Thursday, 26 November 2015

Tweede H-D ‘Battle of the Kings’ custom-competitie

Harley-Davidson-dealers maken zich op voor tweede editie van ‘Battle of the Kings’ custom-competitie

Harley-Davidson-dealers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) maken zich op voor de strijd om de titel van ‘beste custom builder’ in de tweede editie van ‘Battle of the Kings’, die gericht is op het customizen van een van de nieuwe modellen, de Sportster Iron 883.

Aan de Battle of the Kings-competitie, die plaatsvindt tussen december 2015 en juni 2016, nemen medewerkers van Authorized Harley-Davidson dealers uit EMEA deel. Zij strijden tegen elkaar op het gebied van originaliteit en creativiteit bij het customizen van een Iron 883, modeljaar 2016. De wedstrijd omvat twee rondes. De eerste is een nationale competitie om de winnende Custom King te bepalen per land. Dit leidt uiteindelijk tot een head-to-head-strijd tussen de nationale kampioenen én de uitreiking van de prestigieuze award op het ‘Wheels & Waves’-custom-lifestyle-event in Biarritz, Frankrijk in juni 2016.

Battle of the Kings Winnaar 2015 - H-D Praag

De iconische Sportster-serie is sinds 1957 een Amerikaans motoricoon. Het is een van de meest populaire Harley-series voor customization in de new wave custom-scene. En net als zijn voorgangers is de nieuwe Iron 883 ideaal om de customization-skills van het Harley-Davidson-dealernetwerk te laten zien.

“De Iron 883 is de perfecte motorfiets voor customization. Hij wordt al vaak gepersonaliseerd door rijders die de motor willen aanpassen naar hun eigen smaak”, zegt Mike Johnstone, Director Marketing Operations voor Harley-Davidson EMEA.

“We waren zeer tevreden over het succes van Battle of the Kings van begin dit jaar, dankzij meer dan 30.000 stemmen en deelname van meer dan 150 dealers in Europa. Het
dealernetwerk staat volledig achter deze competitie. We hopen de resultaten van dit jaar in 2016 te overtreffen en kijken uit naar nog meer inspirerende custom bike-deelnemers.”

“De monteurs in de werkplaatsen van onze dealers zijn de onbetwiste Custom Kings. Zij zijn de experts op het vlak van customization. Harley-Davidson heeft een rijke custom-geschiedenis, een sterk netwerk van experts en een uitgebreide collectie onderdelen en accessoires. Dealers zijn dan ook de uitgelezen deelnemers voor deze uitdaging”, zegt Johnstone.

De Iron 883 is ontworpen als inspiratiebron voor individuele expressie. Het model is een van de meest recente toevoegingen van Harley-Davidson aan de Sportster-serie van 2016. De nieuwe Iron 883 bevat een krachtig 883cc Evolution V-Twin-motorblok om snel op te kunnen trekken. Het model is geïnspireerd op ‘garage-built’-bobbers van vroeger en nu en heeft bewust wat rauwe randjes. Verder doet dit model geen concessies op de Harley-Davidson-merkwaardes van individualiteit, rebellie en vrijheid. Dark Custom is het underground, moderne gezicht van Harley-Davidson; gestript en gestyled met een retroauthentieke look. De Dark Custom-bikes bieden een matte of zwarte finish en vintage-details. Dat alles voor een aantrekkelijke prijs voor nieuwe Harley-Davidson-rijders.
De motoren voor de ‘Battle of the Kings’-competitie worden gebouwd tussen december 2015 en februari 2016. Ze vallen alle binnen een vastgestelde maximum-retailprijs. Ook worden ze voor die prijs gepromoot en verkocht. Hiermee laat Harley-Davidson zien dat je de motor kunt customizen voor een aantrekkelijke prijs. De winnaar van de nationale wedstrijd wordt bepaald via een combinatie van publieksstemmen – in maart en april 2016 via de speciale website www.h-d.com/customkings – en een juryronde. De winnende bikes en hun builders gaan daarna op voor een head-to-head op een van de meest invloedrijke new-wave custom bike-evenementen in Europa: ‘Wheels & Waves’ in Biarritz in juni 2016. Een jury bestaande uit ervaren custom bike-experts kiest daarna de Custom King voor 2016 en reikt de prijs uit aan de gelukkige winnaar op de ceremonie in juni in Frankrijk.


No comments:

Post a Comment