Saturday, 10 February 2018

H-D ROTTERDAM STRIJDT MEE IN BATTLE OF THE KINGS 2018

H-D ROTTERDAM STRIJDT MEE 
IN BATTLE OF THE KINGS 2018 

Na een spectaculaire 2017-editie gaat de Battle of the Kings – de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off – in 2018 wereldwijd. In deze vierde en verreweg grootste editie zien we ruim 200 officiële H-D dealers met hun creaties de strijd met elkaar aangaan. H-D Rotterdam betreedt het strijdperk met een op een 2018 Roadster gebaseerde creatie waarmee de dealer niet alleen de Battle of the Kings hoopt te winnen, maar ook een jonger, moderner H-D-publiek hoopt te bereiken.


Dark Custom als startpunt
In deze eerste wereldwijde editie van de Battle of the Kings zijn de regels simpel: het maximale customization budget is €6.000 (excl. btw) en het eindresultaat moet straatlegaal zijn. Ook zijn de opties voor de basismachine vergroot: ieder Harley-Davidson Dark Custom model mag als startpunt dienen. H-D Rotterdam koos voor een XL1200CX Roadster. Om inspiratie op te doen en zich de look & feel van een jongere doelgroep eigen te maken, dook het team in tijdschriften, commercials en populaire websites. Vervolgens werd die inspiratie losgelaten op het design en de bouw van de machine. Het resultaat is een custom die duidelijk zijn roots heeft in de lange Harley-Davidson traditie, maar die dankzij stijlvolle details als rode metal flake lak, gewrapte uitlaten, een kort kontje en een agressieve bulldog-stance toch sterk zal appelleren aan jongere rijders. Missie vooralsnog dus geslaagd. 


Eerst Benelux, dan wereldwijd
Voordat H-D Rotterdam zich tot Custom King 2018 kan laten kronen moet de creatie nog de nodige hobbels overwinnen. Allereerst moet de machine de Benelux-competitie winnen. Tot 17 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 23 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop volgt een finale showdown tussen de nationale winnaars. De selectie en kroning van de overall Custom King 2018 vindt plaats op de EICMA in Milaan, waar de machines van alle finalisten te zien zijn. 

Bekijk de custom build van H-D Rotterdam hier. Onder de indruk? Vergeet dan vooral niet te stemmen.

Voor meer info over de Harley-Davidson Dark Custom lijn, plus de nieuwe 2018 Softails, ga je naar www.h-dmediakit.com 

Info over de Battle of the Kings vind je op: www.h-d.com/customkings

Over Harley-Davidson Motor Company® 
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com. 


No comments:

Post a Comment