Wednesday, 28 October 2015

Nieuwe generatie Triumph Bonneville motorenDe nieuwe generatie Triumph Bonneville motoren
Mooier, krachtiger, functioneler.


Triumph: "Wij stellen de nieuwe generatie van de legendarische Bonneville voor – met vijf fantastische nieuwe Bonneville-motoren."


Van het plezier en de toegankelijke rijeigenschappen van de nieuwe Street Twin via de tijdloze stijl van de Bonneville T120 en T120 Black tot en met de Thruxton en Thruxton R, de Triumph-racelegende is herboren. 

Allemaal met het 100% authentieke Bonneville-karakter, maar ook echt moderne functionaliteit en prestaties. 

•Met aandrijving van het geheel nieuwe Bonneville-blok speciaal ontworpen voor deze familie en voor een moderne klassieke rijstijl met meer koppel, een directere en duidelijk merkbare vermogensoverdracht en een nog fraaier geluid dat je niet alleen hoort maar ook voelt.
•Met een geheel nieuw ontworpen chassis en een vering die uniek is voor iedere Bonneville – voor een verbluffende wendbaarheid, comfort en controle.
•Ieder model is een prachtige evolutie van de legendarische Bonneville-stijl: compacter en verder uitgewerkt, met fraaie stijlelementen die zijn ontleend aan de klassieke Bonneville-
motoren uit het verleden.
•De Bonneville werd vernoemd naar de zoutvlakten in Utah waar Triumph in 1956 het wereldsnelheidsrecord voor motoren behaalde, en dit was DE originele Britse superbike en een echte motorlegende die over de hele wereld erkenning kreeg.Wij zijn dan ook trots dat wij een nieuw hoofdstuk kunnen aankondigen in het verhaal van de beroemdste naam en silhouet in de motorgeschiedenis: de Triumph Bonneville. 

Dit vierjarige project, waarbij wij helemaal vanaf de basis opnieuw zijn begonnen, heeft een ongekende hoeveelheid werk aan ontwerp, techniek en fabricage gekost. Het resultaat mag er zijn: de nieuwe generatie van de legendarische Bonneville. Een familie van vijf opwindende nieuwe motoren met een 100% authentiek Bonneville-karakter, -stijl en -uitstraling, elk met een prestatieniveau, functionaliteit en kwaliteit die toonaangevend zijn in deze klasse, aangedreven door een volledig nieuwe familie Bonneville-motorblokken. 

Met een specifiek chassis- en veringpakket voor ieder nieuw model en een zorgvuldig geïntegreerd pakket technologie dat de motorrijder meer vertrouwen, controle en prestaties geeft, rijdt en stuurt de nieuwe Bonneville-familie zoals je van een toonaangevende, echt moderne klassieker mag verwachten. 

De nieuwe Bonneville-lijn 

Vijf geheel nieuwe Bonneville-modellen, elk met een 100% authentiek karakter, een schitterend uitgevoerde styling en echt moderne prestaties. 

De Street Twin is onze meest eigentijdse, toegankelijke nieuwe Bonneville voor puur rijplezier, die wordt aangedreven door een geheel nieuw 900 cc-motorblok met een hoog koppel. Met zijn unieke karakter, herkenbare geluid, slanke stijl en dynamische rijgedrag is de nieuwe Street Twin de perfecte Bonneville voor de rijder van vandaag en het ideale beginpunt voor personalisatie. De tijdloze stijl en het legendarische karakter van het oorspronkelijke model uit 1959 is herboren in de stijlvolle en authentieke Bonneville T120 en de bijzonder coole Bonneville T120 Black. Beide zijn vervaardigd met zeer veel aandacht voor details, kwaliteit en afwerking, die alleen worden geëvenaard door de functionaliteit en de prestaties van deze echt moderne klassieker. Met aandrijving van het geheel nieuwe 1200 cc-blok met hoog koppel van de Bonneville, dat wordt gevoed met schitterende, authentiek vormgegeven dubbele gasklephuizen. 

