Wednesday, 9 November 2016

“More than Red: Evolution never stops" Ducati World Première 2017

Ducati World Première 2017, 
“More than Red: Evolution never stops"

Ducati CEO Claudio Domenicali presenteert zes nieuwe motoren op de vooravond van EICMA 2016
Twee nieuwe Monsters (797 en 1200), de uitzonderlijke Multistrada 950 en de exclusieve 1299 Superleggera, naast twee nieuwe Ducati Scramblers, de Desert Sled en de Café Racer: zes nieuwe Ducati modellen die onthuld worden op EICMA
Enkele honderdduizenden mensen van over de hele wereld hebben live de Ducati World Première 2017 gevolgd via de livestream
 “More than Red: Evolution never stops” is de titel van de Ducati World Première 2017. 
Dit belangrijke evenement heeft Ducati in de mogelijkheid gesteld haar zes nieuwste motoren – aan zowel de journalisten en duizenden fans – te presenteren op de 74e editie van EICMA. 
Deze internationale motorbeurs wordt gehouden in het Rho beursgebouw in Milaan 
van 10 tot 13 november. 
  

Motoren, strategieën en doelen werden gepresenteerd en via een livestream uitgezonden die vanuit de hele wereld werd bekeken. CEO van Ducati Motor Holding; Claudio Domenicali, onthulde ondersteund door de record brekende verkoopcijfers van 2016, waarin Ducati voor het eerst de verkoopgrens van 50.000 motoren wist te doorbreken, de nieuwste motoren en gaf uitgebreide uitleg over de ontwikkelingen op zowel de markt als bij Ducati. Met dank aan de nieuwe producten, innovatieve techniek en de toekomstgerichte planning, staat het merk Ducati zelfverzekerder en meer solide als ooit tevoren hier in Milaan. Klaar om het publiek te enthousiasmeren en de iconische status van het merk in de motorfietsindustrie te garanderen. 


“More than Red: Evolution never stops vertegenwoordigt de essentie van Ducati 2017”, zei Claudio Domenicali. “RED staat voor passie, prestatie, racing en MORE vertegenwoordigt een aanbod van producten dat blijft groeien met onder andere toegankelijke en gevarieerde modellen, maar ook een ongekend niveau van service verlening. Een voorbeeld van dit laatste is het nieuwe, door Ducati gecertificeerde onderhoud en garantie programma, genaamd: Ducati Approved. Met Ducati Approved wordt het bezitten van een Ducati bereikbaarder dan ooit. Met alle economische voordelen van een gebruikte motor, maar met de zekerheid en garantie inbegrepen die de kwaliteit op het niveau brengt van een nieuwe Ducati. Als afsluiter van deze geweldige avond waren onder andere Chaz, DesmoDovi en Casey aanwezig met de meest
indrukwekkende motor die ooit door Ducati gebouwd is; de 1299 Superleggera”. 


Op het podium van de Ducati World Première 2017 werden zes nieuwe motoren gepresenteerd en uitgelicht door Claudio Domenicali. In totaal zijn er acht nieuwe Ducati modellen voor 2017 waarvan de eerste, de SuperSport al op INTERMOT 2016 gepresenteerd werd in oktober. Op de vooravond van EICMA werden de zes andere nieuwe modellen gepresenteerd. De laatste zal in januari 2017 onthuld worden en zal wederom een samenwerking zijn tussen het modemerk Diesel en Ducati. Dit aankomende model zal de opvolger worden van de Monster Diesel, die gepresenteerd werd in 2013, en zal een herinterpretatie zijn van de Diavel en onder de noemer Diavel Diesel een uniek vervolg zijn op het wederzijds lonende samenwerking. 


