Thursday, 26 November 2015

EICMA: Ducati XDiavel “Best-Looking Bike”

Bezoekers van de EICMA 2015 verkiezen de Ducati XDiavel tot “best-looking bike”
60,78% van de stemmers koos voor de nieuwe Ducati cruiser 
als “best-looking bike” van de beurs
Hoge bezoekersaantallen tijdens 73e editie van de EICMA 

Milaan, Italië,  – De Ducati XDiavel is de mooiste motor van de EICMA 2015. Het publiek van de meest belangrijke internationale motorfietsbeurs in Milaan koos van alle tentoongestelde motoren de XDiavel als winnende motor. Dit bleek volgens de uitkomst van de “Vote for the best-looking bike and win it” vragenlijst, gehouden door het Italiaanse magazine Motociclismo, die dit jaar het tien jarig jubileum viert.


Met niet minder 6910 enthousiastelingen die stemden, ontving de XDiavel de meeste stemmen van zowel de EICMA bezoekers als de bezoekers van de website van Motociclismo. De nieuwe Ducati cruiser won met 60,78% van de in totaal 11.369 stemmen de eerste plek. 

De stemmen werden op zondag 22 november, de laatste dag van de show, geteld en op de volgepakte stand van Motociclismo onthuld. Hier waren onder andere Pierfrancesco Caliari (General Manager van EICMA), Piero Bacchetti (President en CEO van Edisport Editoriale), Federico Aliverti (Co-Editor in Chief van Motociclismo) en Andrea Ferraresi (Ducati Design Center Director) aanwezig, die de prijs voor de in Bologna gevestigde motorfabrikant in ontvangst nam. 

De prijsuitreiking van de “best-looking bike in show” prijsuitreiking was tevens de afsluiting van een intense week van exposities en evenementen. De beurs zag het bezoekersaantal stijgen in vergelijking met 2014 (628.000 bezoekers), die de positieve tekenen van herstel van de motorindustrie bevestigen. 

Vanaf de eerste dag stroomde de Ducati stand vol, vooral de “total black” ruimte die gewijd was aan de indrukwekkende nieuwe XDiavel en haar assortiment van accessoires en kleding, trok veel bezoekers. Met deze fascinerende nieuwe motor, betreedt Ducati het cruiser segment op zijn eigen, onnavolgbare wijze met het presenteren van een echte cruiser voorzien van het design, technologie en prestaties die horen bij een echte Ducati. De XDiavel biedt de voordelen van zowel de ‘low speed excitement’ die komen van het relaxed rijden en de naar voren geplaatste voetsteunen, als de adrenaline die het sportief rijden van een Ducati geeft. Dit is waar de X in XDiavel voor staat: een samenvoeging
van twee schijnbaar afzonderlijke motorwerelden, een combinatie waarbij beide werelden zonder compromissen bereikt worden.  

5.000, 60 en 40. Drie getallen die het XDiavel concept samenvatten. 5.000 komt van het toerental waar het nieuwe, 156 pk sterke Ducati Testastretta DVT 1262 tweecilinder motorblok haar maximale koppel (128,5) bereikt wordt. 60 is het aantal verschillende rijposities die kunnen worden ingesteld. Als laatste 40, dit staat voor de maximale hellingshoek in graden uitgedrukt. De XDiavel is de eerste riem-aangedreven Ducati, een must in het cruiser segment. De Bosch Inertial Measurement Unit (IMU), samen met Ducati Traction Control (DTC), Rijmodi, Bosch hellingshoek ABS, Cruise Control en het innovatieve Ducati Power Launch (DPL) systeem maken de XDiavel een technisch juweeltje die hoge prestaties en veiligheid biedt. Een S versie van de XDiavel is ook verkrijgbaar.Ducati presenteerde in totaal acht nieuwe motoren op dit evenement, waarvan er niet minder dan zeven compleet nieuw zijn, zoals de twee Ducati Scramblers (Flat Track Pro en Sixty2 versies), de nieuwe Hypermotard 939, Hypermotard 939 SP en Hyperstrada 939 familie, de 959 Panigale, de Multistrada Pikes Peak, de Multistrada 1200 Enduro en de langverwachte XDiavel. De Monster 1200 R maakt deze reeks van nieuwe modellen compleet en werd afgelopen september tijdens de IAA 2015 in Frankfurt gepresenteerd. 

No comments:

Post a Comment