Tuesday, 30 January 2018

H-D LUXEMBOURG STRIJDT MEE IN BATTLE OF THE KINGS 2018

H-D LUXEMBOURG STRIJDT MEE IN BATTLE OF THE KINGS 2018 

Na een spectaculaire 2017-editie gaat de Battle of the Kings – de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off – in 2018 wereldwijd. In deze vierde en verreweg grootste editie zien we ruim 200 officiële H-D dealers met hun creaties de strijd met elkaar aangaan. De in het Luxemburgse Moutfort gelegen dealer H-D Luxembourg werpt zich dit jaar in de strijd met een bijzonder interessante creatie, gebaseerd op de mythische LiveWire, Harley-Davidsons eerste volledig elektrische motorfiets.


Dark Custom als startpunt
In deze eerste wereldwijde editie van de Battle of the Kings zijn de regels simpel: het maximale customization budget is €6.000 (excl. btw) en het eindresultaat moet straatlegaal zijn. Ook zijn de opties voor de basismachine vergroot: ieder Harley-Davidson Dark Custom model mag als startpunt dienen. Bij H-D Luxembourg was eigenaar Carlos Lobo de drijvende kracht achter de deelname aan de Battle of the Kings. Als basis voor zijn creatie nam hij een Street Bob 2018, die een metamorfose kreeg waarbij het zeer herkenbare design van de volledig elektrische LiveWire het einddoel was. Een interessante gedachte, juist omdat het LiveWire ontwerp bewust volledig afweek van de ‘gewone’ verbrandings-Harleys. Lobo vertelt: “Ik vond het conceptueel interessant om een LiveWire met verbrandingsmotor te ontwerpen. Er is heel wat denk- en bouwwerk in gaan zitten, we hebben de maximale tijd volledig opgebruikt. Uiteindelijk zijn we heel trots op het resultaat. Ik ben geen profeet, maar ik durf wel te voorspellen dat deze machine in 2018 een van de voltreffers zal zijn in ons dealerbedrijf!”


Eerst Benelux, dan wereldwijd
Voordat Carlos en zijn team zich tot Custom King 2018 kunnen laten kronen moet hun creatie nog de nodige hobbels overwinnen. Allereerst moet de machine de Benelux-competitie winnen. Tot 17 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 23 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop volgt een finale showdown tussen de nationale winnaars. De selectie en kroning van de overall Custom King 2018 vindt plaats op de EICMA in Milaan, waar de machines van alle finalisten te zien zijn. 

Bekijk de custom build van H-D Luxembourg hier. Onder de indruk? Vergeet dan vooral niet te stemmen.

Voor meer info over de Harley-Davidson Dark Custom lijn, plus de nieuwe 2018 Softails, ga je naar www.h-dmediakit.com 

Info over de Battle of the Kings vind je op: www.h-d.com/customkings

Over Harley-Davidson Motor Company® 
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com. 


No comments:

Post a Comment