Er is slechts één motor die direct herkenbaar is, zonder de naam op de tank te hoeven lezen: de Monster. De monster is veel meer dan een motor, het is een icoon. Al 24 jaar heeft de Monster zowel het motorsegment, als het merk Ducati gedefinieerd. Voor 2017 is de Ducati Monster familie vernieuwd en uitgebreid met de komst van de nieuwe Monster 1200 en Monster 797. De Monster 1200 is voorzien van een nieuw uiterlijk en techniek, maar behoudt de essentie die reeds jaren onmiskenbaar is voor elke Monster. De vormen, het silhouet, brandstoftank en koplamp zijn een moderne interpretatie van de oorspronkelijk Monsterlijn die in 1993 het levenslicht zag. Zo is de tank slanker geworden en is de achterkant van de motor sportiever gestileerd. Daarnaast heeft de nieuwe 1200 een technologisch geavanceerde koplamp en een ultramodern elektronisch pakket, afgeleid van de 1299 Panigale, geïntegreerd in de nieuwe Monster. Naast de reguliere 1200 is een krachtigere versie beschikbaar, de 1200S. 
Sportief, compact, essentieel en toch ongelooflijk stijlvol en up-to-date, de Monster 797 belichaamt de allure van de Ducati Monster en vertegenwoordigt de opstap tot toetreding van de Ducati wereld. Alles op de Monster 797 herinnert aan de iconische motor uit de jaren '90, maar dan met een moderne twist. Van de tank tot het Trellis frame, de luchtgekoelde L-twin motor en de ronde koplamp.


Een andere belangrijke onthulling tijdens de Ducati World Première 2017 was de nieuwe Multistrada 950 onthuld, de kleinste “multibike” van Ducati. De 950 is ontworpen om geweldige prestaties voor iedereen bereikbaar te maken, de Multistrada 950 is voor degenen die willen beginnen met touren (en eventueel genieten van het gezelschap van een passagier) en degenen die een wendbare en leuke motor zoeken, die tevens ideaal is voor dagelijks gebruik.


Ducati Scrambler zal op EICMA twee nieuwe motoren aan het publiek tonen, die het modellengamma van Ducati Scrambler verder zal uitbreiden. De eerste is de Ducati Scrambler Cafe Racer, een moderne interpretatie van de legendarische motoren uit de jaren ’60 die een revolutie in het motorrijden teweeg brachten. De Scrambler beschikt qua uiterlijk over kenmerkende eigenschappen van een typische Cafe Racer en symboliseert de vrije geest en stijl met zijn “Coffee Black” kleurenschema, 17” aluminium velgen en racestuur. Tevens is de achterkant van de Scrambler volledig herzien en gerestyled om het klassieke jaren ’60 gevoel te versterken. 

De tweede toevoeging aan de Scrambler line-up is de zogenoemde Desert Sled. Een motor met off-road eigenschappen die geïnspireerd zijn op de Amerikaanse motoren uit de jaren ’70 en ’80. Dankzij het versterkte frame, aangepaste veergedeelte, spaakwielen (19” voor, 17” achter) en aantrekkelijke en baanbrekende lijnen is deze motor perfect voor degene die in staat willen zijn om het asfalt te kunnen verruilen voor het onverhard. Het unieke “Land of Joy” karakter is onmiskenbaar in de Desert Sled door de met gaas beschermde koplamp, offroad voetsteunen met afneembare rubberblokken, hoge spatborden(uniek voor de Desert Sled) en natuurlijk een beschermplaat voor het motorblok.  

Als klap op de vuurpijl werd tijdens de Ducati World Première 2017 de langverwachte 1299 Superleggera het podium opgereden door Casey Stoner, ambassadeur van het Superleggera project. Met de 1299 Superleggera, die geproduceerd wordt in een beperkte oplage van 500 stuks, brengt Ducati het superbike segment naar ongekende hoogte. Het is ’s werelds eerste wegmotor met een frame, achterbrug, subframe en wielen die allemaal volledig uit carbon zijn opgebouwd. Iets dat nooit eerder is gedaan door een motorfabrikant van wegmotoren.  
Onder de carbon kappen huist de sterkste versie van de Superquadro. De 215pk sterke desmodromische V-twin is de krachtigste fabrieks-tweecilinder ooit geproduceerd en staat klaar om de schijnwerpers te betreden op EICMA 2016.

Naast Casey Stoner waren de twee officiële Ducati rijders, Andrea Dovizioso (Ducati Team) en Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati), respectievelijk de winnaars van de laatste MotoGP race in Sepang en de laatste zes races in het World Superbike Kampioenschap, aanwezig op de Ducati World Première 2017.Ducati en Ducati Scrambler zijn op EICMA 2016 te bezoeken in Hal 18, stand G76 en G68.

No comments:

Post a Comment