Monday, 8 June 2015

Harley-Davidson neemt criticus mee op roadtrip

Harley-Davidson neemt criticus mee op roadtrip
Marketing Manager Deary:“Het aanbod flapte eruit voor ik er erg in had.”
  
Rijswijk/ Biarritz, 8 juni 2015 – Soms trek je je mond open voor je er erg in hebt, met verregaande gevolgen. Dat overkwam Harley-Davidsons Marketing Manager Benelux, Anna Marie Deary. Op een evenement in Amsterdam hoorde ze een jongen nogal stellig tegen iemand vertellen dat wat hem betreft Harley-Davidson niets te zoeken had op Wheels & Waves, het custom motorfestival dat deze week in Biarritz, Frankrijk, gehouden wordt. Deary bemoeide zich met het gesprek, beweerde het tegendeel en voor ze er erg in had, flapte ze eruit: “Als je dat zo zeker weet, waarom ga je er dan niet mee naartoe? Dan laat ik je zien hoe wij daar thuishoren!” Hoe het verhaal afloopt? Op 10 juni stappen Deary en deze jongen op een Fat Bob en een Iron voor een roadtrip naar Biarritz…

Put your money where your mouth is
Deary vertelt: “Het gesprek vond plaats bij de filmpremière van On Any Sunday – The Next Chapter. Daar was zojuist de winnaar van de H-D Battle of The Kings-custom-wedstrijd voor de Benelux gekozen. Die winnaar ging door naar de Europese competitie – waarvan de finale in Biarritz plaatsvindt – en dat vond die jongen aan de bar naast me vreemd. Hij was nogal luid tegen zijn vriend aan het vertellen dat-ie zich afvroeg wat Harley-Davidson in vredesnaam op zo’n event te zoeken heeft. Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij meende het. Dus ik dook erop.” 

De jongen aan de bar bleek Gideon Schipaanboord te zijn; 37 jaar en Managing Director van digital agency GuiltyPeople in Rotterdam. Hij vertelt: “Tja, voor mij was Harley inderdaad altijd het merk van Hells Angels en hun advocaten, maar ik had het merk nooit echt met de custom-cultuur geassocieerd. Totdat ineens Anna Marie in mijn nek sprong, haha!” 

Deary: “Meer dan bij welk merk ter wereld, draait het bij Harley-Davidson om customization. 
Al ruim 112 jaar stimuleren wij onze klanten om van hun Harley een unieke bike te maken. Niet voor niks hebben we een vuistdikke Parts & Accessoires-catalogus met meer dan achtduizend artikelen, die elk jaar een update krijgt. Dus uiteindelijk flapte ik eruit dat hij dan maar mee moest naar Wheels & Waves. En tja, toen hij ja zei, kon ik natuurlijk niet meer terug.” 

Schipaanboord vult aan: “Ik dacht dat ze een geintje maakte! Echt stoer dat ze haar woord houdt. We hebben afgesproken dat ik een blog bijhoud over onze trip naar Wheels & Waves. Ik vertrek vanuit Rotterdam op een Fat Bob van Harley-Davidson Benelux en Anna Marie rijdt vanuit Bordeaux verder met me mee op haar Iron.” De blog is te volgen op https://hdcustomculture.wordpress.com/.


Wheels & Waves
Wheels & Waves is hét custom- en surfevenement dat dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden in Biarritz, aan de westkust van Frankrijk. Custom-bouwers, -merken, -liefhebbers en -geïnteresseerden uit de gehele wereld komen hier samen om vier dagen de custom-scene te ondergaan. Er zijn expo’s, ride-outs, filmvertoningen, een sprintrace, surfwedstrijden, seminars, bbq’s en feesten, en er is nog veel meer. Harley-Davidson is een van de hoofdsponsors van het evenement. www.wheels-and-waves.com 


No comments:

Post a Comment