Friday, 22 September 2017

Michelin Scorcher® banden voor Harley-Davidson® Softail® 2018 modellen

Michelin presenteert haar nieuwste Scorcher® banden voor de nieuwe Harley-Davidson® Softail® 2018 modellen 

Michelin introduceert de nieuwe Scorcher® voor de Harley-Davidson Fat Boy®, Low Rider® en Breakout® versie 2018, die medio augustus werden gepresenteerd. 

De twee nieuwe Scorcher® banden zijn door Michelin en Harley-Davidson® gezamenlijk ontwikkeld en worden in de eerste montage gebruikt voor een aantal Softail® 2018 modellen. De MICHELIN Scorcher® 31 heeft een klassieke cruiser stijl, terwijl de MICHELIN Scorcher® 11 een sportiever ontwerp heeft. 


De compounds die voor het loopvlak van de nieuwe MICHELIN Scorcher® 11 en de nieuwe MICHELIN Scorcher® 31 werden geselecteerd, bieden superieure grip onder koude, vochtige en zeer natte omstandigheden. Tegelijkertijd zorgen ze voor een langere levensduur. Een groot aantallen modellen wordt in de eerste montage voorzien van de Scorcher® 11 of de Scorcher® 31. Bij veel andere modellen kunnen ze worden gemonteerd ter vervanging van de huidige banden. 

Samen met Harley-Davidson®, werkte Michelin twee jaar aan de ontwikkeling van deze nieuwe banden. Met behulp van geavanceerde modeleringsmethoden, werkten ingenieurs van beide bedrijven virtueel, vanuit wereldwijde onderzoekscentra, gezamenlijk aan het ontwerp en de verfijning naar exacte specificaties. Gerichte inspanningen, met strenge kwaliteitsstandaarden en een nauwe samenwerking, resulteerden in een band die perfect is afgestemd op de behoeften van motorrijders. 


Vanwege het exclusieve ontwerp en de prestaties van de nieuwe Harley-Davidson modellen, zijn specifieke afmetingen ontwikkeld. Zo is op de markt voor de cruisers, de Fat Boy® de eerste motor die een MICHELIN Scorcher® 11 voorband in de afmeting 160/60R18 combineert met een achterband in de afmeting 240/40R18. Dat leidt tot een karakteristieke en gewaagde houding, uitzonderlijk rijplezier en een geweldig gevoel. 

Een lichter gewicht en een verbeterde stabiliteit bij hoge snelheden door het gebruik van aramidevezels* (een andere specifieke eigenschap van hypersportieve Michelin banden) geeft motorrijders niet alleen een licht gevoel, maar maakt de banden ook beter bestand tegen vervorming en garandeert een constante prestatie bij hoge snelheden. 

De MICHELIN Scorcher® 11 voorbanden (130/60B21) en achterbanden (240/40R18) worden in de eerste montage gebruikt voor de Breakout® modellen, en de MICHELIN Scorcher® 31 voorbanden (110/90B19) en achterbanden (180/70B16) voor de Low Rider® modellen. 
Deze nieuwe MICHELIN Scorcher® banden zijn leverbaar via het uitgebreide netwerk van Harley-Davidson® en de gespecialiseerde dealers. 
No comments:

Post a Comment