Tuesday, 16 May 2017

Pura Vida - Roadtrip op een Harley van Alaska naar Argentinië

Pura Vida - Roadtrip op een Harley-Davidson uit 1943 
van Alaska naar Argentinië

Het boek van Jan Gerben Verzijl neemt je in rap tempo mee op zijn lange reis door Noord en Zuid Amerika. In zijn kort & bondige, recht voor z’n raap geschreven schrijfstijl leest het alsof je erbij bent.  

Pura Vida cover

Pura Vida, achterkant
Op zijn trouwe 750 zijklep H-D uit ’43 wordt 30.000 kilometer wegdek, avontuur en vooral levenservaring intens beleefd. Moeilijke keuzes? Jan Gerben gaat er op zijn eigen manier mee om. Neem de zin halverwege het boek en de reis, die zo op het oog heel simpel klinkt ‘Ik krijg geen verlenging, ze willen dat ik terug kom en aan de slag ga, ik wil doorgaan en neem ontslag.’ Ja, het gaat over zijn baan, iets wat zekerheid geeft in het leven, wat hij opgeeft voor onzekerheid, het leven, de weg, het avontuur is belangrijker. Maar dat hoeft hij niet eens te verklaren, de lezer begrijpt hem zonder geschreven woord.  
    
De liefde voor zijn motor, de drang naar het reizen, de mensen die hij toevallig tegenkomt en die vaak zijn liefde voor de weg blijken te delen. De motor blijft rijden, soms met wat reparaties en wat noodzakelijk onderhoud, waar weer nieuwe avonturen, kennismakingen en vriendschappen uit voortvloeien. 

Jan Gerben met zijn Harley-Davidson uit '43
 aan de rand van de zoutwoestijn

Minimalistisch op pad. Gewoon gaan en maar zien waar je uiteindelijk uitkomt. Is het niet de grote droom die wij allen koesteren, maar waar we tegelijkertijd oh zo bang voor zijn? Jan Gerben laat het ons beleven, lees zijn boek Pura Vida en geniet van het leven ‘on the road’.

Rijdend door de woestijn in Bolivia

Pura Vida is rechtstreeks te bestellen bij de auteur, Jan Gerben Verzijl, 
via de email op: puravidarider@gmail.com, kosten EUR 20,-

Bullet op fenderlight


Boek review door Onno “Berserk” Wieringa - foto’s Jan Gerben Verzijl

No comments:

Post a Comment