Tuesday, 1 January 2019

THANKS Wall of Death' Henny en Kim Kroeze!THANKS Henny en Kim Kroeze!

Bedankt voor al die jaren, voor die prachtige shows, voor die adembenemende stunts, voor de mooiste motormomenten. Wat zullen we de Wall of Death gaan missen.Het publiek scandeert ‘Henny Henny Henny’ als voor de laatste keer de deur opengaat en Henny zijn Steile Wand betreedt. Wat een mooi eerbetoon aan deze motorrijder die zoveel mensen het kippenvel op hun armen bezorgde, mensen als in trance liet genieten van een van de oudste vormen van motorsport, de Wall of Death, de Steile Wand of simpelweg ‘De Ton’.

Want Henny Kroeze is na 21 jaar met zijn Wall of Death gestopt. Henny, bijna 67, reed de laatste zeven jaar samen met dochter Kim in zijn Steile Wand. Heel Europa werd aangedaan en duizenden en duizenden mensen genoten keer op keer weer van alle trucs die op de oude Indians werden uitgehaald.

Afgelopen weekend was het dan zover, de allerlaatste keer dat we vader en dochter Kroeze konden zien optreden. En wel op het Festival Carnivale in Den Haag. En vier dagen lang was elk optreden volle bak, mensen stonden geduldig te wachten tot de volgende show begon, keer op keer en er werden zelfs enkele extra voorstellingen gegeven om iedereen toch nog een keertje
te kunnen laten genieten.  

Kim en Henny genoten zelf ook uitbundig en toen was het toch echt, om elf uur ’s avonds, tijd voor de laatste show waar genodigden afscheid van een icoon, een legende, konden nemen. Want zo mag onze Nederlandse Steile Wand wel genoemd worden, de magie, de sfeer, de geur en vooral het geluid van de rondrazende Indians is iets wat je nooit zal loslaten.

Met een daverende dreun werden de oude Indians voor de laatste keer aangetrapt, de vloer trilde, de wanden golfden als de zware machines hun laatste rondes reden. Zichtbaar genoten Henny en Kim en haalden hun zwaartekracht tartende stunts uit voor een uitzinnig publiek. Het typerende geroffel op de houten planken van de wand waarmee de rijders beloond werden na elke stunt was in heel Den Haag te horen. 
Hand in hand reden Henny en Kim uiteindelijk nog eenmaal de ton door, een vader – dochtermoment waar Henny en Kim voor de laatste maal uitbundig van genoten, 
samen met alle familie en genodigden. 


Henny en vrouw Jeannie, Kim en Ben, namens iedereen hartelijk bedankt voor jullie prachtige shows, maar vooral voor alle gezelligheid en jullie vriendschap!


Onno “Berserk” Wieringa

No comments:

Post a Comment