Saturday, 25 April 2015

Ongeluk op A12 achter file door langzaam rijdende motorrijders van Satudarah MC


Ongeluk op A12 achter file door langzaam rijdende motorrijders van Satudarah MC

Op de A12 bij Gouda zijn zaterdagochtend vijf auto's op elkaar gereden. Dat gebeurde achter aan een opstopping die was ontstaan door een stoet van ongeveer tweehonderd motorrijders.
Dat melden de politie en de ANWB.


Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een "verkeersstagnatie" door een groep van ongeveer tweehonderd langzaam rijdende motorrijders. De auto's botsten achterop de langzaam rijdende file. Bij het ongeval raakten drie mensen zwaargewond. Zij zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn volgens de politie geen Satudarah-leden bij het ongeval betrokken.


De motorrijders reden in optocht om zich te verzamelen bij Gouda. Van daaruit zouden ze naar Apeldoorn rijden. Daar is een herdenking van het uitroepen van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) in 1950.

Alle rijstroken werden rond 12.45 uur weer vrijgegeven. De snelweg was urenlang dicht in de richting van Den Haag tussen Bodegraven en Gouda. Er ontstond een flinke file, in de staart waarvan bij Harmelen ook nog een auto over de kop sloeg. Kort voor 13.00 uur is de A12 weer opengegaan. Er stond 2 kilometer verkeer ingesloten tussen de afrit Bodegraven en de plaats van het ongeluk. Voor de afrit naar de N11 bij Bodegraven stond nog eens 10 kilometer file, meldde de ANWB.No comments:

Post a Comment