Thursday, 25 January 2018

H-D WEST FLANDERS STRIJDT MEE IN BATTLE OF THE KINGS 2018

H-D WEST FLANDERS STRIJDT MEE IN BATTLE OF THE KINGS 2018 

Na een spectaculaire 2017-editie gaat de Battle of the Kings – de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off – in 2018 wereldwijd. In deze vierde en verreweg grootste editie zien we ruim 200 officiële H-D dealers met hun creaties de strijd met elkaar aangaan. En net als in de voorgaande twee edities is H-D West Flanders weer van de partij. Dit jaar nam monteur Nico Naeye het voortouw en ontwikkelde hij in samenwerking met de rest van het team van West Flanders een exclusieve ’80’s racer.


Dark Custom als startpunt
In deze eerste wereldwijde editie van de Battle of the Kings zijn de regels simpel: het maximale customization budget is €6.000 (excl. btw) en het eindresultaat moet straatlegaal zijn. Ook zijn de opties voor de basismachine vergroot: ieder Harley-Davidson Dark Custom model mag als startpunt dienen. H-D West Flanders koos voor een XL1200CX Roadster. Als inspiratie diende de herkenbare dragster race look uit de jaren ’70 tot ’90, door Nico ‘the forgotten era’ genoemd. Hij vertelt: “We stripten de motorfiets, monteerden clip ons, een nieuwe rear set, nieuwe grips en vervingen de uitlaat. Vervolgens bouwden en monteerden we de onderkuip en maakten we - met een hele diepe buiging naar de oorspronkelijke dragsters - de constructie ‘raceklaar’, wat betekent dat al het bodywork zeer snel kan worden gedemonteerd en gemonteerd.” Na twee dagen brainstormen, overleggen en plannen en een dag of drie bouwen stond de racer op zijn wielen. Vervolgens werd de creatie door Koen Fine Arts onder handen genomen en voorzien van custom lakwerk dat de machine een vintage uitstraling geeft. Het resultaat mag er zijn: een stoere, exclusieve racer met de looks van toen en de techniek van nu.

Eerst Benelux, dan wereldwijd
Voordat H-D West Flanders zich tot Custom King 2018 kan laten kronen heeft deze Roadster/Racer nog een lange weg te gaan. Allereerst moet de machine de Benelux-competitie winnen. Tot 17 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 23 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop volgt een finale showdown tussen de nationale winnaars. De selectie en kroning van de overall Custom King 2018 vindt plaats op de EICMA in Milaan, waar de machines van alle finalisten te zien zijn. 

Bekijk de Roadster/Racer van H-D West Flanders hier. Onder de indruk? Vergeet dan vooral niet te stemmen.

Voor meer info over de Harley-Davidson Dark Custom lijn, plus de nieuwe 2018 Softails, ga je naar www.h-dmediakit.com 

Info over de Battle of the Kings vind je op: www.h-d.com/customkings

Over Harley-Davidson Motor Company® 
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com. No comments:

Post a Comment