Wednesday, 1 June 2016

Harley-Davidson XG750R Flat-Track Racer

Harley-Davidson stelt XG750R Flat-Track-racer voor
Nieuwe Flat-Tracker op basis van Street 750 vervangt XR750
  
Rijswijk, 01 juni 2016 - Een nieuwe generatie Harley-Davidson flat-track racers is klaar voor de strijd. Het Harley-Davidson® Screamin’ Eagle® Factory Team presenteerde onlangs de XG750R, de allereerste nieuwe flat-track racer in 44 jaar. De machine moet gaan racen in de felle, adrenaline-gedreven wedstrijden op grasbanen in de VS. De XG750R maakte op zaterdag 29 mei zijn debuut op de AMA Pro Springfield Mile in Illinois. 


In de AMA Pro Harley-Davidson GNC1 presented by Vance & Hines flat-track series werd de machine gereden door fabrieksteamrijder Davis Fisher. De nieuwe XG750R is uitsluitend gemaakt voor de racerij en is op dit moment niet te koop. 


De XG750R wordt aangedreven door het vloeistofgekoelde Harley-Davidson Revolution X™ V-Twin motorblok met benzine-injectie, dat ontwikkeld is voor de Harley-Davidson Street 750. De Street 750 is gebouwd voor maximale manoeuvreerbaarheid in de stad, met flink wat rebelse Dark Custom attitude. Het Revolution X motorblok is voor de XG750R getuned en aangepast voor op het circuit. Dit motorblok en het raceframe voor de XG750R zijn ontwikkeld in samenwerking met Vance & Hines Motorsports. Vance & Hines is ook partner van het fabrieks Harley-Davidson® Screamin’ Eagle®/Vance & Hines drag racing programma, waar V-Rod® motoren acht van de laatste 12 NHRA Pro Stock Motorcycle drag race kampioenschappen
wonnen. 

“Vance & Hines heeft het potentieel ontsloten dat de engineers van Harley-Davidson in het Revolution X motorblok verwerkt hebben”, vertelt Kris Schoonover, Harley-Davidson racing manager. “Na tientallen jaren flat-track succes met de Harley-Davidson XR750, voelden we dat het tijd was om de volgende generatie H-D’s te ontwikkelen voor een van de meest spectaculaire racedisciplines ter wereld.” 

Davis Fisher, in zijn eerste seizoen bij het Harley-Davidson Screamin’ Eagle Factory Team en een rookie in de GNC1 series, werd de eerste rijder op de XG750R. De 18-jarige coureur uit Warren, Oregon, won in het 2015 het AMA Pro GNC2 kampioenschap. 

“We wilden een jonge rijder met genoeg rauw potentieel voor het XG750R programma en Davis heeft zichzelf bewezen in de GNC2 klasse”, vertelt Schoonover. “We zijn blij dat we de kans hebben een opkomend talend als Davis een kans te geven in de GNC1 series, waar hij de nieuwe bike samen met een ervaren kampioen als Brad Baker kan ontwikkelen.”

Harley-Davidson Screamin’ Eagle Factory Team rijder Brad Baker, 23 jaar oud en 2013 AMA Pro Grand National kampioen, blijft racen op de succesvolle fabrieks Harley-Davidson XR750, terwijl Fisher de XG750R door de ontwikkelingsfase heen racet. 

“De XG750R heeft in de tests en in de eerste races van dit seizoen een fantastisch potentieel getoond”, vertelt Schoonover. “Maar zoals met iedere nieuwe racemotor moet er nog heel wat werk verzet worden. We zijn blij dat we de XG750R nu in echte races kunnen gaan testen en gedurende het seizoen zullen we de performance van de bike en van onze fabrieksrijders evalueren om te bepalen of Baker wellicht ook moet overstappen naar de nieuwe machine.”

Check Harley-Davidson.com voor een volledig overzicht van de racekalender en volg Harley-Davidson op Facebook voor race-updates. Op 2 juni strijden Baker en Fisher mee in de ESPN X Games in Austin tijdens het Harley-Davidson Flat-Track Racing event. In dit tweede jaar als officieel X Games event presenteert Harley-Davidson Flat-Track Racing topcoureurs uit de hele wereld die elkaar op het uitdagende Circuit of the Americas op leven en dood bestrijden tijdens de half-mile chasing, op jacht naar een gouden X Games medaille. 

No comments:

Post a Comment