Saturday, 26 January 2019

SMvG op de Motorbeurs Utrecht

SMvG op de Motorbeurs Utrecht                    
  

De Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG) viert, van 14 t/m 17 februari 2019, haar eerste lustrum als beurs-exposant op de Motorbeurs Utrecht.
In Hal 12 stand 063 toont deze stichting, bestuurd door ervaringsdeskundigen, de mogelijkheden die bestaan om ondanks lichamelijke beperkingen, toch veilig, verantwoord en legaal motor te rijden. De passie voor motorrijden doorbreekt vaak de beperking.
Enkele sprekende voorbeelden van motoren die zijn aangepast voor het gebruik door berijders met een lichamelijke beperking zijn aanwezig, zoals een Ducati Scrambler met éénhandige bediening.

De motoraanpasser buigt de motor-techniek naar de mogelijkheden van de gehandicapte berijder. En natuurlijk ontbreekt de spectaculair verbouwde Yamaha van kleine man (128 cm) en BN-er Leendert Poortenaar niet.
Belangrijk in het traject van aangepast motorrijden is de opleiding. Hiervoor zijn een paar multi-aanpasbare les-motoren ontwikkeld, waarvan er één op de beurs wordt getoond. Deze lesmotor is in ruim 80 verschillende uitvoeringen aan te passen aan de capaciteiten van de bestuurder.
Ook de soms noodzakelijke orthopedische hulpmiddelen, zoals protheses en orthesen zijn er te zien.


 De SMvG is sinds kort ook de trotse eigenaar van de 'Body Check' en geeft deze nieuwe aanwinst een prominente plaats op de stand. Bezoekers mogen zich op dit bijzondere meetinstrument door de CBR-specialisten laten beoordelen op rijgeschiktheid voor de motor.
Alle professionals van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) zijn aanwezig om geïnteresseerden te informeren en eventueel te begeleiden in het traject.

De SMvG verzorgt op de beurs tevens dagelijks presentaties over aangepast motorrijden in het Workshop Theater in Hal 7, stand C074  (vrij 17.00 uur, za en zo 13.00 uur) onder het motto:

“Motorrijden met een handicap; daar passen wij een mouw aan”.

No comments:

Post a Comment