Tuesday, 9 June 2015

Harley-Davidson World Ride

Harley-Davidson World Ride verbindt gepassioneerde motorrijders over de gehele wereld 

Harley-Davidson Benelux kiest Make-A-Wish als goede doel

Rijswijk, 9 juni 2015 – Just ride. Dit is de gedachte achter de passie die motorrijders over de gehele wereld met elkaar verbindt, ongeacht hun leeftijd, land van herkomst of het merk dat ze rijden. En ‘gewoon rijden’ is alles wat men moet doen als je je aansluit bij duizenden Harley-Davidson®-motorrijders en Harley Owners Group®-leden die op pad gaan tijdens de Harley-Davidson World Ride op 27 en 28 juni 2015. Voor elke kilometer die de Benelux-rijders afleggen, schenkt Harley-Davidson Benelux bovendien € 0,10 aan Make-A-Wish in de Benelux, een organisatie waarbij alles – net als bij Harley-Davidson – om beleving draait. Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

“Een van de mooiste dingen van het motorrijden is, dat je loskomt uit je dagelijks ritme en dat je het gevoel van plezier en vrijheid ervaart”, zegt Anna Marie Deary, Marketing Manager bij Harley-Davidson Benelux. “Bij de Harley-Davidson World Ride gaat het allemaal om het zitten op je motor, van het leven houden en dat gevoel delen met anderen – ook met mensen die zelf niet rijden, bijvoorbeeld door ze uit te nodigen als passagier.”

Eén wereld, twee dagen, miljoenen kilometers

Of ze nu door een stad rijden, op het platteland of ergens ertussenin: elke kilometer telt. Rijders kunnen hun rit vanaf hun smartphone direct uploaden op h-d.com/worldride. Deelnemers worden ook aangemoedigd hun verhalen en foto’s te delen op social media, zoals Facebook en Twitter, met de hashtag #HDWorldRide. Een doorlopende kilometerteller op de website houdt de totaal afgelegde afstand bij. Bovendien kunnen de rijders er na hun kilometerregistratie een deelnamecertificaat downloaden.

Voor elke Benelux-rijder die zo’n certificaat voorlegt, doneert Harley-Davidson € 0,10 per afgelegde kilometer aan Make-A-Wish, een charitatieve instelling die de allerliefste wens van levensbedreigendzieke kinderen laat uitkomen. Martin Mulder, Country Manager Harley-Davidson Benelux: “We hebben voor een partnership met Make-A-Wish gekozen, omdat we heel wat overeenkomsten zien met ons merk. Net zoals bij ons merk staat ook bij Make-A-Wish beleving centraal. In de nabije toekomst zullen we ook tijdens de Benelux H.O.G. Rally in Mons activiteiten organiseren ten goede van Make-A-Wish.”

De jaarlijkse Harley-Davidson World Ride werd voor het eerst georganiseerd in 2008 door de Harley Owners Group, toen nog onder de naam Million Mile Monday®. In 2012 kreeg het
event zijn huidige naam en kwam er een dag bij om meer rijders wereldwijd de kans te bieden mee te doen. In 2014 registreerden rijders ruim zestien miljoen kilometer die ze alleen aflegden, in grote of kleine groepen, of als onderdeel van een door een dealer georganiseerde rit – allemaal met elkaar verbonden door hun gezamenlijke passie voor motorrijden. Dit jaar behoudt het event zijn tweedaagse opzet, maar verschuift het naar de zaterdag en zondag om het voor nog meer liefhebbers over de gehele wereld mogelijk te maken mee te rijden.

Meer informatie over de Harley-Davidson World Ride is te vinden op h-d.com/worldride. 

No comments:

Post a Comment