Thursday, 3 December 2015

Mister Blik op de Weg Leo de Haas heeft faillissement aangevraagd.

Leo de Haas failliet 
Tot onze grote spijt hebben we vernomen dat  Leo de Haas voor zijn productiebedrijf Mister Blik op de Weg zijn faillissement heeft aangevraagd.

Leo bij zijn H-D, op de vorige productielocatie van 'Blik op de Weg'

Leo, de man die het populaire Tv-programma ‘Blik op de Weg’ dat tussen 1991 en maart dit jaar op televisie was, presenteerde en ook produceerde, heeft zelf het faillissement aangevraagd.
Leo liet bij Blik op de Weg zien dat er ook veel positiefs op de weg gebeurt, en dan met name voor en door motorrijders. Hij wist in zijn programma de kant van de motorrijder uit eigen ervaring (Leo is zelf fervent motorrijder en maakt veel kilometers op onder andere zijn eigen H-D en BMW) op een gezonde manier aan het tv-kijkende publiek te tonen. Dit in tegenstelling met concurrerende tv-programma’s die er meestal een overdreven sensatieverhaal van maken zodra een motorrijder in beeld komt en de motorrijder steevast ‘de te hard rijdende motormuis’ noemen.  Bovendien lijkt het wel dat vele presentatoren de motorrijder  graag in een zeer kwaad daglicht stellen. 

Leo heeft zich daar gelukkig nooit mee ingelaten en wist zijn programma ‘Blik op de Weg’ altijd ethisch verantwoord naar zowel kijker als verkeersdeelnemer uit te dragen, waarbij de motorrijder in zijn waarde werd gelaten en er ook vaak leuke dingen in het programma te zien waren die in het verkeer plaatsvonden.

Leo de Haas op zijn BMW, voor het pand
 van waaruit vroeger 'Blik op de Weg' werd geproduceerd.

Misschien ongemerkt voor velen, deed Leo hiermee in zijn programma ‘Blik op de Weg’ als een van de weinige programmamakers veel positiefs voor de Nederlandse motorrijder. Jammer dat de tv zenders meer op sensatie en flauwekul gerichte programma’s gefocust zijn, en er voorlopig geen zicht lijkt te zijn op nieuwe afnemers voor zijn (toekomstige) programma’s, waardoor Leo de Haas noodgedwongen zijn eigen faillissement aan moest vragen. 

No comments:

Post a Comment