Monday, 19 February 2018

Bijzondere motoren van failliet Bosch bedrijf onder de hamer

Bijzondere motoren van failliet Bosch bedrijf onder de hamer

Meer dan negentig motoren van het failliete Bossche bedrijf Van Der Heijden Motors B.V. 
gaan in opdracht van de curator onder de virtuele hamer. 
Zaterdag 17 februari wordt een kijkdag gehouden aan de Rietveldenweg 39 in Den Bosch.
Onder andere twee Indian Motorcycle’s, model Indian Chieftain Dark Horse en model Chief Classic, een Kawasaki Z1000, BMW S1000, motorkleding, werkplaatsinventaris en onderdelen worden verdeeld over zes onlineveilingen aangeboden.

De duurste motor, de Indian Chief Dark Horse, moet zeker 10.000 euro opbrengen.


Van Der Heijden Motors BV was één van de oudste motorzaken van het land en verkocht veel motoren van grote motormerken en scooters.  In 1904 begon het bedrijf in Den Bosch. Vorig jaar november vroeg het bedrijf faillissement aan. 
Faillissement
Het faillissement is vooral ontstaan doordat de verkoop van tweedehandsmotoren en -scooters terugliep. Velen kochten een nieuwe motorfiets en betaalden die deels door het inruilen van een gebruikte motor. Gebruikte exemplaren worden in heel Nederland veel minder verkocht.
Onder de grote schuldeisers zijn onder meer Van Lanschot, met een vordering van bijna vijf ton, en de ING, met een vordering van bijna 51.000 euro. De belastingdienst claimt nog bijna 55.000 euro. Een doorstart is onderzocht, maar bleek niet haalbaar.


BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Europa en veilt in opdracht van derden roerende en onroerende zaken. Maandelijks worden ruim 860.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 95 landen. De kijkdag is van 10.00 tot 16.00 uur.

De motoren van het failliete Bossche bedrijf Van der Heijden Motors B.V. 
gaan onder de virtuele hamer. Foto: Marc Bolsiu

Bron: Brabants Dagblad 

No comments:

Post a Comment