Thursday, 24 December 2015

European Motor Show Brussels


94e European Motor Show Brussels
Een editie vol nieuwigheden

Van 14 tot 24 januari zal het publiek weer de gangen van Brussels Expo innemen om de 94e editie van de European Motor Show Brussels te bezoeken. Na het zeer grote succes van het Salon 2015 hebben de teams van FEBIAC talrijke nieuwigheden uitgewerkt om zowel de exposanten als het publiek tevreden te stellen.


Elke Belgische autoliefhebber weet het: in een even jaar wordt er een ‘groot salon’ georganiseerd.      En dit keer zal dat grote salon in het teken van de nieuwigheden staan. Er zijn niet alleen de talrijke exclusieve nieuwigheden die de exposanten naar goede gewoonte elk jaar voor ons in petto hebben, maar ook het grote aantal innovaties die de organisatoren van het evenement bedacht hebben.

Het grote autofeest gaat op dinsdag 12 januari van start met de dag die traditioneel voor de pers en de VIP’s gereserveerd is. Vanaf 18.00 uur maken zij geleidelijk aan plaats voor de genodigden van de gala-avond die van 20.00 uur tot middernacht loopt. Zoals de traditie het wil, is woensdag (13 januari) voorbehouden aan professionele bezoekers. En vanaf donderdag 14 januari staat het Auto- en Motorsalon open voor het grote publiek. Ook dit keer staan er
drie nocturnes op het programma: vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari.

Nieuwe dynamiek
Een van de belangrijkste nieuwigheden van het Salon 2016 is ongetwijfeld de nieuwe spreiding van de exposantengroepen over de paleizen. Die verandering is doorgevoerd om meer evenwicht te brengen in de interessepolen van de tentoonstelling. De exposanten binnen de groep ‘gemotoriseerde tweewielers’ zetten hun stands op in paleizen 3 en 8 in plaats van in de klassieke paleizen 1 en 3 (een première sinds 2008!). De ruimte die in paleis 1 vrijkomt, wordt ingenomen door de zogenaamde ‘premiumexposanten’ en door het Salonterras met zijn beroemde waterpartij, een blikvanger die niet meer weg te denken is. In Paleis 12 waar vroeger de premiumexposanten en het Salonterras een onderdak vonden, wordt een indoor testpiste aangelegd waarop zowel milieuvriendelijke auto’s als terreinwagens en nieuwe technologieën hun mogelijkheden kunnen demonstreren.                                        

De nieuwe technologieën komen overigens ook ruim aan bod in twee bijkomende zones in paleis 12 die speciaal aan hen gewijd zijn. Paleis 2 krijgt op zijn beurt een opmerkelijke bestemming: de zaal staat helemaal in het teken van de discojaren en er loopt een thematische tentoonstelling over Youngtimers. Sfeer gegarandeerd! Zes paleizen (4, 5, 6, 7, 9 en 11) en de Patio zijn voorbehouden voor de auto-exposanten. De totale oppervlakte van de 11 paleizen bedraagt 100.000 m² en wordt door meer dan 100 exposanten ingenomen.


Een levend Salon 
Specifiek voor het Salon van Brussel is dat het al sinds verscheidene jaren voor de bezoekers een dynamisch evenement is. In 2016 is dat opnieuw het geval en programmeren de organisatoren een groot aantal animaties. We hebben hier al de Youngtimers, het Salonterras en Paleis 12 vermeld.     Daar komen nog de volgende animaties bij: de 360° Experience, de selecties van Skills Belgium op de stand Job On Wheels, de heruitgave van de Backstage Experience na de eerste editie in 2014, en de Circus Trial Tour in paleis 3. Een aanbod dat bezoekers die voor motorgeluiden door de knieën gaan, beslist niet koud zal laten.
De European Motorshow Brussels 2016 wordt ongetwijfeld een editie vol nieuwigheden en innovaties die in 2017 tot andere vernieuwingen zullen leiden, maar dat is een ander verhaal. Nu komt eerst het salon 2016 en FEBIAC hoopt dat dit voor de exposanten erg gunstig zal verlopen en de opener van een commercieel succesjaar wordt.

 

No comments:

Post a Comment