Tuesday, 17 November 2015

Ducati World Première 2016

Ducati World Première 2016

Claudio Domenicali, CEO van Ducati, presenteert nieuwste 2016 producten in Milaan: zeven nieuwe motoren zijn onthuld tijdens de vooravond van de EICMA 2015


Verbeteringen voor bestaande modellen en drie nieuwe motoren die Ducati in drie nieuwe werelden brengt: de ‘Cruiser wereld’ met de XDiavel, de ‘Adventure wereld’ met de Multistrada 1200 Enduro en de ‘Pop wereld’ met de Ducati Scrambler Sixty2
De “More than Red: Black, Wild and Pop” Ducati World Première 2016 werd live gestreamd en gevolgd door duizenden mensen over de hele wereld

Milaan, Italië, 16 november 2015 – Live gestreamd over de hele wereld, werden op de vooravond van de EICMA 2015, tijdens de Ducati World Première, de nieuwe 2016 modellen van motorfabrikant uit Bologna gepresenteerd. Gestimuleerd door het net bereikte verkooprecord van 50.000 motoren, de komst van vele nieuwe producten, innovatieve technologieën en toekomstplannen, keek Ducati solide en vol vertrouwen uit naar het evenement in Milaan. Dit zijn ware droommotoren, klaar om sensatie van de enthousiastelingen te delen tijdens de 73e editie van de International Motorcycle Show die in het Milaan-Rho                                                           beursgebouw van 19 tot en met 22 november gehouden wordt.
                                                                                De persconferentie die gepresenteerd werd door de CEO van Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali, was een perfecte gelegenheid om de nieuwste motoren te onthullen en een samenvatting te geven van de laatste ontwikkelingen op de motormarkt en bij Ducati. Hoewel de resultaten in de motormarkt groeien, blijven deze nog achter ten opzichte van voor de recessie. Het gaat bij Ducati niet alleen om te blijven groeien en het bedrijf richt zich op een uitstekende eindejaar spurt.                                                                     

“In 2015 verkocht Ducati meer dan 50.000 motoren, een groot succes dat werd behaald zonder dat groei een opzichzelfstaande doelstelling was, is dit succes het resultaat van een extreem hoge tevredenheid van onze klanten”, verklaarde Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding tijdens de persconferentie. “Na een lange periode van krimp, laat de motormarkt nu veelbelovende tekenen van herstel zien. Dit samen met de effecten van de continue
productontwikkeling en geografische uitbreiding naar nieuwe markten, heeft er tot geleid dat de verkopen in de eerste tien maanden van 2015 met meer dan 20% zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dit uitstekende resultaat is mede behaald dankzij het succes van de Ducati Scrambler, een merk dat meteen de harten van zijn nieuwe fans wist te veroveren. De titel van de Ducati World Première 2016 was 'More than Red: Black, Wild and Pop’. De boodschap is duidelijk: Ducati heeft zijn roods in de sportmotoren en blijft haar bereik verder uitbreiden. Dat betekent een uitbreiding in nieuwe segmenten: Black als de XDiavel, een ware cruiser; Wild als de Multistrada 1200 Enduro, een motor die de grenzen op ieder terrein verlegt ; Pop als de Ducati Scrambler Sixty2, een nog lichtere Ducati Scrambler met de aantrekkingskracht van een kleiner 400cc motorblok. In totaal hebben we zeven nieuwe motoren op de EICMA 2015, deze samen met de Monster 1200 R die in Frankfurt onthuld werd en een nieuwe versie van de Ducati Scrambler die samen met Italia Independent ontwikkeld is en aan het einde van het jaar gepresenteerd zal worden, komt het totaal nieuwe 2016 Ducati motoren op negen.”

De Ducati World Première 2016 toonde verschillende nieuwe motoren: twee nieuwe Ducati Scramblers, de Flat Track Pro versie en de volledig nieuwe Sixty2; de nieuwe Hypermotard 939, Hypermotard 939 SP en Hyperstrada 939 familie; de nieuwe Panigale 959; de Multistrada 1200 Pikes Peak; de nieuwe Multistrada 1200 Enduro en de langverwachte XDiavel.


Een van de meest langverwachte motoren van de EICMA 2015 was ongetwijfeld de XDiavel: in het kort werd de “black” wereld opgenomen in de titel van de Ducati World Première 2016. Deze intrigerende nieuwe motor zorgt ervoor dat Ducati het Cruiser segment op zijn eigen onnavolgbare manier betreedt, door het presenteren van een echte cruiser die het design, technologie en prestaties heeft, die verwacht worden van een volbloed Ducati. 
De naam XDiavel brengt twee werelden bij elkaar: de Cruiser wereld – lage snelheden, relaxed rijden en lange ritten – en de Ducati wereld, kenmerkend door Italiaanse stijl, verfijnde techniek en ongeëvenaarde prestaties. De XDiavel biedt zowel de “low speed excitement” die komt van het relaxte rijden en de naar voren geplaatste voetsteunen die kenmerkend zijn voor een cruiser en de adrenaline stoot van het sportief rijden die Ducati zich eigen heeft gemaakt. Dat is waar de X in XDiavel voor staat: een samenkomst van twee afzonderlijke werelden van een motor, een prachtige combinatie waar deze beide werelden zonder compromissen worden bereikt.

