Tuesday, 13 February 2018

H-D WEST COAST STRIJDT MEE IN BATTLE OF THE KINGS 2018

H-D WEST COAST STRIJDT MEE 
IN BATTLE OF THE KINGS 2018 

Na een spectaculaire 2017-editie gaat de Battle of the Kings – de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off – in 2018 wereldwijd. In deze vierde en verreweg grootste editie zien we ruim 200 officiële H-D dealers met hun creaties de strijd met elkaar aangaan. De mannen en vrouwen van H-D West Coast in het Noord-Hollandse Alkmaar betreden het strijdperk dit jaar met een strakke, moderne en ‘Club Style’ vormgegeven Fat Bob. 


Dark Custom als startpunt
In deze eerste wereldwijde editie van de Battle of the Kings zijn de regels simpel: het maximale customization budget is €6.000 (excl. btw) en het eindresultaat moet straatlegaal zijn. Ook zijn de opties voor de basismachine vergroot: ieder Harley-Davidson Dark Custom model mag als startpunt dienen. Het team van H-D West Coast besloot als basis een Fat Bob 2018 te nemen. Bas Leek en Gideon Schusser, bij West Coast verantwoordelijk voor het project, wilden H-D’s populaire Dyna-stijl een vooruitstrevende, strakke twist geven. Schusser vertelt: “In plaats van het verleden in te duiken, wilden we vooruit kijken. Zie het als een studie naar waar het naartoe zou kunnen gaan met de Dyna-familie. Om dat doel te bereiken begonnen we met een Fat Bob 2018. Die hebben we wendbaarder, strakker en moderner gemaakt. Een deel van de nieuwe onderdelen hebben we zelf gemaakt, een deel komt uit de H-D catalogus. Het resultaat is een postmoderne machine die 100% Harley-Davidson is, maar die je toch nog nooit eerder gezien hebt. We zijn er heel trots op!”Eerst Benelux, dan wereldwijd
Voordat het team van H-D West Coast zich tot Custom King 2018 kan laten kronen moet hun creatie nog de nodige hobbels overwinnen. Allereerst moet de machine de Benelux-competitie winnen. Tot 17 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 23 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop volgt een finale showdown tussen de nationale winnaars. De selectie en kroning van de overall Custom King 2018 vindt plaats op de EICMA in Milaan, waar de machines van alle finalisten te zien zijn. 


Onder de indruk? Vergeet dan vooral niet te stemmen.


Info over de Battle of the Kings vind je op: www.h-d.com/customkings


Over Harley-Davidson Motor Company® 
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com. 

No comments:

Post a Comment