Tuesday, 8 August 2017

American Tukkerday 2017

American Tukkerday 2017

Ook dit jaar staat Vroomshoop op 1, 2 en 3 september 2017 voor de 14e keer het in teken van de American Tukkerday!


Net als voorgaande jaren is de toegang tot de American Tukkerday geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen. We hebben een zeer gevarieerd programma met o.a.:

Pro Wrestling Showdown (WWE) worstelen
Op zaterdag 3 september is deze unieke vorm van Amerikaans entertainment te zien op de American Tukkerday in Vroomshoop; dit jaar zal er een Nederlandse kampioenschap plaats vinden!

Burnout Team Spinning Wheels 
Een bijzondere show met een rokende Amerikaanse politieauto en bijzondere voertuigen.

Fastdraw Duel shooting
Duelschieten met orginele/replica wapens uit het Wilde Westen. Hoe snel kunnen de Cowboys hun wapen trekken en schieten?

Greyhound/schoolbus
Altijd al mee willen rijden in een schoolbus? Maak een rondrit door Vroomshoop in een echte Amerikaanse schoolbus/Greyhoundbus.

Show & shine contest
De mooiste Amerikaanse auto, motor en truck worden gekozen en winnen een leuke prijs!

Stands
Diverse stands met allerlei American Lifestyle producten: o.a. kleding, food, auto- en motoronderdelen.

Pinstripe-artiest
Pinstripe EP zal live zijn bijzondere artwork laten zien en live plaatsen.

Tattoo-artiest
Altijd al een tattoo willen hebben of zien hoe een tattoo geplaatst word? Kom kijken naar deze needle-art van Eastside tattoo.

Kidscorner
Voor de kids is er de speciale Kidscorner met allerlei gratis activiteiten en natuurlijk een springkussen.


Live Muziek vrijdagavond
The Old Time hayride   De Old Time Hayride is een van de weinige duo's in het Europese Bluegrass circuit. Simon Rick (vocals and guitar, uit Hamburg, D) and Erwin van de Ven (vocals, mandolin and guitar, uit Enter, NL) delen een gezamelijke passie voor traditionele Bluegrass muziek.
Het duo is gespecialiseerd in een repertoire van "brother duet" stijl samenzang van oude traditionele songs als bijvoorbeeld The Stanley Brothers, Bill Monroe, Skaggs and Rice en The Hunger Mountain Boys.
The Dirty Denims   The Dirty Denims zijn ge├»nspireerd door bands als The Donnas, AC/DC, The Hellacopters en Joan Jett en speelden o.a. op: Zwarte Cross (2010 en 2012), Bospop (2011), Popronde (2011) en Rockin’ Park (2012) en Lowlands (2012) en stonden ze twee keer in het
voorprogramma van Steel Panther (2014).  De muziek van The Dirty Denims klinkt als poepstrakke punk- en hardrock, met riffs uit het arsenaal van Ramones en AC/DC met een stevige vrouwelijke component. Sterker nog, het Hollandse kwartet bestaat voor de helft uit stoere chickies, van wie zangeres/gitariste Mirjam het herkenbaarste element levert: een stem die ’s zondags het vlees snijdt aan tafel met Joan Jett en Debbie Harry. Met hun catchy hand van songschrijven weten The Dirty Denims jouw humeur dan ook pijlsnel op te krikken, vieze spijkerbroek of niet.

Live muziek zaterdag

Cigarbox Henry and friends   Een stevig powertrio, bestaand uit ervaren muzikanten en presenteren  rock en authentieke blues(rock).
De zelfgeschreven nummers gaan o.a. over zelfgestookte booze, blues, vrouwen, auto’s, motoren en alles wat een man zoal bezig houdt. De verschillende Cigar box gitaren die gebruikt worden, zijn meestal electrisch versterkt. De songs zijn uniek, hard en rauw, met af en toe een wat rustiger ‘roots’  nummer. Dit gegoten in een mix van skiffle (straatmuziek) en rock, doordrenkt met vuige  garage blues, geeft een zeer ontvlambare ‘mash’ met hoog octaangehalte.
Samengevat noemen we dat: Dirty, hardrockin’ garage blues!
Deze unieke formule kent al vele fans, met  optredens door heel Nederlanden en daarbuiten  als  gevolg.
Geholpen door de  steady basis van Bas (Albert Siemers) en  Drums (Paul Schuurman) wordt de Cigar box gitaar opgezweept en een zeer breed repertoire aan bekende en eigen songs  gespeeld.

4000 Miles from Memphis   Rock and Roll Band "4000 Miles from Memphis" speelt covers van Elvis, Johnny Cash, Imelda May, Chuck Berry, Wanda Jackson, en nog veel meer.
Met naast haar een slappende Contrabas, een zingende drummer en    swingende gitarist valt de zangeres in haar zwierige fifties jurk en authentieke Rock and Roll microfoon meteen op.Kortom het is altijd Rock and Roll!

Tumblin’ Go Go’s The Tumblin’ Go Go’s zijn een energieke rockabilly/psychobilly band met surf- en countryinvloeden. Sinds 2003 hebben ze meer dan 250 optredens verzorgd in binnen- en buitenland en 7 cd’s uitgebracht. De eerste cd – inmiddels uitverkocht – met covers van rockabilly nummers uit de 50s, de andere 6 cd’s met voornamelijk eigengemaakte stampers.
Phoenix  Wat valt er nog over Phoenix te vertellen :
Al een aantal jaren staat deze vette rockcoverband als headliner op feesten, festivals en treffens in binnen en buitenland.
Niet alleen nummers van AC/DC, Metallica, Iron Maiden en Judas Priest passeren de show maar ook nummers van Gary Moore en Nirvana knallen keihard en in een beukend tempo voorbij.

Op zaterdagavond is er een specactulaire vuurshow op muziek.
Wij zijn door de belastingdienst aangemerkt als bijzonder evenement, dus je kunt met je geschorste Amerikaan op onze meeting komen; voor meer info zie onze website.
Kom je het hele weekend, meld je dan even aan (in verband met het ontbijt). Als je verzekerd wilt zijn van een leuk plekje wees dan op tijd aanwezig.

Wil je je als standhouder aanmelden ga dan naar de website www.americantukkerday.nl
Wij verheugen ons er nu al op om je te mogen begroeten op onze 14e American Tukkerday!

No comments:

Post a Comment