Tuesday, 5 September 2017

Harley-Davidson® gaat flat tracken in Faak!

Harley-Davidson® gaat flat tracken in Faak!

• Het Harley-Davidson® Hooligan STT International Invitational event komt eraan!

• Van 5 en 6 september op de European Bike Week, Faaker See, Oostenrijk
• Op een special gebouwde oval grasbaan, de eerste ooit op EBW
• 10 flat track Street Rod 750’s staan klaar voor journalisten uit de hele wereld
• De rijder die in de finale de snelste ronde rijdt, mag zijn bike houden

De 20ste editie van European Bike Week® komt eraan: van 5 tot 10 september bezoeken zo’n 120.000 Harley-Davidson® fans en muziekliefhebbers de oevers van Faaker See, in de prachtige Alpen van zuidelijk Oostenrijk. 

Het grootste gratis bike-event van Europa, European Bike Week staat hoog aangeschreven en is een unieke combinatie van waanzinnige wegen, een fantastische sfeer, onvergetelijke ervaringen, een prachtige omgeving en natuurlijk een eclectische mix van live optredens.
En dit jaar staat er een bijzonder nieuw onderdeel op het programma: Harley-Davidson laat journalisten uit de hele wereld tegen elkaar flat tracken tijdens de Hooligan Simultaneous Time Trial (STT) International Invitational!

Op een speciaal aangelegde oval grasbaan – de eerste ooit gebouwd voor European Bike Week – rijden de journalisten een Street Rod 750 die met een speciaal stuur, zadel, brandstoftank, uitlaat, velgen en banden volledig geprepareerd is voor dit doel. De link tussen de Street Rod 750 en de flat track is trouwens niet zomaar voor de bühne: Harley-Davidson’s met de hand gebouwde XG750R flat track machine gebruikt een getunede versie van de Street Rod’s High Output Revolution X™ 750 V-twin motorblok. 

De flat track races in Faak worden zonder twijfel snel en luidruchtig, met 10 Street Rod 750’s die volledig gestript, geprepareerd en raceklaar zijn gemaakt. Alle bikes worden op de dag zelf aan een rijder toegewezen door een sleutel uit een hoed te trekken. De journalisten mogen eerst een dagje oefenen, indien gewenst onder begeleiding. Vervolgens racen ze in een serie heats, gevolgd door de kwart- en halve finales. In de grote finale wordt de winnaar bepaald: de rijder die over de streep gaat met de snelste ronde op zijn naam, mag zijn bike mee naar huis nemen.
Speciale Street Rod 750’s, een speciaal evenement en een nog specialere prijs, en dat alles tegen het decor van de unieke European Bike Week. Het Harley-Davidson Hooligan STT International Invitational wil je niet missen!

Ga voor meer info over European Bike Week naar: http://events.harley-davidson.com/nl_NL/european-bike-week/
Over Harley-Davidson Motor Company®
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com.

No comments:

Post a Comment