Saturday, 21 May 2016

H-D `The XLR Competition' van West Coast Motors Alkmaar wint de 2016 Benelux Battle of the Kings Competition!

Winnaar Harley- Davidson Benelux Battle of the Kings Competition is geworden `The XLR Competition - A Factory Outlaw Race Bike by West Coast Motors`

Na een jaar vol spanning werden de inzendingen van de Battle of the Kings wedstrijd, georganiseerd door Harley-Davidson, gisteren in Amsterdam gejureerd en werd de winnaar bekend gemaakt. In een oude barbershop met naastgelegen bar werd een feestje georganiseerd. De Battle of the Kings motoren werden naar binnen gereden en de finalisten wachtten in spanning af wat de uitslag zou worden.  


Soms zijn er wedstrijden waarbij de winnaar al van te voren bekend is. Niet door match fixing of door andere vormen van valsspelen, maar gewoon omdat de winnaar de beste is, die zo’n enorme voorsprong op de concurrentie heeft dat je al duidelijk ziet wie er gaat winnen.


Dat gevoel had ik direct toen ik de eerste foto’s van de inzending van de Battle of the King inzending van West Coast Motors uit Alkmaar onder ogen kreeg. “Dit is de winnaar,” stelde ik zelfverzekerd vast, “Alle voorrondes, jurybesprekingen en publieksstemmingen kunnen ze overslaan Bas, als jullie niet met deze H-D Iron winnen, begrijpt niemand meer iets van customizen,” zo riep ik enthousiast uit toen ik de fotoreportage maakte en de technische details opnam. Het bleek inderdaad zo te zijn, gelukkig maar, want het is een bijzondere motor waar echt aan elk detail aandacht is besteed en die zo strak en mooi is geworden, dat hij zo de H-D fabriek uit zou kunnen rollen.


Het zou zomaar het nieuwe H-D productiemodel kunnen zijn

Meer over de winnende Battle of the Kings H-D Competition XLR
 van West Coast Motors na de jump-break

“Met een slijptol werd het frame doorgeslepen, de achterkant werd rigoureus verbouwd waarbij een brede achtervork en monoshock demper werden gebruikt, “legt Bas Leek, eigenaar van West Coast Motors enthousiast uit, “De benzinetank ging ook doormidden en het achterste gedeelte is de olietank geworden, we wilden iets echt vernieuwends bouwen, iets wat nog niet gedaan is, maar wel heel goed rijdbaar is, maar niet op basis van een bestaande stijl.” Met een minutieuze afwerking en spuitwerk wat identiek is aan de H-D 2016 moidellen, is het een sublieme motor geworden.  


Beltkit met ander steunlager 

Brede en deelbaar gemaakte MCS achterbrugUit alle Benelux inzendingen werd de West Coast Motors XLR Competition terecht eerste en mag naar het Wheels & Waves Festival in Biarritz begin volgende maand voor de Europese finale.  


Voorste deel is benzinetank, achterste olietank

Screamin' Eagle Pro Pipe en oem H-D luchtfilter

Monoshock demper
Binnenkort zien jullie een uitgebreide reportage in Bigtwin Magazine, waar we wat dieper op de techniek en custom touch van de Iron in zullen gaan. Team West Coast Motors, van harte gefeliciteerd!


Rianne voelt zich thuis op de Competion XLR

Bas Leek laat de H-D Competion XLR brullen

Volgas op naar Biarritz!

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa – www.madnessphotography.nl  

No comments:

Post a Comment