Tuesday, 2 February 2016

RDW Zelfbouw Kenteken Actie – Tussentijdse Evaluatie

RDW Zelfbouw Kenteken Actie – Tussentijdse Evaluatie

Helaas is nog niet elke zaak afgerond, 
helaas doen ook nog steeds de meest vreemde verhalen de ronde. Een kleine evaluatie van de RDW ZKA 2 Februari 2016.Het eerste wat uit de weg moet worden geholpen, is de stelling dat eigenaren van zelfbouwmotoren die voor een (her)keuring zijn opgeroepen, geen enkel weerwoord hebben. Zodra er door de RDW een kenteken op WOK (Wacht Op Keuren)  wordt gezet, krijgt de eigenaar een oproep voor een hoorzitting. Tijdens die hoorzitting moet de RDW / Justitie met de bewijzen en de beslissing komen waarom betreffend kenteken op WOK wordt gezet. De eigenaar kan tijdens de hoorzitting zijn verhaal doen. Uitleg geven en documenten zoals invoerpapieren, eigendomsbewijzen, aankoopnota’s etc. aanvoeren en getuigenverklaringen overleggen, deskundigen een verklaring laten afgeven en getuigen enzovoorts. Vaak kon ter plekke een oplossing worden gevonden!
 Helaas blijkt dat heel veel eigenaren stilzwijgend afgewacht hebben wat er ging gebeuren; weinig zijn naar de hoorzitting gekomen. Dom, want daarmee laat je dus je kans lopen om jouw verhaal te doen! Sterker nog, een paar honderd(!) eigenaren hebben helemaal niet gereageerd op de RDW oproep voor herkeuring, zij wisten waarschijnlijk dus heel goed dat er iets niet goed was met hun motor / kenteken! Die kentekens zijn inmiddels ongeldig verklaard.

De RDW neemt bij twijfel inderdaad het kenteken in, maar alleen als dat op serieuze grond van fraude blijkt.
 Dat er veel motoren met hetzelfde motorblok gekeurd zijn is bekend, dat stond ook in het artikel (zie Bigtwin # 334 & 335) en ook de reden waarom dat kon gebeuren. Dat ze er inderdaad te lang mee hebben gewacht om er iets aan te doen, is erg jammer en dat geven betreffende instanties ook volmondig toe. De communicatie is stukken verbeterd sinds we enige gesprekken hebben gevoerd, dus er wordt wel degelijk naar de zelfbouwers geluisterd!

Het enige, grootste struikelblok is en blijft de politie, hoe zij ermee omgaan ligt aan hun bui, werkzaamheden en prioriteiten. Het wordt regionaal besloten, er is geen vast, landelijk aanspreekpunt, en dat maakt het hele proces erg moeizaam, temeer omdat tot op heden geen enkele politiemedewerker een gesprek wil aangaan.

Toch is er nog steeds een heel klein sprankje hoop, ik probeer in contact te komen met alle gedupeerden en probeer samen met RDW en AVC te kijken of er alsnog een passende oplossing kan komen voor degenen die een zelfbouw motor hebben waarvan het kenteken niet klopt.  

Daarom ook bij deze de oproep om mensen die nog met problemen en opgeloste zaken worstelen, ons een bericht te sturen. 

Het e-mail adres is rdwvragen@madnessphotography.nl 
op de website www.madnessphotography.nl staat een button RDW Zelfbouw Kenteken Actie
 waar je antwoord vindt op veel vragen en waar enige zaken worden uitgelegd.

Onno “Berserk” WieringaNo comments:

Post a Comment