Tuesday, 25 April 2017

Yamaha XSR900 wint "Best of the Best" 2017 Red Dot Award Product Design

Yamaha XSR900 wint "Best of the Best" 2017 Red Dot Award Product Design 

Yamaha Motor heeft bekendgemaakt dat de Yamaha XSR900 verkozen is tot "Best of the Best" in de wereldvermaarde Red Dot Award: Product Design wedstrijd 2017. 

Dit jaar is, sinds 2012, het vijfde jaar op rij waarin een product van Yamaha Motor deze award heeft mogen ontvangen. De XSR900 is het derde product dat de eer van "Best of the Best" heeft mogen ontvangen, nadat in 2015 de Yamaha MT-07 motorfiets en de JWX-2 ondersteunende elektrische aandrijfeenheid voor rolstoelen Yamaha Motor de eerste "Best of the Best" Awards voor Yamaha opleverden.


De Yamaha XSR900 is ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van rijders in ontwikkelde markten, waar de cultuur van het motorrijden als hobby al wijdverspreid is en die de voorkeur geven aan een machine met een meer "traditionelere" stijl. De eigenaar kan trots zijn en veel rijplezier ervaren dankzij het eenvoudige en retro uiterlijk dat wordt gecombineerd met de ongekende prestaties die door de geavanceerde technologie worden geleverd.

Met deze award is het ontwerp van de XSR900 voor de vijfde keer bekroond, na de "Good Design BEST100", de "Auto Color Award 2016 Special Prize", de "JIDA Design Museum Selection Vol.18" en de "iF Design Award". De XSR900 is verder het eerste product van Yamaha Motor dat vijf design awards heeft ontvangen. 

Mr. Akihiro Nagaya, Chief General Manager van het Design Center: “We denken dat de XSR900 de eer van "Best of the Best" heeft ontvangen in de "Red Dot Award: Product Design
2017", een vooraanstaande wereldwijde designwedstrijd, als erkenning voor de initiatieven die Yamaha Motor neemt met betrekking tot design, voortbouwend op het succes van de MT-07 en JWX-2 in 2015. De ontwikkeling van de Yamaha XSR900 werd overzien door niet alleen de ontwerpers, maar ook door technici en productiemedewerkers, voor een echte monozukuri aanpak van het vakmanschap. Dit jaar heeft Yamaha Motor het Innovation Center geopend als nieuwe basis voor het Design Center. We zijn van plan onze geavanceerde ontwikkeling en productontwikkeling uit te breiden en de wereldwijde Yamaha familie samen te brengen om designs te creëren die de unieke stijl van Yamaha uitdrukken en die nieuwe waarde toevoegen die een nog aantrekkelijkere Kando oplevert.”

'Kando is the Japanese word for the simultaneous feeling of deep satisfaction and intense excitement that people experience when they encounter something of exceptional value'.
Bij Yamaha draait het niet alleen om de technologie of de motor vanuit een functionalistisch oogpunt, maar van groter belang is vooral de beleving van het product, in alle opzichten. Wat gaat er door u heen als u op een Yamaha stapt, hoe ervaart u de kwaliteit van Yamaha en welk gevoel bekruipt u tijdens het rijden met een Yamaha...? 

Al deze aspecten kunnen leiden tot vervoering van niet alleen uzelf, maar ook van uw emotie. Dan pas kunnen we spreken van Kando! Emotie komt pas naar boven wanneer u het ervaart, het beleeft en het voelt!
No comments:

Post a Comment