hoe Harley-Davidson investeert in mogelijkheden om mensen te inspireren om te gaan rijden. De overname biedt duurzame groeikansen in de toekomst, als onderdeel van de More Roads to Harley-Davidson strategie. Het versnelde plan, dat in 2018 gepresenteerd werd, focust op het bouwen van de volgende generatie rijders door het ontwikkelen van nieuwe producten voor nieuwe motorsegmenten, bredere toegang bieden tot het merk en haar producten, en het versterken van het wereldwijde dealernetwerk. 


Harley-Davidson maakte onlangs haar plannen bekend voor een brede portfolio van elektrische motorfietsen, te beginnen met de LiveWire, die later dit jaar in de VS te koop zal zijn. In de VS kunnen al pre-orders geplaatst worden en de onderneming maakte deze week op de Geneva International Motor show bekend dat pre-orders voor Canada en Europa vanaf april geplaatst kunnen worden. 

“We hebben al eerder gezegd dat wij geloven dat elektrische voertuigen de toekomst van wereldwijde mobiliteit vormen. Bovendien zijn elektrische voertuigen aantrekkelijk voor bestaande rijders en bieden ze ons tegelijk de kans om nieuwe rijders aan te trekken,” vertelt Malenshek. “Aangezien wij voorop lopen in het elektrificeren van het motorrijden, tonen wij onze commitment door het leveren van een volledige lijn van elektrische producten voor een groot publiek dat geïnspireerd zal raken om te ontdekken wat er met Harley-Davidson allemaal mogelijk is.”

Over Harley-Davidson Motor Company®
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. 

Ga voor meer info naar h-d.com.
Over StaCyc
StaCyc is speels en vrolijk kindermerk dat draait om het “delen van de liefde voor rijden”. StaCyc richt zich op het aantrekken van nieuwe rijders binnen de motorbranche en als jong, groeiend bedrijf is StaCyc ‘first to market’, waarbij het een nieuwe categorie introduceerde in zowel de fiets- als motorfietswereld. Het bedrijf biedt momenteel een lijn producten aan waarmee kinderen vanaf 3 jaar en tot 34 kg voor het eerst de kick van motorrijden kunnen ervaren.Met de presentatie van de Harley-Davidson-branded versies van StaCyc’s elektrische 12-inch en 16-inch tweewielers voor kinderen, maakte Harley-Davidson op 5 maart de acquisitie van StaCyc bekend.Alle afbeeldingen zijn uitsluitend van prototype modellen.

No comments:

Post a Comment