De nieuwe 1200 cc-Thruxton en Thruxton R zijn het echte werk. Met hun geweldige wendbaarheid, kracht en prestaties zijn dit de ultieme moderne klassieke caféracers. Beide hebben de fraaie, imposante en authentieke vormgeving en beide bieden ook de kracht, de remmen, de prestaties en het rijgedrag waarmee ze hun legendarische naam helemaal waar maken. 

Nieuwe Bonneville-motorblokfamilie 

De Bonneville-motorblokfamilie is het nieuwe hart van de legendarische Britse twin. 

Speciaal ontworpen voor een moderne klassieke rijstijl levert elk nieuw blok meer koppel, een directere en duidelijk merkbare vermogensoverdracht en een nog fraaier geluid dat je niet alleen hoort maar ook voelt. 

Met drie nieuwe motorblokken: 

Het 900 cc-blok met hoog koppel van de nieuwe Street Twin. 

Dit blok levert een solide maximumkoppel van 80 Nm bij slechts 3200 t/min – dat is maar liefst 18% meer dan de vorige generatie, dat al wordt geleverd op een heel laag toerental en over het hele toerentalbereik. 

Het 1200 cc-blok met hoog koppel van de Bonneville T120 en T120 Black. 

Dit is speciaal voor de moderne klassieke rijstijl gebouwd en produceert een solide maximumkoppel van 105 Nm bij slechts 3100 t/min – een toename van 54% ten opzichte van de vorige generatie T100. 

Het revolutionaire ‘Thruxton spec’-blok van 1200 cc met hoog vermogen. 

Met een directe en opwindende vermogensoverdracht en een robuust maximumkoppel van 112 Nm bij 4950 t/min levert dit blok een ongelooflijke 62% meer dan de vorige generatie Thruxton. 

Alle blokken hebben een echt moderne functionaliteit, inclusief bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas van Triumph's nieuwe generatie elektronische gasklepregeling en vloeistofkoeling die het brandstofverbruik alleen al voor de Street Twin verbetert met maar liefst 36%. Bovendien beschikken de 1200 modellen over rijmodi voor een optimale respons en controle. Het onmiskenbare geluid van een Britse twin 

Ieder model beschikt over een volledig nieuw uitlaatsysteem en een uniek geluid van de uitlaat dat past bij het karakter, afgestemd op een niveau dat je kunt horen èn voelen. 

Mooier 

Ontworpen volgens de originele Bonneville-lijnen, maar nog verfijnder, compacter en verder uitgewerkt, met fraaie stijlelementen die zijn ontleend aan de klassieke Bonneville-motoren, zoals de Bonneville uit 1968 en het origineel uit 1959. 

Ze zijn voorzien van een kwaliteitsafwerking en een opvallende hoeveelheid details om het legendarische uiterlijk te benadrukken, zoals de fraai vormgegeven vuldop in Monza-stijl op de Thruxton. 

Op innovatieve wijze is moderne functionaliteit verwerkt, zoals het uitlaatsysteem van de T120 en de T120 Black, dat een authentiek, rechttoe-rechtaan-ontwerp heeft op basis van een ingenieus dubbelwandig ontwerp dat het verloop van de pijp verbergt, via het katalysatorhuis onder de motor, en weer naar buiten. 

Functioneler 

Er is met zorg specifiek op de berijder gerichte technologie toegepast om een intensere, veiligere manier van rijden te verkrijgen zonder afbreuk te doen aan de stijl of het karakter van de motoren. Het gaat dan om ABS, tractieregeling, slipkoppeling, elektronische gasklepregeling en rijmodi (T120, T120 Black, Thruxton R en Thruxton), opvallende led-achterlichten op alle modellen en led-DRL-koplampen op alle 1200-modellen (waar dat wettelijk is toegestaan), USB-oplaadpunt en een startonderbreking. 

Een geheel nieuw ontworpen, uniek chassis voor iedere motorfiets bevat een geheel nieuwe vering en geometrie, waardoor alle modellen een verbluffende wendbaarheid, stabiliteit en neutraal weggedrag vertonen dat is afgestemd op de stijl en het karakter van iedere motor, waardoor ze makkelijker en langer te berijden zijn. Dat geldt des te meer in combinatie met de lichte actie van de nieuwe slipkoppeling. 

