Sunday, 16 October 2016

Meidenrockband PRB-Experience viert 10-jarig jubileum

Tien jaar Rockband PRB_Experience

Den Helder – De meidenrockband PRB-Experience bestaat tien jaar en dat kan uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 12 november wordt het jubileum gevierd in café Het Boerenverdriet. Het wordt een avond vol prachtige classic rock hits. 

In 2006 ontmoetten de Helderse gitariste Priscilla Bartens en de drumster Laura van Klink uit Schagerbrug elkaar op een jamsessie in ’t Zand. De meiden, op dat moment 12 en 13 jaar oud, hadden door hun gedeelde muzieksmaak al snel een klik en besloten samen een band op te richten. Een leeftijdsgenoot met dezelfde passie voor classic rock kwam je als 12-jarige immers niet elke dag tegen. 


Dit was het begin van de PRB-Experience. De band begon in 2006 als de jongste meidenrockband in Nederland. De jaren die daarop volgden heeft het duo optredens verzorgd in verschillende kroegen en op diverse muziekfestivals door heel Nederland heen. De band had door haar unieke concept al snel veel succes, maar wist dat er iets ontbrak: een bassiste. Wat de zoektocht naar dit derde bandlid zo moeilijk maakte, was dat de PRB een (jonge) meidenband wilde blijven en het bandlid dus een vrouwelijke leeftijdsgenoot moest zijn. In juli 2008 werd het duo aan de bassiste Laura Zellenrath voorgesteld. Samen met ‘Laura Z’ zijn deze Power Rock Babes uitgegroeid tot de band die het vandaag is.

Motortreffen
De band heeft de afgelopen jaren vele optredens verzorgd, variërend van bruiloftsfeesten en kleine kroegen tot (internationale) festivals. Een zeer groot deel van deze optredens vond plaats op motortreffen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Wat begon bij MC Roadrunner Den Helder is uiteindelijk uitgegroeid tot een optreden op het motortreffen van de Harley Owners Group (HOG), de grootste fabrieksgesponsorde motorclub ter wereld, in Luxemburg. 
Sinds deze zomer bestaat de PRB-Experience tien jaar. De afgelopen twee jaar is het rustiger rondom de band geweest dan voorheen, wat voornamelijk komt doordat de drie bandleden inmiddels in een ander deel van het land studeren of een baan hebben. Dat betekent echter niet dat de meiden hun 10-jarig jubileum onopgemerkt voorbij willen laten gaan. 

Daarom viert de PRB-Experience op zaterdag 12 november 2016 hun jubileum met een avondvullend programma in café het Boerenverdriet te Den Helder. De hele avond zullen classic-rock covers van de jaren ’70 tot de jaren ’00 te horen zijn in de unieke sound van deze meidenrockband. Iedereen die zin heeft in een feest vol met bekende classic-rock hits is op 12 november welkom. De aanvang is 21.30 uur.

No comments:

Post a Comment