Thursday, 9 March 2017

NEW H-D Street Rod with High-Output Revolution X Engine

2017 HARLEY-DAVIDSON STREET ROD

The H-D racing bloodline runs strong in the Street Rod. It starts with the all-new High-Output Revolution X Engine – bred from the same stock as the engine we built for the XG750R flat track racer we’re bringing to the Pro Circuit this year. To put the power to good use, you get a 43mm inverted front fork, piggyback shocks, dual-disc front brakes and a scooped racing seat. Go fast. Lean hard. Leave traffic in your dust. H-D.com/StreetRod 


2017 HARLEY-DAVIDSON STREET ROD


INTRODUCTIE NIEUW MODEL:
Een krachtige middengewicht met verbeterde performance, 
handling en een agressievere rijhouding
Het High Output Revolution X™ 750 V-twin motorblok van de Street Rod™ levert meer piekvermogen en koppel en heeft een groter toerenbereik
Nieuwe chassisgeometrie en 17-inch voor- en achterwielen zorgen
 voor snel, responsief sturen 
43mm upside-down voorvork wordt aan de achterkant 
gematcht door remote reservoir schokbrekers 
Dubbele 300mm remschijven voor, plus standaard ABS
Drie lakopties showen de Dark Custom™ stijl van de Street Rod™ Voor 2017 belooft de nieuwe Harley-Davidson® Street Rod™ jaloerse blikken en waargemaakte verwachtingen. Gebouwd op het Street platform is hij gemaakt voor in de stad, terwijl hij ook op de open weg een opwindende rijervaring biedt.  Zijn getunede High Output Revolution™ X 750 motorblok levert meer koppel in het middengebied, terwijl voor het vermogen bij hoge toeren de rode lijn eveneens omhoog verlegd is. Passend bij de krachtigere motor is de framegeometrie scherper geworden en is de rijder is een agressievere rijhouding geplaatst. Ook de vering, remmen en wielen zijn verbeterd.  


De lijnen van de Street Rod zijn uniek en herkenbaar uit duizenden. Zijn ruige look druipt van de Harley-Davidson Dark Custom™ stijl (met hints van flat-track staal) en ademt functionaliteit, met een voorwaarts gerichte, aanvalsklare stance. 


De Street Rod is leverbaar in drie kleuropties:

Vivid Black
Charcoal Denim
Olive Gold


Mathew Weber, Harley-Davidson chief engineer:
“De nieuwe High Output Revolution X 750 van de Street Rod™ heeft hot cams, gas-geflowde koppen, meer compressie en een hoger maximaal toerental. Hij is een aandachtstrekker pur sang. We wilden dat het frame bij dat karakter zou passen: scherpe handling en veel agressie, perfect voor snel kappen en draaien en stop-and-go stadsverkeer. Zijn attitude en de verhouding tussen de zadelpositie, de achteruit geplaatste voetsteunen en het brede stuur zorgen voor een agressieve, dominante rijhouding. 
Het feit dat de Street Rod™ er zo goed uitziet – en amper afwijkt van onze eerste schetsen – maakt dat wij er allemaal verdomd trots op zijn!” 


Meer koppel in het middengebied, meer top-end vermogen en 1.000 tpm extra
Het vloeistofgekoelde OHC 8V 60° V-Twin High Output Revolution X 750 motorblok van de Street Rod™  produceert 18% meer paardenkrachten en 8% meer koppel dan de Street 750; piekvermogen wordt geleverd bij 8.750 tpm, met piekkoppel bij 4.000 tpm. Hij is afgesteld om tussen 4.000 en 5.000 tpm veel koppel en vermogen te leveren, met een krachtige midrange performance die een rijder voelt en kan benutten in dagelijkse verkeerssituaties. 


Hij heeft een grotere airbox en nieuwe dubbele 42mm gasklephuizen, nieuwe vierkleps cilinderkoppen en high-lift nokkenassen, plus een grotere uitlaatdemper; allemaal ontworpen om airflow en efficiency te verbeteren. De compressieratio is vergroot van 11.0:1 tot 12.0:1 en de rode lijn gaat van 8.000 naar 9.000 tpm.

Scherpere geometrie plus nieuwe vering en remmen zorgen voor wendbare handling
Het chassis van de Street Rod is gemaakt om te matchen met de performance van het motorblok. De voorkant heeft een stijve 43mm upside-down voorvork, die vastgeklemd zit in lichtgewicht aluminium kroonplaten. De balhoofdhoek is van 32° naar 27° gegaan, voor scherper stuurgedrag.

Nieuwe achterschokbrekers hebben een extern reservoir voor meer vloeicapaciteit bij dezelfde demping. De veerweg is met 31% vergroot tot 117mm. De swingarm is iets verlengd om de langere schokbrekers te kunnen plaatsen, en heeft performance-ge├»nspireerde styling. 

Het nieuw ontworpen zadel is gemaakt om de rijder stevig in positie te houden en is verhoogd naar 765mm om de rijder een beter zicht voorwaarts te geven. De Street Rod heeft ook nieuwe gesmede rem/koppelingshendels, plus aluminium achteruit geplaatste voetsteunen, die zorgen voor meer controle en het makkelijker maken om bij stilstand bij de grond te komen. Om nog sportiever te kunnen rijden is de hellingshoek vergroot van 28.5° links en rechts naar 37.3° rechts en 40.2° links.

Het rechte dragster-stuur zorgt voor een agressieve rijhouding. De nieuwe bar-end spiegels kunnen zowel boven als onder het stuur worden gemonteerd en hebben een gepatenteerd design waardoor ze weg te klappen zijn zonder in de weg te zitten. 

De Street Rod heeft voor en achter exclusieve zwarte 17-inch open spaakwielen en nieuwe  Michelin Scorcher 21 radiaalbanden, in 120/70 R17V voor en 160/60 R17V achter. De dubbele tweezuiger remklauwen en 300mm remschijven plus ABS zorgen voor krachtig, gecontroleerd remvermogen. Harley-Davidson’s Smart Security System is standaard. 

Dark Custom met een eigen touch
De verbeterde motor en handling performance van de Street Rod wordt afgemaakt met een royale lik Harley-Davidson Dark Custom stijl. Dikke zwarte voorvork en kroonplaten en een nieuw speed-screen (meegespoten met de body, op een zwarte midden-insert na) geven de voorkant een vette look. Een nieuw kontje met geperforeerde mudguard verlicht de achterkant; het achterlicht is helder LED, net als de knipperlichten. 

Het verhoogde zadel en de 17-inch wielen geven de Street Rod een sportieve look, terwijl de nieuwe scoop-style luchtfilter cover en het scherpere uitlaatgeluid het krachtige design van het motorblok accentueren. 

Over Harley-Davidson Motor Company® 
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com. 

Specifications 

DIMENSIONS
Length 2130 mm
Seat Height 765 mm
Fuel Capacity 13.2 l
Dry weight 229 kg

POWERTRAIN
Engine High Output Revolution X™ V-Twin
Displacement 749 cc
Engine Torque 65 Nm
Transmission 6-speed

WHEELS / TYRES
Wheels Black, 7-Split Open Spoke Cast Aluminum
Tyres Front 120/70 R17 V
Tyres Rear 160/60 R17 V
COLOUR OPTIONS
Colour Options Vivid Black, Charcoal Denim, and Olive Gold

No comments:

Post a Comment