Friday, 16 June 2017

Triumph presenteert; nieuwe kleuren voor de Street Twin, T120, Thruxton en Bobber

Triumph presenteert;
nieuwe kleuren voor de Street Twin, T120, Thruxton en Bobber

De britse motorfietsfabrikant heeft zojuist de nieuwe kleuren voor haar legendarische Classics bekend gemaakt. De meest eigentijdse, de Triumph Street Twin, zal verkrijgbaar zijn in de zomerse kleur; Crystal White, welke gecombineerd is met blauwe en rode accenten op de tank. 


De legendarische T120 benadrukt zijn afkomst nog maar eens met de nieuwe kleurencombinatie Competition Green - Fusion White. Het traditionele patroon waarop de metallic lak is aangebracht verwijst terug de oorspronkelijke modellen uit de jaren ‘60. Een mooi detail hierbij is dat de kleuren gescheiden worden door een met de hand aangebrachte gouden lijn. 


Naast deze traditionele kleurstelling komt de T120 er ook in het Aluminium Silver, 
waarmee de motor direct een meer hedendaags uiterlijk krijgt.Voor beide uitvoeringen van de Thruxton zijn er ook nieuwe kleuren. Waar de Thruxton zijn witte kleurstelling (Pure White) inruilt voor het schitterende Korosi Red, komt de Thruxton R voortaan juist in het Crystal White, in plaats van Diablo Red. 


Ook de Bobber meet zichzelf een extra nieuwe kleur aan en ontvangt de extra kleurencombinatie; Cranberry Red met Frozen Silver. 


De Triumph Street Twin en Bonneville T120 zullen vanaf juli leverbaar zijn in de nieuwe kleurstellingen. De Bonneville Bobber zal vanaf september in de nieuwe kleurstelling verkrijgbaar zijn en de nieuwe Thruxton’s komen begin volgend seizoen op de markt.  Over Triumph

Triumph Motorcycles werd opgericht in 1902 en vierde in 2012 dus zijn 110 jarig bestaan. Meer dan twee decennia lang was Triumph Motorcycles gevestigd in Hinckley in het Britse
Leicestershire, en het bedrijf heeft legendarische motorfietsen geproduceerd die een volmaakt samenspel vormen van authentiek ontwerp, karakter, charisma en prestaties. 

De Triumph Bonneville dankte zijn naam aan Triumph’s wereldsnelheidsrecord in 1956 op de Bonneville-zoutvlakten in Utah (VS). Dit was de originele Britse superbike en een racewinnaar 'als uit het niets'. Deze motor werd in het verleden gekozen door beroemde motorrijders vanwege zijn legendarische wendbaarheid, stijl en karakter. Het zijn die wendbaarheid, dat karakter en die stijl, in combinatie met moderne rijtechnologie, die de nieuwe Bonneville familie tot DE authentieke moderne klassieker van vandaag maken.

Triumph bouwt circa 54.500 motorfietsen per jaar en is daarmee de grootste motorfabrikant in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft meer dan 750 dealers over de hele wereld.

Triumph neemt een unieke plaats in de geschiedenis van de International Six Day Trials in als voorkeursmerk van zowel meerdere winnende Britse teams als het beroemde optreden van Steve McQueen in de VS in 1964.

Centraal in de filosofie van Triumph staan de inzet en passie om echt unieke motorfietsen te ontwikkelen die een combinatie vormen van karaktervol ontwerp, intuïtieve bediening en prestaties voor volmaakt rijgenot.

Deze focus, innovatie en passie voor techniek hebben inmiddels geleid tot een breed scala aan motoren voor alle typen motorrijders, inclusief de indrukwekkende 2,3-liter Rocket III, de karakteristieke Speed Triple, de Daytona 200 en de TT-winnende SuperSports Daytona 675R, de toonaangevende Tiger 800, de continentenoverschrijdende Tiger Explorer en de legendarische Triumph Bonneville-familie.

Op dit moment werken bij Triumph wereldwijd ongeveer 2000 mensen en er zijn dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Japan, Zweden, de Benelux, Brazilië, India, Indonesië en Thailand, en ook een uitgebreid netwerk van onafhankelijke distributeurs. Triumph heeft productiefaciliteiten in Hinckley, Leicestershire, en in Thailand, en CKD-faciliteiten in Brazilië en India.

No comments:

Post a Comment