Tuesday, 26 May 2015

Ducati Scrambler en Pirelli met speciale editie Vibrazioni® Art Design


Ducati Scrambler en Pirelli komen samen 
met de speciale editie door Vibrazioni® Art Design

De speciale uitvoering die op 22 mei geïntroduceerd werd tijden het “Bike Shed” event in Londen is: “SC-Rumble” genoemd
Net zoals alle versies van de Scrambler is de motor uitgerust met Pirelli MT 60™ RS banden waarvan het design terug te vinden is op de tank samen met het Ducati Scrambler logo 
“SC-Rumble” zal een trip maken die start in de Britse hoofdstad naar Biarritz waar hij zal deelnemen aan het “Wheels and Waves” event


Borgo Panigale (Bologna) – De technische samenwerking tussen Ducati en Pirelli is een voorbeeld van een succesvolle synergie tussen twee Italiaanse bedrijven waar nu ook het nieuwe merk uit Borgo Panigale aan deelnam: Ducati Scrambler. Zo zijn alle versies van de Scrambler uitgerust met Pirelli MT 60™ RS banden die speciaal voor deze iconische Italiaanse motor werden ontwikkeld. 


Dankzij deze sterke band besloten deze twee bedrijven ook op artistiek vlak samen te werken en daarbij Vibrazioni® Art Design onder de arm namen om een kunstwerk op twee wielen te maken. Zo werd de “SC-Rumble” geboren, een speciale uitvoering die slechts één keer zal
worden geproduceerd. Gebouwd op basis van een Ducati Scrambler zit op beide zijden van de tank een strook rubber die gegraveerd werd met het profiel van de fabrieksbanden en het Scrambler logo. 


“SC-Rumble” door Vibrazioni® Art Design werd op 22 mei voorgesteld aan de pers tijdens het Londens Bike Shed evenement, een evenement special voor bijzondere motoren. Het publiek kon deze bijzondere custom motor bewonderen op zaterdag 23 mei en zondag 24 mei. Vanaf de Britse hoofdstad zal de “SC-Rumble” vertrekken richting het Franse Biarritz waar het zal deelnemen aan het “Wheels and Waves” event van 11 tot 14 juni. Iedereen mag zich bij de trip die de Scrambler maakt van Londen naar Biarritz voegen. De vooruitgang van de trip is te volgen op de Ducati Scrambler Facebook pagina www.facebook.com/scramblerducati en de Pirelli Moto Facebook pagina www.facebook.com/pirellimoto. 


Vibrazioni® Art Design omarmde het project door Ducati en Pirelli meteen wat tot de creatie van de "SC-Rumble" heeft geleid. De naam van deze speciale editie behoud de associatie met Scrambler, en het benadrukt de strijdlustige persoonlijkheid en een voorliefde voor onverharde wegen. 
De "SC-Rumble" houdt de fabriek gemonteerde Pirelli MT 60™ RS banden op de velgen. Het frame werd achteraan ingekort en het originele frame werd vervangen door een monocoque frame gemaakt uit gerecycleerd plaatmetaal afkomstig van industriële vaten, met de hand gehamerd en gevormd met behoud van de originele kleuren. Het monocoque frame werd geverfd met een glanzende blanke lak om zo de glans te accentueren en het oppervlak glad te maken. 


De kuip is net zoals de zijpanelen gemaakt van met de hand gevormd aluminium en is gevormd rond de koplamp die gemaakt is uit aluminium met een getinte lens en LED licht geïnspireerd op het standaard licht van de Scrambler. De hoge uitlaat is gebaseerd op het after-market Termignoni uitlaatsysteem met een met de hand gemaakte demper. De set-up van de motor en de rij hoogte werden aangepast door het gebruik van een op maat gemaakte achtervering, een langere wielbasis en het vervangen van het originele stuur met dat van de Ducati Streetfighter die de motor wendbaarder maken tijdens het rijden. Op één zijde van de tank werd “Ducati Scrambler” met de hand geschilderd en de andere zijde benadrukt het profiel van de Pirelli MT 60™ RS achterband. Deze is met een lazer gegraveerd en is in het design van de tank geïntegreerd. Twee video’s van deze speciale SC-Rumble motor zijn nu te bekijken via https://vimeo.com/128457436 en https://vimeo.com/128463891 

Scrambler is een merk die motoren, kleding en persoonlijke accessoires omvat. De Ducati Scrambler is beschikbaar in vier versies, Icon, Urban Enduro, Full Throttle en Classic, die slechts het topje van de ijsberg zijn om te voldoen aan de verwachtingen en voorkeuren van verschillende type motorrijders. Dankzij de vele accessoires kan iedereen z’n eigen Scrambler creëren. 

Het 3.00’’ x 18’’ voorwiel en het 5.50’’ x 17’’ achterwiel die de Scrambler draagt zijn uitgerust met de nieuwe enduro straat Pirelli MT 60™ RS 110/80 R18 banden vooraan en 180/55 R17 achteraan, specifiek gecreëerd voor de Scrambler met een uniek design van noppen die zorgen voor uitstekende prestatie op elk terrein.
De MT 60™ RS is altijd al een referentie geweest in het enduro straat segment dankzij de combinatie van sportieve straatprestaties en tractie op onverharde wegen. 


Vibrazioni® Art Design is een veelzijdig bedrijf gevestigd op het platteland van de Italiaanse regio Romagna, vooral actief op vlak van ontwerp, voornamelijk voor interieurdecoratie. Met een passie voor motoren baseert het zich op dezelfde filosofie die al hun producten karakteriseert. Vibrazioni® Art Design is gespecialiseerd in het werken met plaatmetaal dat gerecycled werd van industriële vaten, waarna ze met de hand worden bewerkt door ouderwets vakmanschap. Dit laat hen toe zeer unieke producten te maken van een passende mix van elementen uit het heden en het verleden. 

No comments:

Post a Comment