Tuesday, 5 December 2017

Harley-Davidson Dealer Oude Monnink Motors Opening nieuw pand Borne

Born to Ride – Ride to Borne!

Harley-Davidson Dealer Oude Monnink Motors naar nieuw pand

Van Vroomshoop naar Borne, 50 jaar geschiedenis is verhuisd.

Inderdaad, Oude Monnink Motors bestaat al een halve eeuw en behoort daarmee tot een van de oudste motorzaken in Nederland. In 1966 begon het bedrijf van Jan en Ans Oude Monnink  als veelzijdige motorzaak in Vroomshoop, waarna zoon Richard met zijn vrouw Manon in 1992 het bedrijf overnamen en het een exclusief Harley-Davidson dealerschap werd. Ondanks een grondige renovatie van het pand in 2003, waarbij het nieuwe uiterlijk gecombineerd werd met de ouderwetse gezelligheid, was Oude Monnink Motors enkele jaren nadien, toch al weer dringend toe aan een  nieuw onderkomen. Zoon Bas kwam het team in 2011 versterken, en werd betrokken bij de nieuwbouwplannen. “De tijd was er toen niet rijp voor,” aldus Richard, ”We wilden graag naar een nieuw onderkomen, maar met de langzaam herstellende economie net na de crisisjaren, wilden we liever nog even wachten.” In 2016 werd het plan weer opgepakt en vol enthousiasme werd met het uitwerken van de nieuwbouwplannen vlakbij Hengelo begonnen.

Manon, Richard en Bas Oude MonninkTijdens het openingsweekend van 1-3 december, was het elke dag volle bak in de zaak. Tussen de honderden bezoekers ook klanten van het eerste uur, zoals Lex die in 1973 samen met zijn broer een motor bij de toen nog Multi-brand dealer zijnde zaak kocht. “Ik kocht mijn eerste motor bij de vader van Richard, een Honda 350 en mijn broer een Suzuki 250!” zo weet hij nog goed. 

Lex

Oude Monnink Motors bestaat al vijftig jaar, iets wat dit weekend groots gevierd wordt in de
nieuwe zaak. Buiten is geen parkeerplaats meer te vinden. 

Voor het pand staat uitnodigend groot de Bar & Shield van H-D en ook Jekill & Hyde met hun elektronisch regelbare uitlaatsystemen staat er met hun demotruck. In de kou, welteverstaan, want het is helaas een gure en natte dag. De warmte binnen maakt het goed, lekkere hapjes en drankjes voor iedereen, live muziek en het is een komen en gaan van vrienden, familie en klanten van Oude Monnink.
 Kevin, Gert en Frank

ErwinBen

 
Bas Oude Monnink
Manon Oude Monnink

Joyce


De opening is een groot succes en iedereen vindt het een geweldig mooi nieuw H-D Dealership. Richard tenslotte verwoordt het simpel maar zeer treffend, “We zijn er superblij mee!”Lees het uitgebreide artikel in de volgende uitgave van Bigtwin Magazine!

Madness Photography wenst de familie Oude Monnink en hun hechte team alle goeds en veel succes in hun nieuwe zaak! 

Bekijk alle foto’s van de nieuwe zaak en de opening van Oude Monnink Motors in Borne/Hengelo op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2017   
  
Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Oude Monnink Motors
Rientjesoven 18, 7621HG Borne/Hengelo
Tel.074-2040740

No comments:

Post a Comment