Friday, 27 October 2017

MICHELIN ROAD 5 voor Sport Touring motorrijders

MICHELIN ROAD 5:  
Meer vertrouwen voor motorrijders: vandaag en morgen 

Michelin komt met een belangrijke nieuwigheid voor Sport Touring motorrijders. Tot nu toe is de MICHELIN PILOT ROAD 4 (met meer dan 1,5 miljoen verkochte banden in 4 jaar tijd) de onbetwiste standaard op de Europese markt voor Sport Touring banden. Maar zijn opvolger, de MICHELIN ROAD 5, verlegt opnieuw de grenzen voor sportieve radiaalbanden. Uit intern onderzoek, waarin hij werd vergeleken met zijn grootste concurrenten, blijkt dat de MICHELIN ROAD 5 de beste grip heeft op nat wegdek*. Bovendien blijft hij gedurende zijn hele leven goed presteren in natte omstandigheden. Zelfs na 5.000 kilometer, heeft de MICHELIN ROAD 5 net zo een korte remweg als een nieuwe MICHELIN Pilot ROAD 4!** Dat is een belangrijke verbetering. Tegelijkertijd heeft de MICHELIN ROAD 5 ook optimale grip op droog wegdek, meer stabiliteit dan zijn grootste concurrenten en een uitstekende handling***. Allemaal eigenschappen die essentieel zijn voor Sport Touring motorrijders. 
DE NIEUWE MICHELIN ROAD 5 HEEFT 
MEER GRIP OP NAT WEGDEK 
DAN ZIJN VIJF BELANGRIJKSTE CONCURRENTEN 

Door een combinatie van drie technologieën, zet de MICHELIN ROAD 5 de beste prestaties neer als het gaat om grip op nat wegdek. Dat blijkt uit intern onderzoek waarin de band werd vergeleken met zijn vijf grootste concurrenten*. 
De MICHELIN ROAD 5 kan dit prestatieniveau bereiken dankzij: 

- de nieuwste generaties rubber compounds; - de dual-compound technologie (MICHELIN 2CT Technology en MICHELIN 2CT+ Technology); - de lamellen in het profiel. ZELFS NA 5.000 KM HEEFT DE MICHELIN ROAD 5 NET ZO EEN KORTE REMWEG OP NAT WEGDEK ALS EEN NIEUWE PILOT ROAD 4** 

Om te kunnen beantwoorden aan de belangrijkste verwachtingen van motorrijders, heeft Michelin de grenzen verlegd voor prestaties op natte wegen. Michelin garandeert bovendien dat
die prestaties door de tijd heen voortduren. Na 5.000 kilometer, heeft een gedeeltelijk versleten MICHELIN ROAD 5 band nog net zo een korte remweg als een nieuwe MICHELIN PILOT ROAD 4.** Om deze prestatie te kunnen leveren, heeft Michelin een technologie toegepast die werd ontwikkeld voor autobanden. Met deze technologie kunnen lamellen zichzelf ontwikkelen. De MICHELIN XST Evo technologie gaat verder dan de MICHELIN XST technologie. Deze nieuwste technologie combineert de lamellen en de opslagruimte voor water zodanig dat de band beter in staat is om de waterfilm te doorbreken en water af te voeren. De zichzelf ontwikkelende lamellen gaan nog wat verder: naarmate ze meer kilometers afleggen, krijgen ze bredere groeven. Zo voorziet de MICHELIN XST Evo technologie in een grotere groef/loopvlakverhouding naarmate de band ouder wordt en behoudt de band al die tijd zijn vermogen om water af te voeren. ONBERISPELIJKE GRIP OP DROOG WEGDEK, STABILITEIT EN WENDBAARHEID 
VOOR NOG MEER RIJPLEZIER 

De MICHELIN ROAD 5 garandeert niet alleen optimale grip op nat wegdek, maar ook uitstekende grip op droog wegdek en meer stabiliteit dan zijn vijf belangrijkste concurrenten. Tevens heeft hij een beter weggedrag***. Ook deze prestaties zijn mogelijk door een combinatie van technologieën: 
 De grip op droog wegdek is met name te danken aan gebruik van de allernieuwste rubber compounds.  De MICHELIN ACT+ technologie voorziet in een revolutionaire constructie van het karkas waardoor de MICHELIN ROAD 5 zowel in bochten als op rechte stukken meer stabiliteit heeft dan zijn belangrijkste concurrenten en een uitstekende handling biedt***. 
     Deze nieuwe Sport Touring band slaagt in de moeilijke opdracht om zijn prestaties door de tijd heen te behouden; met name op moeilijke ondergrond zoals nat wegdek. Dat sluit perfect aan op het beleid van Michelin om prestaties in hoge mate constant te houden. Door de nieuwste innovaties van de groep kan aan deze zware eisen worden voldaan. Daarmee biedt Michelin motorrijders steeds meer veiligheid, vertrouwen en rijplezier. De vele technologieën die zijn toegepast bij deze nieuwe MICHELIN ROAD 5, illustreren dat op perfecte wijze. 

De nieuwe MICHELIN ROAD 5 is beschikbaar in 11 afmetingen, waarvan 4 voor de Trail versie. Hij zal vanaf 1 januari 2018 te koop zijn. 


*Volgens intern onderzoek, in oktober 2017 uitgevoerd op de Michelin testbaan in Fontange, geconstateerd door een gecertificeerd deurwaarder. Daarbij werd de MICHELIN ROAD 5 vergeleken met de METZELER Roadtec 01, DUNLOP Road Smart 3, CONTINENTAL Road Attack 3, PIRELLI Angel GT  en BRIDGESTONE T30 EVO, in de afmetingen 120/70 ZR 17 (voor) en 180/55 ZR 17 (achter) onder een Suzuki Bandit 1250. 


**Volgens intern onderzoek, in oktober 2017 uitgevoerd op de Michelin testbaan in Ladoux, geconstateerd door een gecertificeerd deurwaarder. Daarbij werd de MICHELIN ROAD 5 die een afstand van 5.636 km had afgelegd, vergeleken met een nieuwe MICHELIN Pilot Road 4 band. 
***Volgens testen, in oktober 2017 in opdracht van Michelin uitgevoerd door MTE Test Center. Daarbij werd de MICHELIN ROAD 5 vergeleken met de METZELER Roadtec 01, DUNLOP Road Smart 3, CONTINENTAL Road Attack 3, PIRELLI Angel GT  en BRIDGESTONE T30 EVO, in de afmetingen 120/70 ZR 17 (voor) en 180/55 ZR17 (achter) onder een Kawasaki Z900. De MICHELIN ROAD 5 haalde over het algemeen de beste prestaties op droog wegdek: hij was de beste qua stabiliteit, was samen met de Pirelli Angel GT de beste qua handling, en was de nummer twee wat betreft grip op droog wegdek. 
No comments:

Post a Comment