Tuesday, 8 November 2016

Nieuwe modellen Moto Guzzi & Aprilia


Moto Guzzi & Aprilia op de EICMA 2016: 
nieuwe modellen en specificaties 

Moto Guzzi presenteert V7 III en meer comfort voor V9 Bobber en Roamer
Aprilia Dorsoduro 900 en Shiver 900: nieuwe 900cc V-twin voor nog meer power

Breda, 8 november 2016 – Op de EICMA 2016 in Milaan prensenteert de Piaggio Groep voor Moto Guzzi en Aprilia diverse nieuwe modellen, uitvoeringen en technologieën die het modelaanbod voor 2017 gaan versterken. Moto Guzzi zet daarbij in op de V7 III en de vernieuwde, comfortabelere V9, terwijl Aprilia de Dordsoduro 900 en Shiver 900 lanceert, beide voorzien van een nieuwe 900cc V-twin voor nog meer vermogen en rijplezier.
Nieuwe V7 III en Anniverario jubileumuitvoering


Het merk met de ‘eagle’ uit Mandello del Lario, dat dit jaar zijn 95-jarig jubileum viert, introduceert in Milaan de Moto Guzzi V7 III. Met behoud van het authentieke karakter van de V7 heeft Moto Guzzi bij de V7 III meer onderscheid aangebracht in de Stone-, Special- en Racer-uitvoeringen om ze via specifieke details en kleurstellingen nadrukkelijk een meer eigen karakter te geven. Een karakter dat met een voor 2017 nieuwe serie accessoires nog verder op smaak te brengen is. Daarnaast lanceert het merk op de EICMA een speciale, vierde uitvoering van de V7 III ter ere van het 50-jarig bestaan van de Moto Guzzi V7. Deze V7 III Anniversario, waarvan de productie is beperkt tot 750 exemplaren, is onder meer te herkennen aan de opvallende ‘livery’ met bijvoorbeeld een verchroomde brandstoftank, een nieuw lederen zadel, gepolijste spatborden en exclusieve wielen.


Moto Guzzi V9 Modeljaar 2017
Moto Guzzi heeft de stoere V9 Bobber en Roamer voor 2017 op tal van fronten in het nieuw gestoken, met de nadruk op het bieden van nog meer comfort op langere trips. Dat hogere comfort is onder andere te danken aan een gewijzigde rijpositie door de voetsteunen 100 mm verder naar achteren en 35 mm hoger te plaatsen. Ook het zadel is nieuw en steviger en zorgt samen met de gewijzigde voetsteunen voor een meer actieve, relaxte zitpositie. Andere
novititeiten zijn nieuwe accessoires die de granturismo-kwaliteiten van de V9-serie onderstrepen, waaronder een groter windscherm, een nieuw bagagerek met afneembare ruggesteun en een nieuwe kofferset.Nieuw: Aprilia Dorsoduro 900
Aprilia breidt het modelprogramma voor 2017 onder andere uit met de nieuwe Aprilia Dorsoduro 900 die op de EICMA in Milaan zijn debuut beleeft. Eyecatcher van deze nieuwe variant uit Noale is het Euro 4 900cc V-twin blok, dat met een indrukwekkend vermogen van 95 pk en fors koppel van 90 Nm voor meer power over een breder toerengebied zorgt. Daarmee staat de Dorsoduro 900 borg voor nog serieuzere prestaties en nog meer rijplezier. Andere nieuwe features van de Aprilia Dorsoduro 900 zijn de elektronische Ride-by-Wire gashendel, een nieuw elektronisch motormanagementsysteem met de rijopties Sport, Tour en Regen, het nieuwe Aprilia traction control-systeem, het vernieuwde, uitschakelbare ABS-systeem en een nieuw, digitaal instrumentarium. Bovendien is de handling verder aangescherpt dankzij de montage van een lichtere Kayaba voorvork met instelbare hydraulische rebound en veervoorspanning, en nieuwe, 2 kg lichtere wielen.


900cc blok voor Aprilia Shiver 900
Het nieuwe 900cc V-twin blok van de Dorsoduro debuteert tegelijkertijd ook op Aprilia’s naked bike, de Shiver, wat zich vertaalt in nog meer rijplezier en prestaties van formaat. Tegelijkertijd krijgt de Shiver 900 nieuwe looks voor onder meer de zijkanten van de tank, de flanken en het voor- en achterspatbord. Ook het instrumentarium is geheel nieuw en onderscheidt zich door een digitaal TFT-scherm. Andere nieuwe elementen voor de Aprilia Shiver 900 zijn het aangepaste traction control-systeem en een nieuwe Kayaba voorvork voor nog meer controle en een aangescherpte handling.


Prijzen van de nieuwe modellen van Moto Guzzi en Aprilia worden begin 2017 
in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

No comments:

Post a Comment