Thursday, 27 October 2016

MICHELIN ONDERSCHEIDEN

MICHELIN ONDERSCHEIDEN VOOR HAAR ACTIVITEITEN  IN DE STRIJD TEGEN KLIMAATVERANDERINGEN 

Het CDP (Carbon Disclosure Project) heeft de Michelin Groep geplaatst op haar Climate A lijst van best presterende bedrijven in de strijd tegen de klimaatveranderingen. 


Het CDP is door 827 internationale investeerders gevraagd om op onafhankelijke wijze de milieustrategie van bedrijven te evalueren. Op basis van de gegevens die door duizenden bedrijven worden verstrekt over hun initiatieven om de ontregeling van het klimaat te bestrijden, stelt CDP jaarlijks de Climate A lijst vast. Die onderscheidt de meest milieuvriendelijke bedrijven. 

Van alle aan het CDP Klimaatveranderingsprogramma deelnemende bedrijven komt 9 % op de Climate A lijst voor. Michelin behoort tot die 9 % en daarmee worden haar activiteiten erkend die zijn gericht op de reductie van de CO2-emissie en het terugdringen van klimaatveranderingseffecten. 

Claire Dorland Clauzel, lid van het Executive Committee van de Michelin Groep, verklaarde hierover het volgende tijdens de prijsuitreiking: “Michelin is de enige bandenproducent op de Climate A lijst. We zijn daar bijzonder trots op. Maar we zijn ons ook bewust van de weg die nog voor ons ligt. Onze strategie van duurzame groei sluit perfect aan bij de doelstellingen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Michelin zal ook aanwezig zijn op de COP22 in Marrakesh om producten en diensten te promoten die een steeds schonere, efficiëntere en milieuvriendelijkere mobiliteit bevorderen, terwijl partnerships worden opgebouwd met publieke en private partijen om de mobiliteit van de toekomst gestalte te geven.” 
Paul Simpson, CEO van het CDP, zei in zijn toespraak: “We feliciteren de 193 bedrijven op de Climate A lijst die vooroplopen in de strijd voor een toekomst met weinig CO2. Bedrijven zijn de belangrijkste partijen om tot een wereldeconomie te komen waarin nieuwe klimaatdoelstellingen worden gerealiseerd. De bedrijven op de A-lijst wijzen anderen de weg en stimuleren hen om gedurfde maatregelen te nemen en gebruik te maken van de vele kansen die er liggen.” 

No comments:

Post a Comment