5.000, 60, 40. Deze drie getallen vormen de samenvatting van het XDiavel concept. 5.000 is het toerental waarin de nieuwe 156pk Ducati Testastretta DVT 1262  tweecilinder haar maximale koppel (128,5 Nm) levert. 60 is het aantal verschillende ergonomische configuraties voor de rijder. Tenslotte, 40 is de maximaal bereikbare hellingshoek. De XDiavel is de eerste Ducati met riemaandrijving, een must voor het Cruiser segment. De Bosch Inertial Measurement Unit (IMU), samen met Ducati Traction Control (DTC), Rij-modi, Bosch hellingshoek ABS, Cruise Control en het innovatieve Ducati Power Launch (DPL) systeem, maken de XDiavel een technologisch juweeltje en biedt hoge prestaties en veiligheid. De XDiavel is ook leverbaar als S versie. 


Het “Pop” segment, de derde van de “nieuwe werelden” die Ducati betreedt met de nieuwe 2016 motoren, heeft een link met de Scrambler “Land of Joy”. De Ducati Scrambler Sixty2 is niet alleen een uitbreiding van de range van het nieuwe Ducati merk: het opent de weg naar een nieuw tweewieler segment dat voldoet aan de voorwaarden van degenen die een betaalbare motor zoeken die eenvoudig te hanteren is en lage onderhoudskosten heeft, maar  de unieke Ducati spirit niet willen missen. De Sixty2 is een Ducati Scrambler die geïnspireerd is op de straatcultuur van de jeugd, skateboards, street food, popmuziek en bovenal de popart, die in 1962 (het jaar dat de allereerste Ducati Scrambler werd geïntroduceerd) de Verenigde Staten veroverde. Dit is de reden dat de Sixty2, een echte toegankelijke Ducati Scrambler en nu al een “pop icoon” is. Met de Sixty2, krijgt het zeer expressieve Ducati Scrambler ontwerp, een frisse look dankzij een slanke stalen tank met speciale graphics en logo’s. Dit maakt de Sixty2 direct herkenbaar, net als de drie exclusieve kleuren. Anti-conformistisch, betaalbaar en essentieel, de Sixty2 verschaft nogmaals de perfecte Ducati Scrambler mix van traditie en moderniteit, een mix die nu dichterbij dan ooit tevoren bij de essentie van het motorrijden komt: twee wielen en  een simpel 399 cc motorblok dat enorm veel plezier garandeert. Een breed stuur en een lang zadel zorgen voor een comfortabele, ontspannen zithouding. Het lage zwaartepunt en een nieuwe 160/60 x 17" achterband met een profiel die veel grip biedt, zorgt voor een geweldige hanteerbaarheid en puur genieten in elke situatie. Bovendien zorgt de ABS die standaard op de motor zit voor vertrouwd remmen.  

Ook waren tijdens de Ducati World Première 2016 enkele top coureurs van Ducati aanwezig. Beide officiële MotoGP rijders - Andrea Dovizioso en Andrea Iannone – waren aanwezig om de nieuwe Hypermotard 939 het podium om te rijden. Ook stond Davide Giugliano met de nieuwe Panigale 959 in de schijnwerpers (hij is nu klaar om terug te keren naar het circuit op zijn SBK, na een zware val op Laguna Seca). Ook was Troy Bayliss aanwezig in Milaan om zijn lofzang voor de Flat Track Pro versie van de Ducati Scrambler te onderstrepen.

De Ducati World Première 2016 was ook de perfecte gelegenheid om alle fans en enthousiastelingen die de presentatie live volgden, officieel te informeren over de data voor de volgende WDW, het legendarische tweejaarlijkse evenement waar Ducatisti vanuit de hele wereld samenkomen. De datum is nu vastgesteld van 1 tot en met 3 juli 2016.

Naast de motoren, presenteerde Ducati ook een groot aantal nieuwe accessoires, speciale onderdelen en de nieuwe kledingcollectie voor 2016; met zowel “technische” items, opvallende kleding en accessoires die volledig zijn gewijd aan de Ducati Scrambler wereld. Een preview van de collectie werd getoond tijdens de Fonderia Napoleonica Eugenia in Milaan, een evenement dat werd bezocht door de pers, publiek en fans. 

Ducati is aanwezig op de EICMA 2015 in hal 15 met standnummer M04 en M30.

No comments:

Post a Comment