Friday, 10 August 2018

Goodyear gaat reactie van bandmaterialen testen bij experimenten in internationaal ruimtestation

 Goodyear gaat reactie van bandmaterialen testen bij experimenten in internationaal ruimtestation

 
• Materiaalwetenschap speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van banden
• Wetenschappelijk onderzoek naar de moleculaire structuren van silica bij gewichtloosheid
• Resultaten mogelijk bruikbaar voor verbetering van brandstofzuinigheid en grip

International Space Station

De Goodyear Tire & Rubber Company gaat bandcomponenten testen in de ruimte als onderdeel van een onderzoeksproject in het Amerikaanse laboratorium in het internationale ruimtestation (ISS).

Goodyear gaat in de microzwaartekrachtomgeving van het ruimtestation onderzoek doen naar de vorming van silicadeeltjes, een veelgebruikt materiaal in banden voor de consumentenmarkt. Door op deze manier kennis te verzamelen, kunnen de technici van Goodyear bepalen of verder onderzoek moet worden gedaan naar de toepassing van unieke vormen van geprecipiteerd silica in banden.

"Goodyear heeft altijd vooropgelopen bij ruimtegerelateerde bandeninnovaties, bijvoorbeeld met de eerste en enige banden op de maan, talloze projecten met NASA en nu dit onderzoek", aldus Eric Mizner, directeur Global Materials Science bij Goodyear. "Dit laat zien dat we bereid zijn om naar het einde van de wereld en verder te reizen om nieuwe technologieën te ontwikkelen die ons helpen om revolutionaire producten met reële gebruiksvoordelen te leveren."

Goodyear deed de aankondiging tijdens de onderzoeks- en ontwikkelingsconferentie voor het ISS, die in San Francisco werd gehouden.
Bij recente wetenschappelijke experimenten in microzwaartekracht zijn unieke morfologieën gecreëerd die mogelijk kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van beter presterende producten. Als bij het onderzoek van Goodyear in het ISS een doorbraak wordt bereikt, kan dit resulteren in verbeteringen in brandstofzuinigheid en andere prestatiefactoren.
Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van een overeenkomst met het Center for the Advancement of Science in Space (CASIS), de organisatie die namens NASA het beheer voert over het Amerikaanse laboratorium in het ISS ruimtestation.

"Het Amerikaanse laboratorium in ISS kan bedrijven en onderzoekers de mogelijkheid bieden om materialen te evalueren op manieren die eerder niet beschikbaar waren", aldus Cynthia Bouthot, directeur Commercial Innovation bij CASIS. "De huidige aankondiging dat Goodyear onderzoek laat uitvoeren in het ruimtestation demonstreert opnieuw dat bedrijven creatief denken om hun productaanbod te versterken, en zoeken naar humanitaire manieren om de situatie op onze planeet te verbeteren."

Ga voor meer informatie over de mogelijkheden van het Amerikaanse laboratorium in het ISS, inclusief eerder uitgevoerde onderzoeken en de beschikbare faciliteiten, naar www.spacestationresearch.com.

Over Goodyear
Goodyear is een van 's werelds grootste leveranciers van banden. Het bedrijf heeft ongeveer 64.000 mensen in dienst en vervaardigt zijn producten in 48 faciliteiten in 22 landen over de hele wereld. De twee innovatiecentra van Goodyear in Akron, Ohio, en Colmar-Berg, Luxemburg, ontwikkelen toonaangevende producten en diensten die de sectornorm stellen voor technologie en prestaties. Ga voor meer informatie over Goodyear en zijn producten naar www.goodyear.com/corporate.

Over CASIS
Het Center for Advancement of Science in Space (CASIS) is een non-profitorganisatie die is geselecteerd om het Amerikaanse laboratorium in het ISS te beheren, met als doel nieuw ruimteonderzoek mogelijk te maken dat het leven op aarde kan verbeteren. In deze innovatieve rol ondersteunt CASIS een breed scala aan projecten op het gebied van levens- en natuurwetenschappen, remote sensing, technologieontwikkeling en onderwijs. Sinds 2011 zijn in het Amerikaanse laboratorium in het ISS honderden onderzoeken uitgevoerd op uiteenlopende wetenschappelijke gebieden, steeds met als doel om het leven op aarde te verbeteren. In samenwerking met NASA streeft CASIS naar versterking van het Amerikaanse leiderschap in de commerciële ruimte, de uitvoering van revolutionair onderzoek dat op aarde niet mogelijk is en promotie van het ruimtestation voor de volgende generatie.

Over het Amerikaanse laboratorium in het ISS
In 2005 benoemde het Amerikaanse Congres het Amerikaanse deel van het ruimtestation tot het nieuwste nationale laboratorium, zodat het maximaal kon worden ingezet om het leven op aarde te verbeteren, de samenwerking tussen verschillende gebruikers te stimuleren en technisch en bèta-onderwijs te bevorderen. Deze unieke laboratoriumomgeving is beschikbaar voor gebruik door andere Amerikaanse overheidsinstanties en academische en privé-instellingen en biedt toegang tot permanente microzwaartekracht, een lage baan rond de aarde en gevarieerde ruimte-omstandigheden.

No comments:

Post a Comment