Monday, 29 June 2015

Ferruccio Lamborghini's unieke en legendarische Riva Aquarama Lamborghini sportboot For Sale

Collectors Item verkrijgbaar: Ferruccio Lamborghini's unieke en legendarische Riva Aquarama Lamborghini sportboot For Sale
's Werelds snelste Riva Aquarama in origineelstaat
Alle originele documenten van de boot zijn voorhanden alsmede een volledig, 
historisch gedocumenteerd overzicht
Twee 350 pk sterke 4.0 V12 Lamborghini-motoren uit historische 350 GT


Met dit warme weer is motorrijden geweldig, maar varen met een boot als deze zal iedereen ook kunnen bekoren. Vandaar dit nieuwtje, wat eigenlijk niets met custom bikes te maken heeft, maar wel met custom boats, en dat is ook supercool! 

Uithoorn, 29 juni 2015 – Voor de echte Riva-liefhebber en – kenner is nu de gelegenheid om in het bezit te komen van de unieke, door Riva World volledig in origineelstaat gerestaureerde Riva Aquarama Lamborghini. 's Werelds snelste Aquarama werd bijna 50 jaar geleden ontworpen en gebouwd in opdracht van Ferruccio Lamborghini, de oprichter van het gerenommeerde Italiaanse sportwagenmerk. De huidige eigenaar heeft besloten deze unieke sportboot beschikbaar te maken voor een nieuwe eigenaar.


Het unieke exemplaar leek jarenlang na het overlijden van zijn eigenaar in 1993 van de aardbodem verdwenen totdat de huidige eigenaar, een Riva-verzamelaar uit Nederland, de Aquarama Lamborghini van Ferruccio Lamborghini opspoorde en hem geheel in origineelstaat liet terugbrengen door Riva World, een wereldwijd vermaarde specialist in het restaureren van Riva-boten. De restauratie nam drie jaar in beslag, lang genoeg om de sportboot tot in het
kleinste detail terug te brengen in de volledig originele staat.


One-off Riva
De iconische Riva Lamborghini is op 7 juni 1968 afgeleverd aan zijn fameuze eigenaar Ferruccio Lamborghini. De boot had enkele specifieke en unieke voorzieningen. Het is de eerste en enige Riva die is uitgerust met twee Lamborghini-krachtbronnen en is voorzien van special zijrelings waaraan de opvarenden zich konden vasthouden tijdens waterskiën en recordpogingen. Het motorcompartiment werd aangepast om onderdak te kunnen bieden aan de Lamborghini-motoren. Ook werd een speciale open uitlaat gemonteerd op verzoek van Ferruccio.20 jaar in bezit
Ferruccio is ruim 20 jaar de eigenaar geweest van deze boot tot hij in juli 1968 besloot deze te verkopen aan één van zijn beste vrienden, Angelo Merli. Met de boot zijn diverse waterski-snelheidsrecords gebroken. Uiteraard was Ferruccio erg gepassioneerd over zijn Riva die een belangrijk onderdeel was van zijn lifestyle, en een exponent van Italiaans vakmanschap en design. Hij was wellicht even gepassioneerd als hij was over zijn beroemde Lamborghini Miura.

Restauratie
De restauratie was omvangrijk en ingrijpend:
De houten romp werd hersteld en gladgeschuurd
De romp werd voorzien van maar liefst 25 laklagen
Het houten interieur werd hersteld
De zittingen werden opnieuw bekleed in de bekende Riva-livery
Alle knoppen en schakelaars werden gedemonteerd, gerepareerd en weer terug gemonteerd
Alle chroomelementen zijn gepolijst en schitteren weer als vanouds
Lamborghini's Riva werd voorzien van twee prachtige Lamborghini V12-motoren, afkomstig uit de allereerste Lamborghini die ooit het levenslicht zag: de 350 GT.


Sandro Zani van Riva World: "Wij hebben twee originele Lamborghini V12-motoren omgebouwd zodat ze volledig scheepswaardig zijn. We hadden daarbij de beschikking over de specifieke onderdelen van de oorspronkelijke motor uit het Ferruccio Lamborghini Museum. Lino Morosini, 45 jaar geleden hoofd van de motorendivisie van Riva en mede-ontwerper van de Aquarama Lamborghini, heeft geadviseerd waardoor de twee V12-krachtbronnen geheel in lijn met de originele exemplaren konden worden gebracht."
Ook de voormalige, legendarische testrijder en ontwikkelaar van Lamborghini, Bob Wallace, voorzag het team van Riva World van input voor het mariniseren van de twee Lamborghini-motoren.

De Lamborghini 4.0 V12's, ieder 350 pk sterk en voorzien van zes dubbele Weber-carburateurs (twaalf in totaal), met een toerenbereik tussen 700 en 5.000 tpm hebben een gewelddadig koppel dat vanaf 1.500 tpm voorhanden is. Gezamenlijk bezorgen ze de Riva Aquarama Lamborghini een topsnelheid van zo'n 48 knopen, tegenover de 40 knopen voor de reguliere Aquarama's die door Riva standaard van twee V8-units zijn voorzien.

One-of-a-kind collectors item nu beschikbaar
De legendarische Riva heeft het afgelopen jaar een aantal malen gevaren op het Lago d'Iseo, ondermeer met Carlo Riva aan het roer, de oprichter van het fameuze merk, de man die in opdracht van Ferruccio Lamborghini de unieke sportboot ontwierp en construeerde. Dankzij Riva World is deze zeldzame one-of-a-kind Riva Aquarama Lamborghini in alle glorie hersteld. Tot groot enthousiasme van maritieme kenners als liefhebbers van het fameuze Lamborghini.

De Riva Aquarama Lamborghini is te bezichtigen bij Riva World in Uithoorn, vlakbij Schiphol. Alle originele documenten van de boot zijn voorhanden alsmede een volledig, historische gedocumenteerd overzicht.
Indrukwekkende beelden van de Riva Aquarama Lamborghini zijn te zien op www.rivalamborghini.com.

No comments:

Post a Comment