Monday, 30 May 2016

Koning Zelfbouw 2016 - Maarten Poodt wint voor tweede maal Koning Zelfbouw!

Koning Zelfbouw 2016
Maarten Poodt wint voor tweede maal op rij 
de eretitel Koning Zelfbouw!De vijfde Koning Zelfbouw was de beste editie, nog drukker bezocht, met nog mooiere motoren in de show en zelfs de weergoden hielpen mee met een stralende zon!Het MotoPort Hengelo Team maakt er elk jaar weer een mooie dag van en verzet bergen werk om alles goed te laten verlopen. De showroom wordt leeggereden en ’s morgens vroeg komen de deelnemers aan en mogen hun motoren in de showroom zetten. Een laagdrempelige zelfbouw bikeshow die steeds populairder wordt en waar deelnemers en bezoekers graag naartoe gaan. Stands van bedrijven en toeleveranciers zoals IMG Trading, Caferaceronderdelen.nl, Dutch on Wheels, Miller, VG Frames en vele andere waren aanwezig die allen goede zaken deden. Vooral de shoarmabroodjesmeneer, die al voor het eind van de middag helemaal uitverkocht was!

Ook Yamaha stimuleert de Koning Zelfbouw wedstrijd elk jaar en ditmaal stonden er diverse Yamaha’s van internationale bouwers die aan de Yamaha Yard Built competitie hadden meegedaan. Natuurlijk liet Frank van  Huid & Staal zien dat een mooi ontwerp met inkt op de huid kan worden gezet en met verf op staal. Buiten was er ook veel moois te zien. De café racers van de Road Rocket Club kregen veel aandacht, op de parkeerplaats voor MotoPort Hengelo stond zelfs een HRD Vincent,maar ook veel coole choppers en zijspannen en veel winaars van voorgaande Koning Zelfbouw wedstrijden.
Eind van de middag was de jury tot een oordeel gekomen en werden de winnaars van Koning Zelfbouw 2016 bekend gemaakt.

Goos Bos, MotoPort Hengelo

Maarten Poodt

Winnaar en daarmee Koning Zelfbouw 2016 werd Maarten Poodt, die zeer trouw aan ‘zijn’ merk Yamaha een heel eigen interpretatie aan een moderne boardtracker gaf.

Naast de trofee, de zo fel begeerde Koning Zelfbouw Kroon, kreeg Maarten ook nog een tegoedbon twv 75 Euro van Dutch on Wheels. Maarten Poodt werd voor de tweede keer op rij Koning Zelfbouw, een unicum. De jury beargumenteerde de Yamaha XT550 Boardtracker als volgt:
 “Ditmaal een eigenzinnige boardtracker op basis van uiteraard: een Yamaha. Maarten krijgt het weer voor elkaar om ook dit jaar een Yamaha-motor naar een hoger plan te tillen. Ondanks de korte bouwtijd, vanaf  nul opgebouwd, is deze motor weer helemaal ‘af’: elk detail klopt, elke lijn.
Daarbij heeft Maarten wel nauwlettend in de gaten gehouden de technische aspecten zoals natuurlijk materiaalkeuze, maar ook lengte voorvork, naloop en dergelijke. De details passen allen naadloos bij elkaar, zoals de messing onderdelen en de kleurstelling blauw die met messing is aangevuld.”


Victor Arends

Op de tweede plaats eindigde de Kawasaki Driecilinder  tweetakt van Victor Arends.
“Een motor met een rijke historie, en boordevol eigenbouw-elementen. Kenmerkende typering: ‘Cute met een bite’ . De hoogtoerige tweetakt roept bij velen herinneringen op. De motor is zo basic mogelijk neergezet, zonder ook maar een overbodig onderdeel eraan. Sober, maar juist daardoor heel mooi.  Aandachtspuntje: aansluiting tank op zadel.”


Gerrit Tijssen

Op de derde plaats werd het de prachtige BMW R100 van Gerrit Tijssen.
“Vierkleps koppen, Becks frame, Italiaanse aangepaste voorvork en trommelrem. Duitsland en Italië prachtig samengebracht in Nederland. Er zijn erg veel eigenbouwonderdelen, en de jury prijst de afwerking en consequente stijl.” Over de keuze van de koplampen verschilden de meningen, en we zijn benieuwd naar het geluid wat uit de fraai gevormde megaton dempers komt!


Tevens was er nog een Aanmoedigingsprijs, die werd beschikbaar gesteld door IGM Trading.
Het was de kleinste van allemaal: de 50cc boardtracker van Winus Trip. 
“Een volwaardige custombike die te heet gewassen is. Heel klein maar heel fijn.”


De jury liet verder nog weten dat er vele motoren echt ‘uitsprongen’ en dat de keuze door het hoge niveau dit jaar erg lastig was geweest. De publieksprijs tenslotte won de Honda van CM Cycles. Hij kreeg een benzinetank van MCS / Torq. Alle deelnemers kregen nog een goodiebag van MCS/Torq en de vijfde Koning Zelfbouw was weer een feit. Goos Bos en zijn MotoPort Hengelo team hebben er elk jaar enorm veel werk aan en steken er geld, energie en heel veel tijd in om deze zo leuke dag te organiseren.  Een welverdiend dankjewel vanaf deze plaats aan hen, namens alle zelfbouwers en bezoekers van Koning Zelfbouw 2016!

Kijk voor alle foto's van de Koning Zelfbouw wedstrijd 2016 
bij MotoPort in Hengelo op 
www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2016

No comments:

Post a Comment