Meer manieren om je eigen Bonneville samen te stellen 

Met de introductie van onze nieuwe Bonneville custom accessoirereeks presenteren wij meer dan 470 nieuwe stijlvolle kwaliteitsaccessoires, waarmee het makkelijker is dan ooit om persoonlijke aanpassingen aan te brengen. Daartoe behoren ook de nieuwe uitlaten van Vance & Hines en een garage vol custom-geïnspireerde onderdelen, van spatbordverwijderingssets tot bankkussens en mooie compacte richtingaanwijzers, om enkele voorbeelden te geven. 

En om het nog makkelijker te maken hebben we een reeks interessante 'inspiratiesets' samengesteld als startpunt voor motorrijders die hun eigen Bonneville willen vormgeven of laten vormgeven door hun Triumph-dealer als complete set – van Scramblers en Brat Trackers tot trackracers en caféracers. Voor het eerst is er nu een complete Thruxton R Race Performance-fabrieksset die speciaal is ontwikkeld voor wedstrijden op een gesloten circuit. 

Een ongeëvenaarde stamboom 

De reeks is genoemd naar de zoutvlakten in Utah, waar de Texaanse racer Johnny Allen in 1956 op een Triumph 650 Twin streamliner het wereldsnelheidsrecord op het land op twee wielen verpletterde. De T120 Triumph Bonneville werd voor het eerst geproduceerd in 1959 en was de originele Britse superbike, die dankzij zijn legendarische wendbaarheid, stijl, karakter en pure individualiteit een echt icoon is geworden voor motorrijders over de hele wereld. 

Onze vijf nieuwe Bonneville-modellen bouwen voort op de befaamde en ononderbroken Triumph-erfenis van prestaties en stijl, van de Speed Twin 5T, de originele 500 cc parallelle twin uit 1937 die model stond voor het Britse motorrijden, en de daaropvolgende Thunderbird 650 uit 1949, die door Marlon Brando werd vereeuwigd in ‘The Wild One’, tot de scheurende Tiger T110, de motor die de originele Bonneville uit '59 overschaduwde met zijn nieuwe twin-carburateurs en toonaangevende prestaties. 

De Bonneville heeft een hoofdrol gespeeld in de ontstaansgeschiedenis van de moderne motorsport en werd een racewinnaar 'vanuit het niets', zowel op het Isle of Man als op vlakke-circuitraces, de International Six Day Trial en de Thruxton 500 series, waaraan de Bonneville-racer zijn legendarische naam overhield. 

In de beginjaren inspireerde de Bonneville een hele subcultuur tieners, rockers en caféracers en was dit model een aandachttrekker en blikvanger bij koffiebars en snelle trajecten in het hele land. Dit werd dan ook de voorkeur van sterren en beroemdheden zoals Steve McQueen, Clint Eastwood en Bob Dylan, en tegenwoordig is er een nieuwe generatie customisers en rijders die een dergelijk icoon wil berijden. 

De toekomst van de Bonneville maar geen futuristische Bonneville 

De interesse voor en aantrekkingskracht van moderne klassieke motorfietsen groeit en ontwikkelt zich snel, zodat veel fabrikanten nieuwe modellen op de markt brengen. 

Vanuit het oogpunt van de motorrijders zijn mooie motoren met echt karakter en traditionele waarden het meest interessant, in combinatie met een eigentijds niveau van verfijning en functionaliteit. 

Onze nieuwe Bonneville-familie voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de legende, met een forse dosis prestaties en echte rijfunctionaliteit, zonder dat het originele karakter van de legendarische Bonneville verloren gaat en zonder te veranderen in een techno-imitatie met alleen wat stijlkenmerken uit het verleden. 

Dit is waarom onze klanten hebben gevraagd en hoe de nieuwe generatie Bonneville hoort te zijn: mooier, krachtiger en functioneler. 

Met al het karakter en de stijl van het legendarische origineel en de kracht, prestaties en functionaliteit waarom het moderne rijden vraagt leeft de legende met de nieuwe Bonneville-familie voort in de 21e eeuw. 

Bonneville. Herboren. 

No comments:

Post a Comment