Tuesday, 3 April 2018

Record gebroken voor de grootste Ducati Monster Parade

Record gebroken voor de grootste Ducati Monster Parade

Een nieuw record: 517 Monsters deden mee met de parade op het Paul Ricard circuit tijdens de Sunday Ride Classic
Vorig record uit 2008 voor de grootste Monster parade verbroken in Frankrijk
Het nieuwe record markeert het begin van de festiviteiten rondom het 25-jarig jubileum van de Monster

Borgo Panigale, Bologna, 29 maart 2018 - Een kwart eeuw is iets om trots op te zijn!  Ducati wilde de 25e verjaardag van de Monster vieren door alle liefhebbers en kenners van deze iconische motor samen te brengen en de grootste Ducati Monster parade ooit aan te gaan.


De parade werd georganiseerd in Frankrijk door Ducati West Europa als onderdeel van het Sunday Ride Classic motorfestival. Een ongelooflijk aantal Monsters van elk type, jaar en model uit heel Europa deed mee aan de parade. 

Van de eerste Monster 900, gebouwd in 1993, tot de allernieuwste Monster 821, gemaakt in 2018, kwamen maar liefst 517 Monsters samen op het "Paul Ricard" circuit in Le Castellet, waardoor een gigantisch, kleurrijke samenkomst van motorfietsen ontstond en zo een nieuw record werd gevestigd.


De 517 Monsters reden een ronde op het circuit onder toeziend oog van Raphaël Botte, de notaris van Bandol (Var, Frankrijk). De parade werd geleid door voormalig officieel Ducati WSBK rijder Régis Laconi, die letterlijk voorop reed als drager van de Ducati vlag. In de hele geschiedenis van de Monster was zoiets nog nooit eerder vertoond: dat zorgde ervoor dat de vorige record (gevestigd in 2008 door de enthousiastelingen van de Monster Owners Belgium Club, met 405 motoren) ruimschoots werd verslagen.

Naast de uiterst zeldzame modellen zoals één van de weinige Monster "Senna" motoren en een Monster Cromo in perfecte staat, was er een veelheid aan gepersonaliseerde Monsters, waarvan de één nog mooier was dan de ander: een duidelijke bevestiging dat dit Ducati model kan worden gemaakt tot iets unieks, origineels en nog specialer.
  
Het evenement werd mogelijk gemaakt door de passie en het harde werk van Desmo Grand Sud, de lokale Ducati club die zich bezighield met de logistiek en het ontvangst. Zij organiseerden de registratie, de parking en dat alle deelnemende motoren in zeven modelcategorieën werden ingedeeld. Een jury onder leiding van Pascal Litt, redacteur van Desmo Magazine, kende vervolgens een prijs toe aan de Monster die het meest representatief was voor elke categorie.

Voorafgaand aan de parade, kregen de deelnemers de kans om het moment vast te leggen in de mobiele fotostudio, opgezet en uitgevoerd met de hulp van een officiële Ducati fotograaf.
De foto's zullen een prominente rol spelen in een communicatiecampagne speciaal gewijd aan dit jubileum, die onder de hashtag #welovemonster plaatsvindt.






No comments:

Post a Comment