Friday, 16 February 2018

H-D NAMUR STRIJDT MEE IN BATTLE OF THE KINGS 2018

H-D NAMUR STRIJDT MEE 
IN BATTLE OF THE KINGS 2018 

Na een spectaculaire 2017-editie gaat de Battle of the Kings – de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off – in 2018 wereldwijd. In deze vierde en verreweg grootste editie zien we ruim 200 officiële H-D dealers met hun creaties de strijd met elkaar aangaan. Harley-Davidson Namur verwacht hoge ogen te gooien met een rauwe, race-klare café-racer op basis van een Harley-Davidson Forty-Eight.


Dark Custom als startpunt
In deze eerste wereldwijde editie van de Battle of the Kings zijn de regels simpel: het maximale customization budget is €6.000 (excl. btw) en het eindresultaat moet straatlegaal zijn. Ook zijn de opties voor de basismachine vergroot: ieder Harley-Davidson Dark Custom model mag als startpunt dienen. Het team van H-D Namur liet zich voor deze editie inspireren door de beruchte kwartmijlraces en besloot een machine te bouwen waarmee leden van het team daadwerkelijk aan races mee zou gaan doen. Als basis voor de racer werd een 2018 Forty-Eight XL1200X genomen en deze werd flink gemodificeerd om er een volwaardige café-racer van te maken. Zo kreeg hij een nieuw zadel, gingen de voet-controls naar achteren, kwamen er minimalistische bar-end spiegeltjes op en kreeg hij andere vering. Om de performance eveneens race-klaar te maken kwam er een nieuwe uitlaat, werd de motormapping aangepast en kreeg de motor meer lucht dankzij een Screamin’ Eagle luchtfilter. De performance-upgrade werd afgemaakt met Phat Screamin’ Eagle bougiekabels. Het resultaat mag er zijn: een brute, stoere café-racer waarop team en klanten hun mannetje staan, zowel op de kwartmijl als op de openbare weg en het terras. Eerst Benelux, dan wereldwijd
Voordat het team van H-D Namur zich tot Custom King 2018 kan laten kronen moet hun creatie nog de nodige hobbels overwinnen. Allereerst moet de machine de Benelux-competitie winnen. Tot 17 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 23 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop volgt een finale showdown tussen de nationale winnaars. De selectie en kroning van de overall Custom King 2018 vindt plaats op de EICMA in Milaan, waar de machines van alle finalisten te zien zijn. 


Onder de indruk? Vergeet dan vooral niet te stemmen.Info over de Battle of the Kings vind je op: www.h-d.com/customkings


Over Harley-Davidson Motor Company® 
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com. 

No comments:

Post a Comment