Wednesday, 2 December 2015

Continental ContiRoadAttack 2 EVO GT


Continental presenteert ContiRoadAttack 2 EVO GT

Krachtpatser voor zware sport-toermotoren!

Barneveld, 2 december 2015 - De troef van Continental in de sport-toerscene  krijgt versterking: de ContiRoadAttack 2 EVO is vanaf nu ook verkrijgbaar in een speciale "GT"-versie, die speciaal is ontwikkeld voor zware toermotoren. 


De ContiRoadAttack 2 EVO heeft zich bewezen als de ideale band voor lichte en middelzware sport-toermotoren. De wendbaarheid, de stabiliteit en de levensduur van deze banden staan op hoog niveau, net als de natte en droge grip van deze banden. Zaken waarvan ook rijders van zwaardere sport-toermotoren graag zouden profiteren. En dat kan, want Continental brengt nu een speciale GT-uitvoering van deze sportieve toerband. Deze GT is voorzien van een extra karkasgordel, zodat de band het hogere draagvermogen van de motor aan kan en de band meer stabiliteit geeft die voor dit soort motoren essentieel zijn.

De ContiRoadAttack 2 EVO GT combineert een hoog draagvermogen met de al bekende en gewaardeerde eigenschappen van de EVO-serie. Zo zorgt het "TractionSkin" - oppervlak dat de GT zich zonder glibberige losmiddelen uit de matrijs lost, waardoor de band een extreem korte inlooptijd nodig heeft. De nieuwe top-toerband profiteert bovendien van de uitstekende nat-weer eigenschappen van de EVO-serie. De effectieve drainagewerking van het uitgekiende profiel en de speciaal voor de EVO-serie ontwikkelde rubbersamenstelling staan garant voor een uitstekende grip op nat wegdek. De "MultiGrip" techniek zorgt voor optimale  levensduur en  zijwaartse grip: de band heeft relatief soepele flanken voor hoge mechanische grip bij grote
hellingshoeken, terwijl het slijtvaste centrale deel borg staat voor een extreem groot aantal kilometers rijplezier. 

De ContiRoadAttack 2 EVO GT vervangt de ContiRoadAttack 2 C en is net als de ContiRoadAttack 2 GT en de 2 EVO verkrijgbaar bij de beter gesorteerde motorzaak. Vanwege de aangepaste structuur raadt Continental aan de nieuwe GT niet met andere banden of met zijn voorganger te combineren.


De GT is per direct beschikbaar voor motoren als:  
– BMW R nineT 
– BMW R1200R / CLASSIC (K27 11) 
– BMW R1200RT/ST/S 
– Suzuki GSX 1250 FA 
– Yamaha FJR 1300 A / AE / AS. 
Leverbare maten: 
Voor:     - 120/70 ZR 17 M/C (58W) TL   
Achter:    - 180/55 ZR 17 M/C (73W) TL   

Het gamma van Continental is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen snel meerdere homologaties voor andere dikke sport-toerfietsen volgen. De actuele stand van ons assortiment is altijd te vinden op www.conti.nl. 

No comments:

Post a Comment