Friday, 6 February 2015

30th Anniversary Yamaha VMAX Carbon

30th Anniversary VMAX Carbon

Yamaha viert 30 jaar VMAX met speciale 30th Anniversary VMAX Carbon
In 1985 introduceerde Yamaha een adembenemende machine die de motorwereld op haar grondvesten deed schudden. Met zijn brute hightech V4-motorblok, stoere vormgeving en ongelooflijke prestaties bracht de oorspronkelijke VMAX het acceleratievermogen van een dragster naar de openbare weg. En 30 jaar later is de nieuwste VMAX nog altijd de ultieme muscle bike.

30th Anniversary VMAX Carbon

Dertig jaar na de introductie van het oorspronkelijke model is de nieuwe generatie van de Yamaha VMAX nog even toonaangevend en heer en meester op de weg. Met zijn 200 pk sterke 1.679cc V4-motorblok en geavanceerde aluminium chassis is de nieuwe VMAX gebouwd voor adembenemende prestaties en een ongeëvenaarde uitstraling. Nu is het concept een stap verder ontwikkeld tot de opmerkelijke 30th Anniversary VMAX Carbon. Met zijn exclusieve carbon bodywork en hoogwaardige Akrapovic slip-on uitlaatdempers is deze iconische Sport Heritage een muscle bike die zijn gelijke niet kent.

200 pk hightech 1.679cc V4-motorblok
Dit is het krachtigste productie V4-motorblok dat ooit door Yamaha is gebouwd en maakt de 30th Anniversary VMAX Carbon tot de meest gewilde en opzienbarendste muscle bikes voor op de weg. Dit imposante vloeistofgekoelde 1.679 cc V4-motorblok perst er bij 9.000 tpm maar liefst 200 pk uit en levert een koppel van 17 kgm bij 6.500 tpm. Het staat gewoon te trappelen
om op uw commando voor een explosieve acceleratie te zorgen.

Exclusief carbon bodywork 
Wat de 30th Anniversary VMAX Carbon onderscheidt van de standaard VMAX, is zijn nieuwe carbon bodywork, dat extra stijl en exclusiviteit biedt. De tankafdekking, het voor- en achterspatbord en de zijafdekkingen zijn allemaal vervaardigd van lichtgewicht koolstofvezel en passen mooi bij het bronskleurige motorblok, het chassis en de wielen, waardoor de iconische uitstraling nog beter naar voren komt.

4-in-2 uitlaat met Akrapovic slip-on uitlaatdempers 
Het machtige 1.679cc V4-motorblok vormt het hart van de VMAX, en de omhooglopende Akrapovic slip-on uitlaatdempers maken het zinderende uitlaatgeluid van de 30th Anniversary VMAX Carbon nog indrukwekkender. Deze compacte dempers zijn exclusief ontworpen voor dit 200 pk sterke motorblok en geven de 30th Anniversary VMAX Carbon een karakteristieke uitstraling en onmiskenbare sound.

Geavanceerde voorvork
Net zoals bij de standaard VMAX draait ook bij de 30th Anniversary VMAX Carbon alles om uitstraling en prestaties. Daarom hebben wij deze enorm krachtige motorfiets uitgerust met een telescopische voorvork met een diameter van 52 mm (veervoorspanning, in- en uitgaande demping instelbaar), speciaal ontworpen om de enorme krachten bij het remmen en accelereren te weerstaan. Deze uiterst geavanceerde voorvork heeft binnenbuizen die voorzien zijn van een zwarte 'oxidized' titanium coating en biedt een progressieve veerweg van 120 mm.

Onderhoudsarme cardanasaandrijving 
Om de enorme hoeveelheid vermogen en koppel van het 1.671cc V4-motorblok te kunnen verwerken, beschikt de 30th Anniversary VMAX Carbon over een geavanceerde cardanasaandrijving. De cardanasaandrijving zorgt voor een directe, stille en efficiënte overdracht van het motorvermogen naar het achterwiel en zorgt tevens voor een krachtige en strakke uitstraling aan de achterkant van de machine.
Hoogwaardige remschijven
Bij het indrukwekkende motorvermogen van de 30th Anniversary VMAX Carbon hoort een ultramodern lineair controleerbaar ABS remsysteem. De grote Wave-type remschijven aan de voorzijde van deze hightech muscle bike hebben een diameter van 320 mm en worden bediend door radiaal gemonteerde zeszuiger remklauwen. Voor de stopkracht achter zorgt een Wave-type remschijf met een diameter van 298 mm.
Adviesverkoopprijs 30th Anniversary VMAX Carbon
De adviesverkoopprijs van de gelimiteerde 30th Anniversary VMAX Carbon is vastgesteld op 
€ 25.999,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken). Yamaha VMAX nu ook in matgrijs verkrijgbaar
Naast de zwarte en matzwarte kleur is de Yamaha VMAX nu ook in een nieuwe matgrijze kleurstelling verkrijgbaar. En, om het dertig jarig bestaan van de VMAX extra te benadrukken, zal de standaardversie van de VMAX tijdelijk aangeboden worden voor  € 22.999,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).

No comments:

Post a Comment